Τα 10 Καλύτερα Σπίτια Του 2010

Το σπιτόσκυλο εφέτο σου έδειξε σπίτια πολλά, σπίτια διάφορα, κοντά δεκαπέντε ντουζίνες από δαύτα, άλλα κακά, άλλα απαίσια, αλλά πολλά καλά, και μερικά θεσπέσια. Όπως κάθε χρόνο (δηλαδή πέρυσι) τώρα που η χρονιά τελειώνει μάζεψε τα δέκα καλύτερα και τα έβαλε σε μια λίστα για να τα δεις και να τα θυμηθείς. Φόρα τη σαλιάρα και ξεκίνα (τα ονόματά τους είναι clickable, για να δεις λεπτομέρειες):

10. Λοφτ Στο Σόχο

Ετούτο εδώ το διαμέρισμα στα νότια του Μανχάταν δεν έχει μόνο άπλα και ανοιχτοσιά, δεν έχει μόνο βιβλιοθήκες στις κολώνες και ξύλα στα πατώματα -έχει και το Μπον Τζόβι γείτονα.


9. Παραλιόσπιτο Στη Νορβηγία

Ετούτο εδώ συνάρπασε και γοήτευσε όχι μόνο επειδή είναι απά στο κύμα, δίπλα στα βράχια, αλλά και επειδή αν και μεγάλο και πολυτελές δεν εξέχει στο τοπίο, είναι σεμνό ρε παιδί μου, χαμηλοβλέπον.


8. Ρετιρέ Στο Μανχάταν

Ένας μηχανικός του Google ζουσε εδώ, αλλά παρ' όλα αυτά ούτε πεταμένα κουτιά από πίτσες και κουτάκια από ρεντμπούλ βλέπεις, ούτε ακαταστασία, ούτε καν ένα γκομπιούτερ. Μόνο καθαρούς χώρους, πολλά παράθυρα, ακριβά έπιπλα και θέα.


7. Μονοκατοικία Στη Μελβούρνη

Ετούτο εδώ το ερωτεύτηκες όχι μόνο επειδή είναι ωραίο, αλλά επειδή είναι και μικρό, σεμνό, και μόνο εσωστρεφώς φανταχτερό. Όπως θα έπρεπε να είναι όλες οι μονοκατοικίες, δηλαδής.


6. Ρετιρέ Στο Λονδίνο

Ετούτο είναι ένα λευκό υπερθέαμα, ένα τεράστιο διαμέρισμα με εσωτερική πισίνα, ενυδρεία, της παναγιάς τα μάτια.


5. Βιλάρα Στην Καλιφόρνια

Ετούτο το σπίτι είναι ένα μάθημα: Πώς φτιάχνεις μια τεράστια βιλάρα χωρίς να καταλήξει να μοιάζει με ξενοδοχείο ή κτίριο γραφείων. Έτσι.


4.Κι Άλλο Ρετιρέ Στο Μανχάταν

Ετούτη είναι μια μεζονετούλα στην κορυφή ουρανοξύστη μπροστά στο Σέντραλ Παρκ, με συγκλονιστική θέα, σεμνές διαστάσεις και μεγάλη βεράντα. Οπότε καταλαβαίνεις: Έρωτας.


3. Ράντσο Στη Μοντάνα

Ένα από τα πιο ασυνήθιστα πράγματα που σου έχει δείξει το σπιτόσκυλο, δεν είναι μόνο ότι πρόκειται για μια έκταση με πολλά κτίρια, λιβάδια, ζώα και λίμνες, ούτε ότι είναι στην ακρούλα Εθνικού Δρυμού, χωρίς καθόλου γείτονες. Είναι και ότι ταυτόχρονα απέχει μόνο 10 λεπτά απ' τον πολιτισμό, και έχει και Ίντερνετ. Άψογο.


2. Townhouse Στο Μανχάταν

Ένα λιτό μα τεράστιο εξαώροφο αριστούργημα στους 92 δρόμους, πολύ προσεκτικά ανακαινισμένο, με πολύ ωραίους και βολικούς χώρους, από τις καλύτερες μανχαταμονοκατοικίες που έχει δει το σπιτόσκυλο, like, ever.


1. Ιδιωτικό Νησί Στο Όρεγκον

Φτάνοντας στο αδιαφιλονίκητο #1, το σπιτόσκυλο προβληματίστηκε σχετικά με το θέμα: Τί γίνεται με τα ιδιωτικά νησιά; Γιατί φέτος σου έδειξε άλλα δύο εχπληκτικά που πωλούνται, ένα στην Αμερική κι ένα στις Μπαχάμες, αλλά μπορούν να θεωρηθούν "σπίτια"; Αποφάσισε πως όχι, κι ας έχουν μέσα κτίσματα, τα θεωρεί οικόπεδα, και γι' αυτό δεν τα βλέπεις σε ετούτο το Top-10. Βλέπεις, όμως, αυτό.

Ένα νησάκι στη λίμνη Οσγουέγκο του Όρεγκον, το οποίο κερδίζει τη θέση του στη λίστα επειδή συνδέεται με την ξηρά με μια γέφυρα, οπότε το θεωρείς και σχεδόν-νησί. Είναι λεπτή η διαφορά, αλλά εντάξει, πώς θα μπορούσε το σπιτόσκυλο να μην βάλει αυτό το υπερθέαμα καρφωτό στο #1. Όλο το νησί δικό σου, ούτε γείτονες ούτε τίποτα, μόνο νερό και δέντρα και άπλα και μονοπάτια και γωνιές και βαρκάδες. Τι καλύτερο υπάρχει;

Θυμήσου επίσης: Το πιο παλαβό πράγμα του 2010, το δημοφιλέστερο "αληθινό σπίτι" της χρονιάς και τα καλύτερα σπίτια του 2009

Διαφήμιση 300×250 Google