Τα Μεγαλύτερα Σπίτια Του Κόσμου VII: Μαϊάμι

Το σπιτόσκυλο στην λαμπρή του πορεία σου έχει δείξει σπίτια και σπιταρόνες, εξωφρενικές παλαβομάρες και εξωφρενικές υπερβολές, αλλά αυτό που σου δείχνει σήμερα μάλλον, ίσως, πιθανότατα ξεπερνά οτιδήποτε σου 'χει δείξει έβερ, έβερ. Το βρήκε ο αναγνώστης Δημήτρης στο Virtualglobetrotting και του 'φυγε το κλαπέτο, και δίκαια. Το σπιτόσκυλο βούτηξε σα το Τζόνι το Βαϊσμίλερ στα ταραχώδη νερά του Ίντερνετς, και βρήκε φωτογραφίες από διάφορα στάδια της κατασκευής του και κάποιες πληροφορίες για δαύτο, με το σαγόνι του να πέφτει όλο και χαμηλότερα καθ' όλη τη διάρκεια της αναζήτησης. Δες εικόνες και λεπτομέρειες:

To λοιπόν, αυτό το πράγμα βρίσκεται στην επαρχία Ναράνχα, νοτίως του Μαϊάμι, μια περιοχή αραιοκατοικημένη, γεμάτη χωράφια, πιθανότατα με πορτοκαλιές, απ' όπου φαντάζεται το σπιτόσκυλο πως πήρε τ' όνομά του και το μέρος. Το σπίτι, αν μπορείς να το πεις έτσι, βρισκεται στη διεύθυνση 25791 SW 167th Ave, Homestead, FL 33031, πράγμα που μπορείς να το βρεις ψάχνοντας στα Ίντερνετς, καθώς εκεί πέρα τέτοιου τύπου πληροφορίες είναι δημόσιο αγαθό. Λέει λοιπόν ότι πρόκειται για κτίσμα 950 τετραγωνικών σε οικόπεδο έξι στρεμμάτων που χτίστηκε το 2007 και σύμφωνα με την τελευταία αποτίμηση αξίζει λίγο πάνω από 3,5 εκατομμύρια δολάρια. Το σπιτόσκυλο δεν ξέρει από πού βγήκαν αυτά τα νούμερα αλλά του φαίνονται όλα εξωφρενικά μικρά, εκτός από το "2007". 3,5 εκατομμύρια; Είδες την τάφρο;

Το αγαπημένο του σπιτόσκυλου Bing Maps είναι λίγο πίσω χρονολογικά, και για κάποιο λόγο έχει πιο πρόσφατες φωτογραφίες από την ανατολική-δυτική πλευρά του κτιρίου απ' ότι από τη βόρεια-νότια. Αυτό είναι αλλόκοτο, κάτι περίεργα δρομολόγια κάνουν οι δορυφόροι φαίνεται, αλλά σου δίνει την ευκαιρία να δεις τα στάδια κατασκευής αυτού του Βεεμώθ, και το βάθος της (παράνοιας; παράκρουσης;) φαντασίας του ιδιοκτήτη/εμπνευστή, όποιος κι αν είναι. Σ' αυτες τις εικόνες αλλά και τις πιο πρόσφατες του Google Maps που το δείχνει σχεδόν τελειωμένο βλέπεις ότι πρόκειται για ένα τέρας σε σχήμα σταυρού, που περιτριγυρίζεται από μια τεχνητή λίμνη-τάφρο και επικοινωνεί με την "ξηρά" με μια γέφυρα. Μπαίνοντας από την είσοδο περνάς από μια πύλη-κτίριο, μετά προχωράς σε ένα δρόμο με δέντρα, προσπερνάς μια πλατεία με έναν οβελίσκο (!) και με τα πολλά φτάνεις στη γέφυρα όπου προφανώς σε περιμένει το τρολ.

Εξάλλου, ένα αμαξάκι του Google Street View έκανε μια βόλτα από εκεί και είδε πώς το βλέπεις αυτό το πράγμα απ' το δρόμο. Να τι βλέπεις:

Το σπιτόσκυλο δεν μπορεί να διανοηθεί γιατί κάποιος θα ήθελε να φτιάξει ένα σπίτι που μοιάζει με μεσαιωνικό κάστρο πεταμένο σε λιμνοθάλασσα της Μπόρα Μπόρα, μέσα σε ένα οικόπεδο στην ενδοχώρα της Φλόριδας. Δεν ξέρει τι νερό είναι αυτό που γεμίζει τη λίμνη-τάφρο, αν προέρχεται απ' το διπλανό ποταμάκι, αν ραντίζονται οι γύρω πορτοκαλεώνες με λιπάσματα, και πώς θα γλιτώσει ο ιδιοκτήτης αν πάρει φωτιά το σπίτι και του βομβαρδίσουνε τη γέφυρα οι δυνάμεις του Άξονα, ή αν του επιτεθεί αξαφνα ο ιπτάμενος δράκος Σμάουγκ. Το σπιτόσκυλο υποπτεύεται πως τα 'χει σκεφτεί όλα, και ο οβελίσκος είναι στην πραγματικότητα ρουκέτα που θα τον στείλει στην ασφάλεια του Άλφα Κενταύρου, αν παρουσιαστεί ανάγκη.

Θυμήσου ακόμα:
Το αντίστοιχο Ελληνικό τέρας που χτίζεται τώρα στην Κηφισιά (κι εδώ, κι εδώ, κι εδώ)
Το μεγαλύτερο σπίτι της Ρωσίας
Τα μεγαλύτερα σπίτια της Πάτρας
Τα μεγαλύτερα σπίτια της Γλυφάδας
Το σπίτι του Γιώργου Βαρδινογιάννη στην Εκάλη
Ένα τέρας στη Θεσσαλονίκη
Τα σπίτια στους γκρεμούς της Βούλας
Τα σπίτια στο Κι Μπισκέιν
Τα θηρία του Μπελ Έρ
Τα θηρία της Σάντα Μπάρμπαρα
Ένα γιγάντιο σπίτι στην Εκάλη
Τα εκπληκτικά σπίτια στους γκρεμούς της Λα Χόγια
Τα γιγάντια σπίτια του Beverly Park
Περίεργες βίλες στην Πολιτεία
Κάτι πολύ περίεργο στο Κεφαλάρι
Βίλες στο Καβούρι
Το θηρίο των Λάτσηδων στην Εκάλη
Άλλα θηρία στην Εκάλη
Κι άλλα τέρατα στη Φιλοθέη

Διαφήμιση 300×250 Google