Ορθάνοιχτο Κι Απλωμένο: Μεγα-Λοφτ Στο Σόχο

Στο Σόχο του Μανχάταν, σε σημείο πολύ χιπ και σικ και χάπενινγκ ράιτ νάου, στη γωνιά περίπου Σπρινγκ και Μέρσερ, ένα στενό απ' τη Μπρόντγουεη (δες μια φωτό από την αποκάτω γωνία, που έβγαλε το σπιτόσκυλο το καλοκαίρι), υπάρχει αυτό το χτίριο με διαμερίσματα που λέγεται New Museum Building και το οποίο δεν έχει σχέση μ' αυτό. Σ' αυτό το χτίριο πωλείται ετούτο το αριστούργημα. Το βρήκε η σπιτοσκυλοφαν Rafaella και μπορείς να μπεις να το δεις, να γεμίσουν τα μάτια σου άπλα και ασπρίλα.

Το σπιτόσκυλο θα ήθελε να σε προειδοποιήσει πριν δεις τις φωτογραφίες άνωθι να φορέσεις μια σαλιάρα ή κάτι αντίστοιχο προστατευτικό μη στάξουνε τα σάλια στο πληκτρολόγιο και στομώσει.

Πρόκειται για έναν τεράστιο χώρο, σύνολο 450 τετραγωνικά περίπου, με πέντε υπνοδωμάτια και κάτι βοηθητικά δωματιάκια ακροβολισμένα τριγύρω, κι έναν αχανή ανοιχτό χώρο που φωτίζεται από τα 17 παράθυρα, έχει ξύλο κάτω, και μπορείς να τον κάνεις ό,τι θέλεις, στούντιο, σαλόνια, κλειστό γήπεδο 5x5, οτιδήποτε. Δες κάτοψη:

Αριστούργημα, μην τα συζητάς, ό,τι πρέπει για έναν αρτιστίκ, εστέτ και αβάντ γκαρντ τύπο, ή εναλλακτικά για το σπιτόσκυλο. Σου ζητάνε 6,95 εκατομμύρια δολάρια, που δεν είναι αστείο ποσόν, ειδικά αυτή την εποχή. Έχει δε 2,5 χιλιάρικα μηνιαίο φόρο (δολάρια πάντα) και 3,5 χιλιάδες κοινόχρηστα. Οπότε κοίτα τις φωτογραφίες και πόνα μαζί με το σπιτόσκυλο.

Και τώρα, λίγο κουτσομπολιό: Κατά τη διάρκεια της έρευνας που έκανε για το διαμέρισμα και το χτίριο το σπιτόσκυλο (πάντα ξεκοκαλίζει τα ίντερνετς για τα σπιτια που ψάχνει, ή αν όχι πάντα όποτε έχει διάθεση), βρήκε δύο διευθύνσεις για το "New Museum Building". Απ' ό,τι φαίνεται είναι και στο 158 της Mercer, και στο 583 της Broadway. Ανακάλυψε λοιπόν πως είναι το ίδιο κτίριο με δύο εισόδους. Άλλα διαμερίσματα από τη μια, άλλα από την άλλη. Και τώρα έρχεται το ζουμί: Ο hair-ρόκερ Τζον Μπον Τζόβι έχει αγοράσει το εκπληκτικό ρετιρέ-μεζονέτα του κτιρίου, νάτο:

700 τετραγωνικά, απίστευτη θέα, 24 εκατομμύρια δολάρια και μεγάλες βεράντες. Κάτοψη:

Οπότε σκέψου: Δίνεις εφτά εκατομμύρια, πληρώνεις και έξι χιλιάρικα το μήνα σε κοινόχρηστα και φόρους, και παίρνεις το αριστουργηματικό λοφτ που είδες από πάνω, και για γείτονα έχεις το Μπον το Τζόβι, του οποίου το αληθινό όνομα, άσχετο τρίβια, είναι "Μπουοντζόβι". Deal or no deal;

Εν τω μεταξύ, διάβασε για λοφτς στο σπιτόσκυλο:
Ένα συγκλονιστικό λοφτ στο Μπρούκλιν
Ένα λοφτ με θέα στο Θησείο
Ένα λοφτ προς πώληση στο Μανχάταν
Το όχι-και-τόσο-τέλειο λοφτ
Το τέλειο λοφτ
Το σπιτόσκυλο στα Thission Lofts
Καινούρια λοφτς στην Αθηναΐδα
Ένα χλιδάτο λοφτ στου Ψυρρή
Ένα μικρό λοφτ στη Μαδρίτη
Ένα λοφτ με θέα τον Τάμεση
Το λοφτ όπου πέθανε ο Χιθ Λέτζερ
Ένα λοφτάκι στη Λιλ
Ένα ξύλινο λοφτ
Το λοφτ του Τιραμόλα

Διαφήμιση 300×250 Google