Κοίτα Πράμα: Ένα Ράντσο Στη Μοντάνα

Tις προάλλες οι γείτονες του σπιτόσκυλου είχανε πάρτι, και έτσι το σπιτόσκυλο έχασε πολύτιμα λεπτά από την αγαπημένη του ασχολία σε τούτη τη ζωή, τον ύπνο. Όταν λοιπόν το κάρμα και η μοίρα του έφεραν ετούτο εδώ το αριστούργημα στο ντέσκτοπ είπε: Εδώ είμαστε. Τετρακόσα στρέμματα στη Μοντάνα περιτριγυρισμένα από ένα δάσος-Εθνικό Δρυμό όπου δε χτίζεται τίποτα, όπως λέει το listing δεν βλέπεις άλλα σπίτια, δε βλέπεις ούτε άλλα φώτα, είσαι μόνος μοναχός σου μόνος, εσύ, τα βουνά και τα δέντρα. Το ράντσο αυτό, που το λένε Cherry Creek, πωλείται. Έμπα να δεις λεπτομέρειες, έχει τρομερό ενδιαφέρον.

Βλέπεις πράσινο και σου ανοίγει το μάτι, ρε παιδί μου, το σπιτόσκυλο χάζεψε αυτές τις φωτογραφίες κι ένιωσε την ψυχούλα του να γαληνεύει, να μαλακώνει, να ηρεμεί. Πιστεύει πως αν ήτανε εκεί πέρα, στον καθαρό αέρα και το αγέρι, με το γλυκό ήλιο της Μοντάνας να του χαϊδεύει τις τρίχες, θα μπορούσε επιτέλους να καθίσει λίγο και να ξαποστάσει, να δώσει στο κεφάλι του την ευκαιρία να κατεβάσει για λίγο στροφές, να βουλιάξει για λίγο στη γαλήνη και την ησυχία. Βεβαίως, θα υπήρχε το πρόβλημα της σπιτοσκύλας που φοβάται τα ζουζούνια και γι' αυτό θα ήταν όλη την ώρα κλεισμένη σε μια από τις (πολυτελείς, βεβαίως) καλύβες. Δες πώς είναι, παρεμπιπτόντως.

Και επίσης ο Εθνικός Δρυμός τριγύρω δεν είναι σαν τον Εθνικό Κήπο, είναι κανονικό δάσος, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να βγεις το πρωί και να βρεις δίπλα στην πόρτα ένα ελάφι, ενώ το ότι ακριβώς δεν υπάρχει πολιτισμός τριγύρω μετατρέπει κάθε ήχο της νύχτας σε κάτι αλλιώτικο, μη-πολιτισμένο, καταλαβαίνεις τι εννοώ. Αλλά όλα αυτά συνηθίζονται, πιστεύει το σπιτόσκυλο, αρκεί να υπάρχει ένα προαπαιτούμενο: Ίντερνετ.

Αυτό ήταν το πράγμα που έκανε το σπιτόσκυλο να αγαπήσει ετούτο εδώ το ράντσο (αυτό, και η λίμνη με τα ψάρια): Έχει ηλεκτρισμό, έχει τηλέφωνο, έχει και δορυφορικό Ίντερνετ, κι ας είναι στου διαόλου τη μάνα, που εδώ που τα λέμε δεν είναι και τόσο διαόλου μάνα: 15 χιλιόμετρα είναι το πιο κοντινό χωριό, λιγότερο από μια ώρα με αυτοκίνητο το κοντινότερο αεροδρόμιο. Είσαι μοναχός σου μόνος, αλλά αν για κάποιο λόγο σου 'ρθει η ανάγκη να δεις μια ανθρώπινη μουρη (και δε σου αρκεί το Ίντερνετ) σ' ένα τεταρτάκι βρίσκεις αμερικάνους χωριάτες.

Καθόλου άσχημα όλα αυτά για τα 2,2 εκ. δολάρια που ζητάνε, λέει το σπιτόσκυλο. Για πολλές από τις σπιταρόνες που σου 'χει δείξει ως τώρα δε θα τα 'δινε.

Θυμήσου περισσότερη Μοντάνα
Κάτι μοντέρνο
Κάτι ξύλινο και τεράστιο

via luxist

Διαφήμιση 300×250 Google