Ζώντας Σε Ένα Ρολόι, Στο Μπρουκλιν

29399440

Το ακριβότερο διαμέρισμα στο Μπρούκλιν βρίσκεται, όπως θα φανταζόσουν, απάνω το Ιστ Ρίβερ, και κοιτάει τους ουρανοξύστες του Μανχάταν. Είναι ρετιρέ και χλιδάτο. Τέσσερις ορόφους ψηλό. Αλλά έχει και κάτι άλλο που ζμπρώχνει την τιμή του στα ουράνια, το κάνει ξεχωριστό, διαφορετικό από κάθε άλλο χλιδορετιρέ με θέα τους ουρανοξύστες: Ρολόγια. Τέσσερα. Ένα σε κάθε μεριά, με γυάλινο παραθύρι τριγύρω.

To ίδιο το κτίριο, που εκτός από αυτό έχει άλλα 100+ διαμερίσματα, λέγεται ClockTower χάρη σ' αυτά τα ρολόγια. Ήταν τα παλιά τα χρόνια εργοστάσιο που ανακατασκευάστηκε πλήρως από δραστήριο real estate μπίζνεσμαν, και τώρα αυτό το διαμέρισμα, ανέγγιχτο και ολόφρεσκο, βγαίνει στην αγορά για πρώτη φορά. Με θέα 360 μοιρών, φανταστική τοποθεσία ανάμεσα σε δυο γέφυρες, τη Μπρούκλιν και τη Ουάσινγκτον, και τα τέσσερα ρολόγια που, όπως και να το κάνεις, του δίνουνε ένα εφέ, ένα κατιτίς, ε, δίκαια ο ιδιοκτήτης είπε να ζητήσει τα κέρατά του. Πόσο είναι τα κέρατά του; Έμπα για φωτογραφίες και λεπτομέρειες.

Εικοσιπέντε. Εκατομμύρια. Δολάρια. Τόσα ζητάει ο τύπος, και δε ντρέπεται. Μέσα στη φρικώδη κρίση, και την ώρα που το ακριβότερο διαμέρισμα που έχει πουληθεί ποτέ στο Μπρούκλιν (στο ίδιο το κτίριο -το σπιτόσκυλο στο 'χει δείξει!) κόστισε επτά, σου λέει ο δικός σου "25". Δηλαδή 6,25 το ρολόι.

Τα οποία ρολόγια, παρεμπιπτόντως, λένε σωστά την ώρα, ρυθμίζονται ηλεκτρονικά, αλλά μπορεί και να μη σε βοηθάνε καθώς εσύ από μέσα θα τα κοιτάς ανάποδα. Think about it. Εκτός από αυτό το μεγάλο χώρο με τα τέσσερα ρολόγια, που έχει σαλόνι, τραπεζαρία, κουζίνα, και είναι περίπου 300 τετραγωνικά, έχεις μια σκάλα κι ένα ασανσέρ να οδηγούνε στον όροφο από πάνω που είναι λίγο μικρότερος (με επικλινείς τοίχους, to boot) κι έχει τα τρία υπνοδωμάτια, μετά σε έναν ακόμα μικρότερο που είναι ανοιχτός να τον κάνεις ό,τι θες (το σπιτόσκυλο: Βιβλιοθήκη/γραφείο) και ένα δωματιάκι με μπαλκόνι στην ταράτσα, για να χαζεύεις τα ζεστά βράδια του Ιούλη ατενίζοντας το φωτοβολημένο Μανχάταν και τις στολισμένες γέφυρες, καθώς πίνεις ένα Λαγκαβούλιν κι ο Φρανκ ο Σινάτρας γουργουρίζει στα Bose ηχεία.

Το σπιτόσκυλο δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να μένει σ' ενα τέτοιο μέρος, κι ας ειν' στο Μπρούκλιν. Αλλά 25; Εικοσιπέντε;

Διάβασε περισσότερα εδώ, εδώ κι εδώ.

Και θυμήσου περισσότερο Μπρούκλιν:
Ένα φανταστικό λοφτ στο ίδιο κτίριο
Κάδοι σκουπιδιών που έγιναν πισίνες
Πόσο καλοί είναι οι γείτονες στο Μπρούκλιν
Ένα αληθινό σπίτι στο Μπρούκλιν
Άλλο ένα
Κι άλλο ένα

Διαφήμιση 300×250 Google