Οι Εκπλήξεις Της Ελληνικής Επαρχίας

Αν και οι λέξεις "υψηλή αισθητική" δεν είναι οι πρώτες που σου 'ρχονται στο μυαλό όταν σκέφτεσαι την ελληνική επαρχία, ωστόσο υπάρχουν εξαιρέσεις, και οι αναγνώστες του σπιτόσκυλου αίφνης σπεύδουν να τις υποδείξουν. Ο Σπύρος του epipantos, ας πούμε, έστειλε κάμποσες φωτογραφίες από τα φημισμένα Κουρκουμελάτα της Κεφαλλονιάς. Δες τέσσερις (πάτα για μεγαλύτερη):

Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν πανέμορφα χωριά στη χώρα (έχεις άλλες ιδέες;), αλλά το σπιτόσκυλο πιστεύει πως για κάθε ένα γραφικό κι ωραίο υπάρχουν εικοσπέντε εκτρωματικά, τουλάχιστον. Υπάρχουν οι Αρχάνες, αλλά υπάρχουν τόσες, μα τόσες Αγίες Βαρβάρες (νομός Ηρακλείου, fyi).

H δε kg (το σπίτι της οποίας στις Σέρρες έχεις δει) ανακάλυψε κάτι τρομερά ενδιαφέρον στο Wallpaper. Αυτό:

Βρίσκεται στη Λάρισα. Ω ναι. Στη Λάρισα. Έμπα για περισσότερες φωτογραφίες.

Λοιπόν, ετούτο το μοντέρνο σπίτι από γυμνό τσιμέντο και ξύλο φτιάχτηκε στη Λάρισα και φιλοξενήθηκε στο Wallpaper. Το σπιτόσκυλο στο ξαναλέει για να το χωνέψεις.

Στο κείμενο του περιοδικού λένε τα συνήθη για "μεγάλα ανοίγματα για να μπαίνει ήλιος" και άλλες βλακείες, κολλήματα βόρειων από χώρες που όλο βρέχει, αλλά ευτυχώς ετούτο εδώ μοιάζει φτιαγμένο έξυπνα, χωρίς υπερβολικά ανοίγματα για να μπαίνει ο ήλιος, ο οποίος, όπως ξέρει όποιος έχει ζήσει στον κάμπο, είναι ανελέητος έξι μήνες το χρόνο.

Το σπιτόσκυλο έχει να πει μπράβο στο μερακλή που το 'φτιαξε έτσι, και να ευχηθεί η μοντέρνα αρχιτεκτονική να απλωθεί σιγά σιγά στον κόσμο ολόκληρο, σαν πανούκλα.

Διαφήμιση 300×250 Google