Το Σπίτι-Εκκλησία ΙΙΙ

Το σπιτόσκυλο σου 'χει ξαναδείξει αντίστοιχες μετατροπές οίκων του θεού σε οίκους των ανθρώπων, κι ετούτη εδώ (μια εκκλησία στην Αγγλία) είναι μια περίπτωση αρκετά ιδιαίτερη και σπεκτάκιουλαρ. Κυρίως επειδή οι μετατροπές που έχουν γίνει δεν είναι και πάρα πολύ ραγδαίες. Κι αυτό είναι και καλό. Αλλά είναι και κακό. Μπες δες:

Αν και το σπιτόσκυλο καμία ιδιαίτερη σχέση με τα θρησκευτικά δεν έχει, ίσα ίσα πιστεύει ότι ένας τέτοιος χώρος είναι πολύ πιο χρήσιμος ως σπίτι για να ζουν κάποιοι άνθρωποι και να περνούν τις μέρες τους παρά ως χώροw συνάντησης για στιγμιαίες μυστικιστικές επικλήσεις του Κθούλου, του Ζήνου, του Νταρθ Βέηντερ ή άλλων μυθικών πλασμάτων, ωστόσο βρίσκει την εξής επινόηση φρικουλέ:

Το κρεβάτι με τα βιτρώ, την πέτρα και τα κεράκια τριγύρω πιο πολύ σε κρεβατοκάμαρα του Μαρκησίου Ντε Σαντ φέρνει παρά σε χώρο ξεκούρασης και χαλάρωσης. Όσο ιερό κι αν είναι το συζυγικό ή εξωσυζυγικό κρεβάτι (που είναι), δε χρειάζεται τόσο συμβολισμό. Πιστεύει το σπιτόσκυλο. Αντίθετα, τα βιτρό χρησιμοποιούνται κομψότερα ας πούμε εδώ:

Εσύ θα έμενες σε κάτι τέτοιο ή είσαι συντηρητικούρα;

Θυμήσου:
Σπίτεκκλησία στην Ολλανδία
Σπιτεκκλησία στην Αυστραλία

via

Διαφήμιση 300×250 Google