Τα Μεγαλύτερα Σπίτια Του Κόσμου ΙΙ: La Jolla

Σήμερα το σπιτόσκυλο θα σε πάει άλλο ένα ταξιδάκι στην Καλιφόρνια, ακόμα πιο νότια αυτή τη φορά, σε ένα πολύ εξκλούσιβ και εξπένσιβ προάστιο του Σαν Ντιέγκο, την La Jolla. Είναι ένα μέρος που έχει πάρει τ' όνομά του από την διπλανή παραλία, η οποία είναι πανέμορφη, με σκούρα άμμο και επικά κύματα. Μερικές αδιανόητες σπιταρόνες έχουν χτιστεί απάνω στην κορυφή του βράχου που ορθώνεται μπροστά απ' την παραλία, και όλες κοιτάνε ηλιοβασίλεμα. Εδώ το σπιτόσκυλο σου έχει τέσσερις, ή μάλλον πέντε. Θα ξεκινήσει από την πιο εντυπωσιακή, το πιο φανταχτερά μοντέρνο σπίτι που σου έχει δείξει έβερ, και το οποίο βλέπεις κι από πάνω.

Έμπα.

Δυο σπίτια δίπλα-δίπλα εντελώς συμπληρωματικά και παρόμοια. Κοίταξε περί τίνος πρόκειται: Με τουλάχιστον ένα επίπεδο χτισμένο στο βράχο, εντελώς μοντέρνο design, τεράστιες τζαμαρίες, μια αλλόκοτη τοξοτή infinity pool και εκπληκτική τοποθεσία, ετούτο το σύμπλεγμα μοιάζει με το φρούριο κακού σε Τζέιμπς Μποντ ταινία, ή με το σπίτι του Τόνι Σταρκ. Ακόμα και ένα παραπέντε πετάει δίπλα, καθώς στη La Jolla ανθεί το άθλημα, και άνετα φαντάζεσαι ότι αυτός είναι ο 007 που έχει μόλις ξεφύγει απ' το φρούριο του κακού με το κορίτσι στην αγκαλιά. Κρίμα που ο δορυφόρος του Live Maps δεν πρόλαβε το μπουμ.

Αλλά όχι, αυτά είναι σπίτια πραγματικά, αληθινά. Το σπιτόσκυλο, κατάπληκτο, έσπευσε να τσεκάρει τη real estate κατάσταση στην περιοχή, και διαπίστωσε πρώτον ότι πρόκειται για δύο σπίτια, και δεύτερον πως το ένα (το πάνω, όπως τα βλέπεις) πωλείται αυτή τη στιγμή έναντι 39 εκατομμυρίων δολαρίων (24,6 εκ. ευρώ). Το σπιτόσκυλο σου 'χει και φωτογραφίες από μέσα:

Κι άλλο παραπέντε! Oh James!

Αριστερά η αλλόκοτη infinity pool, αχά! Δεξιά, ένα μυστικό πέρασμα, που σίγουρα οδηγεί στο εργαστήριο του σατανικού κακού.

Κοίτα το. Όχι κοίτα το.

Τρελή πισίνα, γιαλί ατελείωτο.

Χλώμιασες; Έχασες το χρώμα σου; Το σπιτόσκυλο σε καταλαβαίνει. Μιλάμε για υπερπαραγωγή, όχι αστεία, αψεγάδιαστη αισθητική, γιγάντιες κλίμακες, το μίνιμαλ του πράγματος το κάνει λίγο ψυχρό το όλο πράγμα, το σπιτόσκυλο δεν είναι σίγουρο ότι θα μπορούσε να ζήσει εκεί, αλλά ομολογουμένος είναι ένα ακίνητο μνημειώδες. Ουφ.

Το σπιτόσκυλο σε ενημερώνει πως τα υπόλοιπα που έχει να σου δείξει δεν το φτάνουν αυτό με τίποτα, οπότε αν βαριέσαι μπορείς να φύγεις.

Έμεινες; Ωραία. Να μια έπαυλη παραδίπλα -κι άλλα δύο παραπέντε! Το σπιτόσκυλο αναρωτιέται πώς πρέπει να συμπεριφερθείς αν, εκεί που κάθεσαι και πίνεις το κοκτέηλ σου δίπλα στην πισίνα, σου προσγειωθεί ένας τέτοιος στον κήπο. Τον κερνάς παγωμένο τσάι; Βάζεις τον Τζάρβις να τον πυροβολήσει και να τον πετάξει στα σκουπίδια; Τον καις με το λέιζερ όπλο που βγαίνει από μια καταπακτή στην οροφή;

Τέλος πάντων, δες καλύτερα το σπίτι:

Ωραιότατο, χασιεντοειδές, μακριά από το δρόμο μα -κοίτα! Πίσω αριστερά, το μικρότερο, ταπεινότερο αδερφάκι των δύο εξωφρενικών μοντέρνων αριστουργημάτων που είδες πρίν! Ωραίο κι αυτό, πιο σεμνό, όχι πρώτη μούρη φάτσα παραλία, αλλά σκυλοσπιταρόνα nevertheless.

Πάμε παρακάτω:

Ετούτο το θηρίο είναι κάμποσες χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα, το μεγαλύτερο της περιοχής. Το σπιτόσκυλο θα στο δείξει κι από άλλες γωνίες, να καταλάβεις για τί πράγμα μιλάμε:

Γωνία κάτω δεξιά βλέπεις την είσοδο, δίπλα στο δρόμο. Οδηγάς για κάνα δίλεπτο, και φτάνεις στο κυρίως σπίτι. Στο φόντο, ο Ειρηνικός.

Πάρ'το και φάτσα κάρτα να το βλέπεις. Μάθε πως αυτά τα σπίτια δεν έχουν άμεση πρόσβαση στην παραλία, καθώς είναι πολύ ψηλά και ο γκρεμός είναι πολύ απότομος. Υπάρχει ωστόσο ένας ιδιωτικός δρόμος σε κάποιο σημείο της γειτονιάς, στον οποίο έχουν κλειδί μόνο οι κάτοικοι, και ο οποίος οδηγεί κάτω, εκεί που σκάνε τα τεράστια κύματα και οι τρελοί με τα παραπέντε.

Και κάπου εδώ τελειώνει το μεγαλύτερο ποστ του σπιτόσκυλου έβερ, και τώρα να το συγχωρείτε, πρέπει να πάει να βρει 24,6 εκατομμύρια ευρώ.

Μέχρι τότε θυμήσου:
Τα Γιγάντια σπίτια του Beverly Park
Περίεργες βίλες στην Πολιτεία
Κάτι πολύ περίεργο στο Κεφαλάρι
Βίλες στο Καβούρι
Το θηρίο των Λάτσηδων στην Εκάλη
Άλλα θηρία στην Εκάλη
Ένα τέρας στην Κηφισιά (και από άλλη γωνία)
Κι άλλα τέρατα στη Φιλοθέη

Διαφήμιση 300×250 Google