Τέχνη: Τα Βασικά

"Όπως είναι γνωστό οι άνθρωποι αγοράζουν τέχνη για τρείς λόγους: Επειδή την αγαπούν, επειδή τη βλέπουν σαν καλή επένδυση ή τέλος, επειδή θέλουν να εντυπωσιάσουν τους «γείτονες». Σας εύχομαι να είστε πάντα στην πρώτη κατηγορία, να καταφέρετε να παίξετε και στη δεύτερη και να μη χρειαστεί ποτέ να μπείτε στην τρίτη. Οι κατηγορίες φυσικά εμπλέκονται ποικιλοτρόπως μεταξύ τους. Μία καλή επένδυση πιθανότατα είναι ταυτόχρονα ένα έργο που αγαπάμε να βλέπουμε και αντίστοιχα ένα έργο που μας κέρδισε με την πρώτη ματιά ενδέχεται να εξελιχθεί σε εξαίρετη επένδυση κλπ."

"Για όσους ξεκινούν τώρα την ενασχόληση τους με την τέχνη η πρώτη συμβουλή είναι να ακολουθείτε το ένστικτο σας. Αγνοείστε τις υποδείξεις των άλλων (δε θα ζούνε εκείνοι με τα έργα) και αγνοήστε επίσης τις εκάστοτε μόδες (ναι! Υπάρχει και στην τέχνη μόδα.. θα επανέλθουμε σχετικά). Η τέχνη είναι προσωπική υπόθεση και τα έργα, κατά κανόνα, αγοράζονται για να μένουν οπότε δεν έχει κανένα νόημα να παριστάνει κανείς τον μοδάτο. Αγοράστε λοιπόν ένα έργο που χαίρεστε να βλέπετε. Για αρχή, καθορίστε ένα ποσό που δε θέλετε να υπερβείτε και κινηθείτε μέσα στα όρια που θέσατε. Αν πρόκειται να αγοράσετε μόνο ένα κομμάτι - και ειδικά αν πρόκειται να τοποθετηθεί σε κεντρικό σημείο του σπιτιού - απαιτείται ακόμη μεγαλύτερη προσοχή. Προσπαθήστε να ορίσετε το μεγαλύτερο δυνατό ποσό που μπορείτε να διαθέσετε, καθώς το έργο θα δώσει το στίγμα στο χώρο. Υπάρχουν φυσικά πολλοί ακόμη παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπ' όψη και πολλές διαθέσιμες προτάσεις για να επιλέξει κανείς σε τι ακριβώς θα επενδύσει αλλά σχετικά με αυτά θα πρέπει να τα πούμε μία άλλη ώρα γιατί με ειδοποιούν ότι έχω ένα επείγον τηλεφώνημα από τον κυνηγό ταλέντων μου στο Δυτικό Λονδίνο and I really must take this call dear friends!"

"Υ.Γ. Δεν χρειάζεται νομίζω να αναφέρω ότι οποιαδήποτε απορία σχετικά με θέματα εικαστικά έχετε μπορείτε να τη μοιραστείτε με τη Βαρώνη σας στα σχόλια. Μερσί".

Βαρώνη Κας Μπανκς

Περισσότερη Βαρώνη εδώ.

Διαφήμιση 300×250 Google