Αξίζει Τα Λεφτά Του ΙV: Λονδίνο

01

Λοιπόν, το σημερινό προς πώληση ακινητο είναι ένα διαμέρισμα στην καρδιά του Λονδίνου, δίπλα στο Χάιντ Παρκ, το Χάρβεϊ Νίκολς και το Χάροντς, ξέρεις, εκεί όπου η δεύτερη πιο συχνή γλώσσα είναι τα Ελληνικά, και το οποίο διαμέρισμα είναι τίγκα στη χάι-τεκ χλίδα και τη μοντερνιά, και κοστίζει κάτω από 200.000 ευρώ. Ακριβώς. Αυτό που διάβασες. "Και ποιος είναι ο λάκκος που 'χει η φάβα;" θα ρωτήσεις το σπιτόσκυλο και το σπιτόσκυλο θα σου πει: Είναι λίγο μικρό. Δηλαδή, είναι πολύ μικρό.

Έμπα να δεις φωτογραφίες, να διαβάσεις λεπτομέρειες, και να αποφασίσεις αν (τα νταν) αξίζει τα λεφτά του!

Λοιπόν, πρώτα απ' όλα να καταλάβεις ότι δεν πρόκειται για ένα τυχαίο διαμέρισμα, αλλά για ένα design πείραμα που μάλιστα έχει και όνομα και το δικό του website. Λέγεται Luxpod και, όπως υποννοεί το όνομά του είναι επαρκώς χλιδουά και έχει το μέγεθος ενός iPod. Από το site:

Full of the WOW factor, including a top stitched leather floor, the Lux Pod is the perfect central London apartment for one or two people interested in top of the range design solutions in minamilist style. It is regarded as the most luxurious and tiniest property in central London and is currently the talk of Europe and American broadcasters. It includes a Boffi Norbert Wangen K4 kitchen, Miele appliances, Bang & Olufsen BeoComTV and Beo2 phone, free WI-FI broadband, iPod docking station, iPhone connection to Eclipse-TD audio system, luxurious Tempur mattress, Bonaldo Dragonfly leather chair, funky Italian Softline perspex blue stools. The Lux Pod is cleaned twice a week and there are many complimentary items provided!

Καταλαβαίνεις, λοιπόν, ότι μέρος των χρημάτων πάνε κερατιάτικα για τα design φύκια. Γιατί το διαμέρισμα μπορεί να έχει Wow factor που λέει η κυριούλα, αλλά είναι όλο όλο 13 τετραγωνικά. Ακριβώς. Είναι μικρότερο από το γραφείο του σπιτόσκυλου, καμαρούλα μια σταλιά. Για να μπορέσουν να χώσουν τα απαραίτητα εκεί μέσα (και το σπιτόσκυλο δεν εννοεί τα B&O τηλέφωνα) έκαναν διάφορες πατέντες.

06

05

Όπως βλέπεις, λοιπόν, υπάρχει ένα επιπλάκι που είναι η κουζίνα, και το οποίο "ανοίγει" και γίνεται γραφειάκι. Στο ίδιο σημείο μπαίνει και η σκάλα για να ανέβεις απάνω στο δώμα να κοιμηθείς. Α, η σκάλα. Έχεις ξαναδεί μια τέτοια λύση, το σπιτόσκυλο την είχε λοιδωρήσει αρκούντως, και σ' εκείνη η σκάλα ήταν σταθερή, οξυγονοκολλημένη στο μέρος εκείνο, μπορεί να ήταν απότομη κι επικίνδυνη αλλά τουλάχιστον δεν φοβόσουν ότι θα σου  φύγει -φοβόσουν μόνο τη γλίστρα. Εδώ φοβάσαι τα πάντα.

04

02

Το δωματιάκι είναι τόσο μικρό που δε χωράει ούτε έναν υποτυπώδη καναπέ. Μια μικρή πολυθρονίτσα (ανοιγόμενη, Dragonfly) και δυο καρεκλάκια είναι όλα όλα, και το σπιτόσκυλο πιστεύει ότι κανείς δεν μπορεί να ζήσει σε τέτοιο μέρος αν δεν έχει πρώτα κάνει ειδεχθές έγκλημα για το οποίο πρέπει να πληρώσει απέναντι στην κοινωνία, όσο inox και Boffi και δερμάτινο πάτωμα κι αν του βάλεις. Βλέπεις, εξάλλου, πού αποθηκεύεται η σκάλα όταν δεν χρησιμοποιείται.

03

Για κάποιο λόγο η τουαλέτα είναι φωτισμένη μωβ. Λόγω χώρου, όπως θα περίμενες, είναι όλη ένα κουβούκλιο, και η λεκάνη και η ντουζιέρα ένα πράγμα, να πλένεσαι για να νοτίζει το χαρτί υγείας  και να γεμίζει με νερό το ποτηράκι με τις οδοντόβουρτσες, λούτσα τα πάντα όλα. Το σπιτόσκυλο θυμήθηκε αυτό, και μετά αναρωτήθηκε: Αφού υπάρχουν αξιοπρεπέστατα ξενοδοχεία με 100 λίρες τη βραδιά στην περιοχή, γιατί να πάει κάποιος σ' αυτό το μέρος να ταλαιπωρηθεί;

07

Από όλο το διαμέρισμα το καλύτερο σημείο είναι σίγουρα το κρεβάτι (είναι  υπερβολή να το πεις κρεβατοκάμαρα) που βρίσκεις αν καταφέρεις να ανέβεις τη σκάλα,  και το οποίο  έχει από πάνω έναν ωραίο φεγγίτη (που το σπιτόσκυλο ελπίζει να έχει κάτι μπροστά να το κρύβει, δεν του αρέσει το φως τα πρωινά) και ένα στρώμα Tempur Pedic, από αυτά τα ωραία τα διαστημικά που το σπιτόσκυλο έχει δοκιμάσει και με τη σπιτοσκύλα ψήνονται άγρια να αποκτήσουν εν καιρώ.

Οπότε γι' αυτό το πράγμα, που είναι πιο στριφνό από οποιοδήποτε δωμάτιο ξενοδοχείου έχει δοκιμάσει ποτέ το σπιτόσκυλο, σου ζητάνε 195.000 ευρώ (175.000 λίρες), όσο περίπου κάνει σήμερα ένα διαμέρισμα 100 τετραγωνικών σε καλούτσικες περιοχές της Αθήνας (ω ναι,  εκεί έχουν φτάσει). Αξίζει τα λεφτά του; Η απάντηση μοιάζει εύκολη.

Αλλά.

Υπάρχει ένα αλλά.

Το συγκεκριμένο δωματιάκι προσφέρεται προς ενοικίαση. Δεν είναι για να πας να μείνεις μόνιμα, ούτε καν για να το χρησιμοποιείς ως pied a terre όταν πηγαίνεις για shopping. Είναι επένδυση. Κι επειδή έχει αυτό το ψευτομοντεροχλιδοallure, μπορεί να ψήνεις χλιδάσχετους να μένουν εκεί μέσα για 535 λίρες την εβδομάδα. Αν αντέξουν. Οπότε μπορεί να βγάλεις και ένα χαρτζιλίκι, χωρίς να χρειάζεται να μείνεις εκεί μέσα ποτέ.

Ε;

Ακόμα θυμήσου αν αξίζουν τα λεφτά τους: Εξοχικό στη Τζιάβίλα στην Ανάβυσσο, βίλα και στη Βούλα.

Και ακόμα περισσότερο Λονδίνο:
Το Λονδίνο τη νύχτα
Μια άγνωστη πόλη κάτω απ’ το Λονδίνο
Ένα loft στο Λονδίνο
Ένα μπατσελορετιρέ στο Λονδίνο
Ένα εξωφρενικά στενό και πανάκριβο townhouse στο Λονδίνο
Το ακριβότερο (;) σπίτι και το ακριβότερο διαμέρισμα του κόσμου -στο Λονδίνο.

Διαφήμιση 300×250 Google