Θα Ζούσες Σε Έναν Άδειο Πλαστικό Λευκό Κύβο;

Ανήσυχοι και προφανώς παλαβοί Ιάπωνες σχεδίασαν κάτι που το αποκαλούν PACO, ένα πράγμα που μοιάζει με πλαστικό λευκό κύβο τρία επί τρία, και που ακριβώς αυτό είναι: Ένας πλαστικός λευκός κύβος τρία επί τρία. Μέσα, λέει, μπορεί ένας άνθρωπος να  ζήσει, παρ' όλο που φαινομενικά εσωτερικά μοιάζει κούφιος και άδειος από οτιδήποτε, εκτός από ένα νιπτήρα στην άκρη. Υπάρχει κόλπο όμως, λέει.

Έμπα μέσα για φωτογραφίες και λεπτομέρειες.

Ο κύβος ανοίγει σε δύο μέρη, αν κατάλαβε καλά το σπιτόσκυλο (τα Ιαπωνικά του είναι λίγο σκουριασμένα), στην πόρτα και στο ταβάνι. Ακριβώς, το ταβάνι ανασηκώνεται για να μπει λίγος αέρας, καθώς το πράγμα αυτό δεν έχει παράθυρα, μόνο ένα φεγγίτη που δεν ανοίγει. Ο φωτισμός είναι τεχνητός από έξυπνα LEDάκια, έτσι, για να υπογραμμίσει την αίσθηση κελιού φρενοκομείου.

Το σπιτόσκυλο σ' ακούει να ρωτάς,  όμως: "Και πού κοιμάσαι;"

Ναι,  σε μιαν αιώρα. Αυτό  είναι  το κρεβάτι. Και είναι πολύ βολικό, λέει, γιατί δεν πιάνει χώρο στα πολύτιμα μονοψήφια τετραγωνικά του "σπιτιού", ενώ σε αναγκάζει να κοιμάσαι σε σχήμα C, οπότε δεν κινδυνεύεις να κουτουλήσεις στους τοίχους.

Αλλά το σπιτόσκυλο σ' ακούει να αναρωτιέσαι: "Και πού χέζεις;"

Ω ναι. Κάτω από το λευκό πλαστικό πάτωμα ένας άλλος κόσμος γεμάτος δυνατότητες υπάρχει. Μια λεκάνη μέσα στην τρύπα μεταμορφώνεται σε δάπεδο όταν τελειώνεις τη δουλειά σου. Το "τηλέφωνο" του ντους  δίπλα καταλαβαίνεις πού χρειάζεται:

Ω ναι -ένα κουβούκλιο αναδύεται κι εκεί που πριν έκανες τα τσίσα σου, τώρα μπορείς να κάνεις το ντουζάκι σου.  Για ακόμα πιο "πράσινη" χρήση: Κάνε τα τσίσα, μετά κάνε ντους κρατώντας ανοιχτή τη λεκάνη. Μην πάει χαμένο το νερό. Κατά τα άλλα, το σπίτι προφανώς έρχεται με μια ομπρέλα, για την περίπτωση που πιάσει βροχή κι έχεις αφήσει το ταβάνι ανοιχτό (το σπιτόσκυλο δεν βρήκε άλλη εξήγηση για τη διπλανή φωτογραφία).

Μα το θαυματουργό πάτωμα έχει ένα σωρό θαύματα ακόμα να  προσφέρει: Ένα τραπεζάκι που αναδύεται για να κάτσεις να απολαύσεις την πορτοκαλάδα σου καθώς ατενίζεις τους λευκούς τοίχους, ένα κρεβάτι-φέρετρο για να κάνεις πρόβες για το μοιραίο, και μια τρούπα για να κάθεσαι και να σκέφτεσαι τι πήγε στραβά στη ζωή σου, πώς τα 'φερε έτσι η μοίρα, και κατέληξες να ζεις στο εσωτερικό ενός μεγάλου ζαριού.

Για την ιστορία, ένα τέτοιο μαραφέτι με όλα τα κομφόρ, κομπλέ, κοστίζει 6,3 εκατομμύρια γιεν, δηλαδή 55.000 ευρώ περίπου.

Θυμήσου περισσότερη Ιαπωνία:
Εκτυφλωτικός μινιμαλισμός
Η μαύρη πυραμίδα
Τα σπίτια της Toyota
Ένα τετραόροφο σε οικόπεδο 46 τετραγωνικών

Διαφήμιση 300×250 Google