Το Όχι Και Τόσο Τέλειο Λοφτ

lm_300109_06

Μετά το προχτεσινό ξύλαριστούργημα στο Μανχάταν, το σπιτόσκυλο τώρα θα σου δείξει ένα εξίσου ξύλινο αλλά λιγότερο αριστούργημα στο Μόντρεαλ του Καναδά. Είναι ένα ψηλοτάβανο λοφτάκι 65 τετραγωνικών, το οποίο οι ιδιοκτήτες του ήθελαν να το μετατρέψουν σε κάτι περισσότερο από αυτό που είναι. Έτσι προσέλαβαν αυτούς για να τους φτιάξουν ένα διαμέρισμα με ωραία υλικά και μερικά τραγικά-ώς-τραγελαφικά λάθη.

Έμπα να δεις τι εννοεί το σπιτόσκυλο.

lm_300109_02

Το πρόβλημα ξεκινάει από εδώ: Το ζευγάρι που το'χει αυτό  το λοφτάκι απέκτησε κι ένα μωράκι, οπότε και χρειάστηκε λίγο παραπάνω χώρο. Και για να κερδίσει χώρο, ανέβασε την κρεβατοκάμαρα στο ταβάνι, τοποθετώντας και μια σκάλα.  Μα τι σκάλα. Σκέψου τώρα να  σου 'ρθει κατούρημα τη νύχτα και να πρέπει να κατέβεις αυτό το πράγμα αγουροξυπνημένος. Πολλαπλά κατάγματα εγγυημένα.

lm_300109_07

Βεβαίως, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κατά τα άλλα το σπιτάκι είναι cozy και έχει ωραία ξύλα χάμω, αλλά και πάνω. Μια σταλιά είναι, αλλά για ένα άτομο θα ήταν μια ωραία γκαρσονιέρα. Το πρόβλημα είναι το κρεβάτι:

lm_300109_05

Πάνω στη σοφιτούλα με το ζόρι μπορείς να σταθείς όρθιος, δεν πα να 'χει κρυφούς φωτισμούς, το μέρος είναι φτιαγμένο μόνο για ύπνο μετά (και πριν) από περιπέτειες στη σκάλα. Ευτυχώς δεν ανήκει σε  εργένη, γιατί άντε  να πείσει το date του να πάνε στο κρεβάτι. Το οποίο, παρεμπιπτόντως, πρέπει να μαζεύει και τρελή βρώμα έτσι που είναι χωμένο στην ξυλοκατασκευή:

lm_300109_04

Εκεί στις ακρούλες θα μαζεύονται στάνταρ βρωμίτσες, σκόνη, ακάρεα και άλλα μικροπράματα δύσκολο να τα καθαρίσεις. Γιατί άντε πείσε μετά τη Σβετλάνα να ανέβει να σκουπίσει εκεί:

lm_300109_03

lm_300109_01

Το σπιτόσκυλο δεν πιστεύει ότι σίγουρα μια πιο εύκολη σκάλα και μια πιο  έξυπνη κατασκευή θα  έκαναν ετούτο το μικροσκοπικό λοφτ ένα καλύτερο σπίτι για τη μικρή οικογένεια. Επίσης είναι  σίγουρος ότι με τα λεφτά της ανακαίνισης και πουλώντας αυτό εδώ, θα μπορούσαν εύκολα να πάρουν κάτι πιο μεγάλο και αξιοπρεπές. Έτσι δεν είναι;

Θυμήσου (πάλι) περισσότερα λοφτς:
Το τέλειο λοφτ
Το σπιτόσκυλο στα Thission Lofts
Καινούρια λοφτς στην Αθηναΐδα
Ένα χλιδάτο λοφτ στου Ψυρρή
Ένα μικρό λοφτ στη Μαδρίτη
Ένα λοφτ με θέα τον Τάμεση
Το λοφτ όπου πέθανε ο Χιθ Λέτζερ
Ένα λοφτάκι στη Λιλ
Ένα ξύλινο λοφτ
Το λοφτ του Τιραμόλα

Δες ακόμα άλλα σπίτια στον Καναδά
Μια μονοκατοικία στο Τορόντο
Πώς χτίζει ο Τζέρεμι το σπίτι του στο Τορόντο
Ένα σπίτι στο Βανκούβερ

via contemporist

Διαφήμιση 300×250 Google