Ένα Σπίτι Με Βάθος Και Γυαλάδα: Στην Ιαπωνία

97856610_01-knsh-039-s

Το σπιτόσκυλο σου 'χει δείξει πολλά περίεργα σπίτια στην Ιαπωνία, σου δίνουνε οι άνθρωποι την εντύπωση πως πάνε και φτιάχνουνε τα σπίτια τους για να φωτογραφίσει το αρχιτεκτονικό περιοδικό και μετά να πάνε να ζήσουν σε ξενοδοχείο, είναι εντελώς παλαβά αυτά που φτιάχνουν. Αυτό εδώ  που σου δείχνει τώρα το σπιτόσκυλο είναι πιο σεμνοταπεινό, αλλά μια δόση παλαβομάρας την έχει. Βρίσκεται στην επαρχία Σίγκα, έχει έκταση 190 τετραγωνικά και έχει χτιστεί σε ένα στενόμακρο οικόπεδο 240 τετραγωνικών. Έμπα να δεις φωτογραφίες και σχόλια. Το σπιτόσκυλο έχει πάθει κοκομπλόκο με τις επιφάνειες και τα χρώματα, σε προειδοποιεί.

2101300781_02-knsh-041-s

Το σπιτόσκυλο δεν καταλαβαίνει τι είναι αυτό το υλικό στο έδαφος μπροστά απ' το σπίτι, στην "αυλή" με το ένα τσουρούτικο δέντρο. Μαύρο επεξεργασμένο /λειασμένο τσιμέντο; Ποιος ξέρει. Αλλά δημιουργεί ένα εφέ θαυμάσιο μπροστά στο γκρίζο σπίτι, μόνο που το σπιτόσκυλο δεν μπορεί να διανοηθεί πώς κάτι τέτοιο μπορεί να παραμείνει καθαρό και γυαλιστερό σε  εξωτερικό χώρο. Ιδέες;

1720571578_07-knsh-019-s

Η γυαλιστερή μαυρίλα συνεχίζεται και μέσα, κοίτα τι ωραία που ταιριάζουν αυτές οι επιφάνειες, και τι ωραίο το κοντράστ με τη μπανιέρα. Το σπιτόσκυλο ελπίζει μόνο αυτό το μαύρο πράμα να μη γλιστράει. Δες και τις υπόλοιπες επιφάνειες του σπιτιού. Οι περισσότερες φωτογραφίες είναι close-up χώρων που το σπιτόσκυλο δεν καταλαβαίνει τι είναι (υπάρχει μια εσωτερική αυλή; τραπεζαρία χωρίς κουζίνα;) αλλά τα χρώματα, το πώς συνταιριάζονται τα σκούρα με τα λευκά, τα ξύλα με τα γυαλιστερά πατώματα, η όλη αισθητική, είναι κορυφαία ακόμα και ως καλλιτεχνικό αποτέλεσμα -ίσως όχι για να ζει κανείς μέσα, αλλά αισθητικά το σπιτόσκυλο τα γουστάρει τρελά. Ή ο φωτογράφος είναι μάστορας και τα κάνει να φαίνονται έτσι. Ένα από τα δύο.

Στις φωτογραφίες βλέπεις και δυο ακαταλαβίστικες κατόψεις του ισογείου και του πρώτου ορόφου. Το σπίτι το φτιάξανε αυτοί, τώρα τι είναι όλα αυτά και τι σκέφτονταν όταν τα έφτιαχναν ο θεός και η ψυχή τους, αλλά ο φωτογράφος είναι τσίφτης, και το σπιτόσκυλο τον ευχαριστεί για την οπτική απόλαυση αυτή καθαυτή.

Θυμήσου περισσότερη Ιαπωνία:
Το κοχυλόσπιτο
Προσόψεις σπιτιών και άλλα κοκοσόψαλα
Κέρδισε περιοδικό με Ιαπωνία μέσα
Ένας άδειος πλαστικός κύβος
Εκτυφλωτικός μινιμαλισμός
Η μαύρη πυραμίδα
Τα σπίτια της Toyota
Ένα τετραόροφο σε οικόπεδο 46 τετραγωνικών

via archdaily

Διαφήμιση 300×250 Google