Κι Άλλες Online Αγγελίες: Οι Χρυσές

Το σπιτόσκυλο έχει τσεκάρει τις υπάρχουσες λύσεις στον online real estate χάρτη της χώρας (και εδώ), αλλά όλο και καινούρια φυντανάκια προστίθενται και δεν προλαβαίνει να τα παρακολουθήσει. Να άλλο ένα: Οι Χρυσές Αγγελίες είναι ένα site με (το φαντάστηκες) αγγελίες, που προσφέρει και μια υπηρεσία πρωτότυπη. Επιτρέπει σε όποιον βάζει μιαν αγγελία για το σπίτι του στο site, να τη βάλει ταυτόχρονα και σε τρεις εφημερίδες και στο in.gr δωρεάν. Οι τύποι που το έφτιαξαν ζήτησαν τη γνώμη του σπιτόσκυλου, και νάτηνα:

Η εμφάνιση και αυτής της σελίδας επιβεβαιώνει το συμπέρασμα του σπιτόσκυλου, σύμφωνα με το οποίο υπάρχουν πολυάριθμοι άνθρωποι (και σκύλοι) εκεί έξω με ιδέες πολύ καλές, αλλά κάπου το κλήμα στραβώνει. Φταίνε διάφοροι παράγοντες.

Πρώτον, οι Έλληνες είναι δικτυακά αμόρφωτοι. Αντίθετα με το σπιτόσκυλο, ο καταναλωτής σε εφημερίδα θα ψάξει πρώτα να βρει το επόμενο σπίτι που θα αγοράσει ή θα νοικιάσει, ούτε που θα ασχοληθεί με το ιντερνέ.

Δεύτερον, η αγορά αποτελείται κυρίως από κατασκευαστές και μεσίτες που δεν ξέρουν από πού ανοίγει το κομπιούτερ, οπότε δεν έχουν και καμια ιδιαίτερη τρέλα να προσφέρουν χρήσιμα δικτυακά εργαλεία σε έναν κόσμο που δεν καίγεται κιόλας.

Τρίτον, δε, οι υπάρχοντες τύποι που τρώγωνται με τα ρούχα τους και ψάχνουν να φτιάξουν πράγματα, τα φτιάχνουν τσουρούτικα. Οι Χρυσές Αγγελίες (όπως όλα τα συγγενικά sites) πάσχουν από designίτιδα. Η αρχική σελίδα είναι ελαφρώς άναρχη και, όπως και να το κάνουμε, άσχημη. Το search είναι δύσκολο και μπελαλίδικο και, απ' ό,τι βλέπει το σπιτόσκυλο, δεν βγάζει σωστά αποτελέσματα. Όπως έχει ξαναγράψει, το παν σ' αυτά τα sites είναι το search. Ο κόσμος που μπαίνει δεν θέλει να χαζέψει σπίτια τυχαία και στα κουτουρού -πρέπει να μπορεί να βρει αμέσως αυτό που τον ενδιαφέρει, μέσα από πλήρη και σαφή πεδία που θα βρίσκονται φόρα-παρτίδα από την πρώτη κιόλας σελίδα. Ετούτο το site θέλει δουλίτσα σ' αυτό τον τομέα, μπόλικη. Αλλά βέβαια, έχει μια ιδέα πολύ σωστή. Γιατί όπως διάβασες και στην περίπτωση του greekestates.gr, το ζητούμενο σ' αυτά τα πράγματα είναι τα σπίτια: Κόσμος να βάλει το σπίτι του για πώληση μέσα στο site, ώστε να να μαζευτούν πολλά, και το εργαλείο να είναι χρήσιμο και αξιόπιστο. Οι τύποι στις Χρυσές Αγγελίες έχουν μια ιδέα πολύ σωστή, βάζεις το σπίτι σου σε εμάς και στο βάζουμε και σε τρεις εφημερίδες, τσακ μπαμ, έφυγες, και είναι σαν κίνητρο αρκετά δελεαστικό. Θέλει όμως δουλίτσα το site.

Το σπιτόσκυλο πιστεύει πως όλα αυτά τα πιτσιρίκια που φτιάχνουν όλα αυτά τα sites πρέπει να βγουν για ένα καφέ, να τα πούνε, να συνδιάσουν τις πολύ καλές μα μεμονωμένες ιδέες τους, και να φτιάξουν ένα ωραίο, στιβαρό και αξιόπιστο site με αγγελίες. Το σπιτόσκυλο προσφέρεται να τους βρει web designer.

Διαφήμιση 300×250 Google