Ένα Λοφτ Στο Μανχάταν, Φτιαγμένο Από Έλληνα

bleecker loft 55_SM

Εδώ, ένα ριζικά και ρηξικέλευθα ανακαινισμένο διώροφο λοφτ στη Bleecker St. στο νοτιά του Μανχάταν, όμορφο, με το ζεστό του ξύλο και την ασπρίλα και τις ημιδιαφάνειες και το τουβλάκι. Πολύ ωραίο. Μάθε και το άλλο: Ανακατασκευαστής/ανακαινιστής του συγκεκριμένου είναι ο Νικόλας Καρυτινός, Ελληνοαυστραλός αρχιτέκτονας, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Κορνέλ, που δραστηριοποιείται κυρίως στη Νέα Υόρκη.

Δες φωτογραφίες από το λοφτ (πριν και μετά) και επίσης μερικά λόγια που έγραψε ο ίδιος για το project στο σπιτόσκυλο:

bleecker-loft-25_sm

Εικόνα 2 από 10

"Με προσέγγισαν αρχικά για να ανακαινίσω ένα διώροφο διαμέρισμα του δευτέρου ορόφου στο Noho της Νέας Υόρκης. Από τη συζήτησή μου με τον πελάτη κατάλαβα ότι το σχέδιο θα έπρεπε να είναι "ανοιχτό" τόσο εσωτερικά όσο και σε σχέση με το δρόμο. Κάποια στιγμή προέκυψε η ευκαιρία να αγοραστεί και το διπλανό -και πανομοιότυπο- διαμέρισμα, και τα δύο συνδέθηκαν σε ένα. Για να μείνουμε κοντά στο αρχικό κατασκευαστικό budget χρειάστηκε να απλοποιήσουμε το design στα βασικά, πρωταρχικά του στοιχεία".

"Στο χαμηλότερο επίπεδο το διαμέρισμα χωρίζεται σε μισά -μισό για living και dining και μισό για lounging και το χώρο της κουζίνας. Ο ανοιχτός, διάφανος χαρακτήρας εκτείνεται και στο μπάνιο, που μπορεί να είναι κλειστό ή ανοιχτό. Οι κουρτίνες και το αμμοβολημένο τζάμι εξασφαλίζουν την ιδιωτικότητα όταν χρειάζεται. Ο πελάτης δεν ήθελε καν να βάλουμε σκίαστρα στα παράθυρα. Στο πάνω επίπεδο χρειάστηκε να επανακατασκευάσουμε τα ταβάνια για να εξασφαλίσουμε περισσότερη άνεση στο χώρο.  Το υπνοδωμάτιο, όταν οι κουρτίνες είναι ανοιχτές, και χάρη στις γυάλινες κουπαστές, έχει ανεμπόδιστη θέα κατευθείαν στο δρόμο".

Δες και την αρχική κατάσταση του χώρου:

before01

before02

Αγνώριστο, δε μπορείς να πεις.

tacetcreations.com

 

Διαφήμιση 300×250 Google