Αξίζει Τα Λεφτά Του ΧΙΧ: Αρχοντικό Στην Άνδρο

andros02

Το σπιτόσκυλο πια σπάνια ξεφυλλίζει χάρτινα ΜΜΕ, και μια από τις λίγες περιπτώσεις είναι όταν πρόκειτα να χαζέψει αγγελίες ακινήτων, ένα ιστορικό του φετίχ, καταλαβαίνεις. Πριν από λίγο καιρό σε παλιό ένθετο των νέων συνάντησε ένα listing τόσο συναρπαστικό και διαφορετικό, που το έκανε να τολμήσει το απονενοημένο: Να στείλει email για πληροφορίες. Από ενδιαφέρον τουριστικό, όπως καταλαβαίνεις, καθώς το συγκεκριμένο ακίνητο ήταν και είναι out of its league. Έλαβε όλες τις απαντήσεις που ζήτησε. Έχουμε και λέμε:

Στη θέση Νειμποριό στη Χώρα της Άνδρου στο κέντρο της παραλίας σε απόσταση 30μ από το Ναυτικό Όμιλο βρίσκεται κτήμα έκτασης 11 στρεμμάτων. Το κτήμα είναι φυτεμένο με δέντρα (εληές, λεμονιές, πορτοκαλιές κα) και αρδεύεται με ηλεκτρικό μοτέρ (έχει δικό του νερό). Μέσα στο κτήμα βρίσκεται μια κύρα κατοικία συνολικού εμβαδού 364,26 τμ (ισόγειο 186,43, όροφος 178,83) νεοκλασσικού ρυθμού χτισμένη στις αρχές του περασμένου αιώνα. Στη Δυτική πλευρά της βρίσκονται δυο αποθήκες συνολικού εμβαδού 31τμ στη μία από αυτές υπάρχει κτιστός, παραδοσιακός φούρνος. Σε απόσταση λίγων μέτρων από την κύρια κατοικία βρίσκεται και μια μικρότερη, αποτελούμενη από 2 μεγάλα δωμάτια, κουζίνα και WC, εμβαδού 65,88τμ. Το υπόλοιπο δόμησης που αναλογεί στο κτήμα για ανέγερση κατοικιών είναι 1600 τετραγωνικά, και 3200 τετραγωνικά αν πρόκειται για τουριστική εκμετάλλευση.

Με τούτα ως δεδομένα, έμπα να δεις φωτογραφίες απ' το κτήμα, να μάθεις και πόσο κοστίζει και φυσικά να αποφανθείς: Αξίζει τα λεφτά του;

Όπως βλέπεις, το σπίτι βρίσκεται σε σημείο ζηλευτό, μπροστά στη θάλασσα και πολύ κοντά στην ωραιότατη χώρα της Άνδρου, οπότε φαινομενικά πρόκειται για το ιδανικό λουκζούριους καλοκαιρόσπιτο. Φτιάχνεις ωραία σπιτάκια για φαμίλιες και φίλους μέσα στο χτήμα, μια ωραία πισίνα, και διατηρείς τα διαμερίσματά σου στο κυρίως σπίτι, με θέα το κύμα. Μα υπάρχουν προβλήματα:

1. Το κυρίως σπίτι είναι πολύ παλιό, και οποιαδήποτε ανακαίνιση και ανέγερση νέων θα κοστίσει πολλά.
2. Η τοποθεσία δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Γιατί αν προσέξεις, από μπροστά περνάει δρόμος, και είναι δρόμος λίγο πολυσύχναστος. Το σπιτόσκυλο έχει κάμποσα χρόνια να πάει στο νησί, αλλά παλιά πήγαινε συχνά, και σα να θυμάται ότι από εκεί πας στις Στενιές και στα Γυάλια, τις αξιοπρεπέστερες παραλίες κοντά στη Χώρα. Οπότε θα περνάτε τουτού. Η δε παραλία μπροστά απ' το σπίτι είναι meh.
3. Η τιμή. Ω, η τιμή. Προφανώς η τιμή θα αποτελούσε πρόβλημα. Η Άνδρος είναι το νησί των εφοπλιστών, φοργκάτζ σέικ. Ζητάνε: 3.500.000 ευρώ. Τριάμισι μύρια.

Τι λες;

Αξίζει τα λεφτά του;

Loading ... Loading ...

Ακόμα θυμήσου αν αξίζουν τα λεφτά τους:
Εξοχικό στην Κρήτη
Ρετιρέ στο Μετς
Αρχοντικό στον Πειραιά
Εξοχικό στη Τζιά
Μεζονέτα στο Μαρούσι
Ρετιρέ στο Λας Βέγκας
Βίλα στην Εύβοια
Διαμέρισμα στο Μαρούσι
Διαμέρισμα στη Βαρσοβία
Βιλίτσα στην Κεφαλονιά
Μισοτελειωμένη μεζονέτα στην Κηφισιά

Ημιυπόγειο στα Εξάρχεια
Διαμέρισμα στο Παρίσι
Διαμέρισμα με θέα στη Θεσσαλονίκη
Διαμέρισμα στο Μανχάταν
Κουτάκι στο Λονδίνο
Κι άλλο εξοχικό στη Τζιά
Βίλα στην Ανάβυσσο
Βίλα και στη Βούλα

Διαφήμιση 300×250 Google