Η Βίλα Του Χατζηνικολάου: Ασανσέρ, Τελεφερίκ, Χολή

Το σπιτόσκυλο έχει επιλέξει να μην έχει γνώμη για τα συμβάντα στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα", την οποία παλιά ξεκοκάλιζε, αλλά πλέον έχει βαρεθεί λίγο, σαν γυναίκα που δεν ήταν τελικά αυτό που νόμιζες, και πας βόλτα μαζί της πότε πότε έτσι, από συνήθεια. Κάτι που πάντα απολάμβανε, όμως, ήταν αυτά τα real estate θέματα με τα σπίτια των πλουσίων, σετάκι με την κοινωνική καταγγελία "που τα βρήκατε τα λεφτά κύριε;" και "πώς φτιάχνεις πισίνα την ώρα που ο κοσμάκης πεινάει;". Το σπιτόσκυλο σιχαίνεται το λαϊκισμό αυτού του είδους, βέβαια, την ιδέα ότι δεν επιτρέπεται κανένας να έχει σπίτι με πισίνα επειδή ο κοσμάκης πεινάει, αλλά ομολογουμένως απήλαυσε τη διαπόμπευση του Μαγγίνα με το τραγελαφικό compound-αναψυκτήριο, ή του Ρουσόπουλου με το σπίτι στο Καπανδρίτι που μπορεί να μην ήταν και καμιά βιλάρα, αλλά 120.000 που το δήλωσε δεν κόστιζε επ' ουδενί.

Σήμερα που μιλάμε το Πρώτο Θέμα που κυκλοφορεί ασχολείται με άλλο λαοπρόβλητο κύριο, το Νίκο Χατζηνικολάου, αλλά αυτή τη φορά η διαπόμπευση είναι λίγο τζούφια. Δες το σπίτι, πρώτα απ' όλα:

Βίλα Chatzinique

Είναι, λέει, ένα σπίτι 700 τετραγωνικών και τεσσάρων επιπέδων σε οικόπεδο ενός στρέμματος στην Πολιτεία, με φοβερή θέα, ασανσέρ για την Πόρσε, τελεφερίκ για τους καλεσμένους, δύο πισίνες, και τιμή κατασκευής 2,5 εκ. ευρώ. ΟΚ, τα χάλια του έχει, όπως και να το κάνουμε. Αλλά η κριτική της εφημερίδας αφήνει το σπιτόσκυλο με απορία και λίγη απογοήτευση. Η εφημερίδα καταγγέλει πως:

1. Το σπίτι είναι κιτς.
2. Ο Χατζηνικολάου έχει Πόρσε.
3. Το σπίτι έχει τελεφερίκ (εννοεί μηχανική ράμπα, σαν κυλιόμενες) για να φτάνουν οι επισκέπτες στην είσοδο και να μην ανεβαίνουν τα (πολλά) σκαλιά.
4. Το σπίτι έχει ασανσέρ για την Πόρσε.
5. Ο Χατζηνικολάου είναι πλούσιος.

Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα, λέει το σπιτόσκυλο. Καταλαβαίνει πως ενδεχομένως οι εκδότες, δημοσιογράφοι, διευθυντές έχουν τα προσωπικά τους, αλλά τέτοια κείμενα είναι λίγο της ξεφτίλας. Η ιδέα ότι το "τελεφερίκ" ή το cargo elevator για το αυτοκίνητο, ή η εσωτερική πισίνα είναι "κοινωνική πρόκληση" προκαλεί στο σπιτόσκυλο αντιλαϊκιστική αλλεργία. Εξάλλου, υπάρχει και η νύξη για το πόθεν έσχες. Το σπίτι, λέει, κόστισε 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Αν θυμάται καλά το σπιτόσκυλο, ο κύριος Χατζηνικολάου θα έπρεπε να δουλέψει περίπου 18 μήνες για να βγάλει αυτά τα λεφτά, σύμφωνα με τα φημολογούμενα (και από το Πρώτο Θέμα) κασέ του.

That said, το σπιτόσκυλο από τη μεριά του έχει να καταγγείλει μερικά πράγματα γι' αυτό το κτίσμα:

1. Όπως και να το δεις, αυτό είναι ένα άσχημο σπίτι.
2. Το βεστιάριο, λέει, είναι στο ισόγειο, ενώ το master bedroom στον 2ο όροφο. Αυτό κατά τη γνώμη του σπιτόσκυλου είναι ηλίθιο. Γιατί αμα ξυπνάει η κυρία με την τσίμπλα στο μάτι, δεν πρέπει να κατέβει δυο ορόφους για να ντυθεί.
3. 4 επίπεδα; Το σπιτόσκυλο στις διακοπές του βρέθηκε για πρώτη φορά σε μίνι-μεζονέτα, με το υπνοδωμάτιο απάνω και το σαλονάκι αποκάτω, και το 'πιασε η ψυχή του. Το πάνω-κάτω είναι εξουθενωτικό, και φορτώνεσαι και με ένα σωρό κρίσιμα διλήμματα του στύλ "Τα πήρα όλα; Να κατέβω; Ή μήπως ξέχασα τίποτα και πρέπει να ξανανεβαίνω; Τα γιαλιά μου; Το κινητό;". Το σπιτόσκυλο δεν μπορεί να διανοηθεί τι κουράγιο πρέπει να έχουν αυτοί οι άνθρωποι να ανεβοκατεβαίνουν όλη μέρα σκάλες. Και του φαίνεται αδιανόητα αστεία η ιδέα να περιμένεις το ασανσέρ για να πας να κάνεις τα κακά σου.
4. Γιατί ντε και καλά σε πυκνοκατοικημένη περιοχή; Ο δημοσιογράφος έχει και παιδάκια, από ότι ξέρει το σπιτόσκυλο, κι αυτό που θέλουν τα παιδάκια είναι άπλα να γυρνοβολάνε, όχι σκάλες και θέα. 4 στρέμματα σε καμιά Εκάλη (όπου μένει και ο κύριος Αναστασιάδης, και ο κύριος Τριανταφυλλόπουλος), θα ήταν σαφώς καλύτερη επιλογή για μια οικογένεια, παρά αυτήν εδώ την πολυκατοικία. Περί ορέξεος κολοκυθόπιτα, βέβαια.

Εσύ τι λές;

via Mediablog

Διαφήμιση 300×250 Google