Είναι Αυτό Το Σπίτι Του Κόκκαλη Στη Μύκονο;

Το σπιτόσκυλο έλαβε στο email του ένα slideshow σε Powerpoint (πόσο 90s!) με φωτογραφίες που υποτίθεται ότι δείχνουν το σπίτι του επιχειρηματία και Προέδρου του Ολυμπιακού κυρίου Σωκράτη Κόκκαλη στη Μύκονο. Το σπιτόσκυλο τις εξέτασε προσεκτικά με το κριτικό και σχεδόν αλάνθαστο μάτι του, και έχει να πει πώς:

Πρώτον, μοιάζουν με φωτογραφίες από περιοδικό, οπότε όλο και κάποια αετομάτα αναγνώστρια θα το αναγνωρίσει. Δεύτερον, είναι σχεδόν σίγουρο ότι πρόκειται για σπίτι του Χαβιέ Μπάρμπα, του Ισπανού αρχιτέκτονα που έχει σχεδιάσει τις μισές βίλες εκατομμυριούχων στη Μύκονο, ενδεχομένως λόγω της συνωνυμίας του με την ιέρεια του νησιού Βάνα. Δες ένα άλλο Μπαρμπόσπιτο εδώ.

Για πάμε στα ενδότερα να κουβεντιάσουμε τα περαιτέρω και να δεις πολύ περισσότερες φωτός.

Λοιπόν, το σπιτόσκυλο έχει πάει στη Μύκονο στα νιάτα του, αλλά πάνε πολλά χρόνια, και εξάλλου ξέρεις τη γνώμη του για τις Κυκλάδες πλην Σαντορίνης. Οπότε δεν έχει ιδέα πού ακριβώς βρίσκεται αυτό το σπίτι, αλλά με βάση αυτήν εδώ τη φωτογραφία είναι σίγουρο πως εσύ μπορείς να το διαφωτίσεις:

Πρόσεξε και τις διπλές infinity pools: Πολύ πολύ ωραίες, λέει το σπιτόσκυλο. Αναμφίβολα ανεμοδαρμένες (όπως κάθε ραχούλα στο νησί) αλλά ωραίες.

Να ο τρόπος να γλιτώσεις τον αέρα: Τζάμι σε εξωτερική βεράντα. Το σπιτόσκυλο ποτέ δεν θα επέλεγε ένα τόσο αφιλόξενο μέρος για να φτιάξει το εξοχικό του, αλλά τέλος πάντων πολύς κόσμος δεν έχει την τύχη να είναι το σπιτόσκυλο, οπότε πάει και στοιβάζεται στα κατσάβραχα. Ετούτα τα συγκεκριμένα κατσάβραχα έχουν πολύ καλή θέα -το σπίτι μοιάζει στην άκρη χερσονήσου, με 270 μοίρες θέα θάλασσα. Ευχάριστο είναι επίσης ότι ο Μπάρμπας ή ο όποιος Μπάρμπας χρησιμοποίησε κάμποσα από τα κατσάβραχα στην κατασκευή του σπιτιού:

Το σπιτόσκυλο, που αντιπαθεί την ασπρίλα των Κυκλάδων, επιδοκιμάζει με έμφαση. Αλλά ας πάμε στα ενδότερα, να δούμε πώς είναι το σπίτι από μέσα:

Ωραία πόρτα, ωραία αντικείμενα, αλλά πολύ μπεζ. Γιατί τόσο μπεζ;

Το σπιτόσκυλο δεν έδειξε ετούτη την κουζίνα στη σπιτοσκύλα του γιατί δεν θέλει να την κάνει να λυσσάει από τη ζήλια αν δεν είναι απόλυτη ανάγκη. Με διπλούς φούρνους, μισή ντουζίνα εστίες και περισσότερα ντουλάπια από το ΙΚΕΑ του αεροδρομίου, ετούτη η κουζίνα είναι ταυτόχρονα λιτή και απέριττη και μπορεί και να μαγειρέψει φαί για να ταίσει μια ομάδα ποδοσφ... α, έτσι εξηγείται.

Αν και οι πολλές αντίκες το κάνουν να μοιάζει με παλαιοπωλείο, δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί πως η θέα και το ωραίο κρεβάτι κάνουν ετούτο εδώ ένα θαυμάσιο υπνοδωμάτιο.

Το σπιτόσκυλο δεν μπορεί να θυμηθεί ακριβώς πού, αλλά κάπου είχε διαβάσει πως το σπίτι του Σωκράτη Κόκκαλη στη Μύκονο αποτελείτο από δύο ανεξάρτητες βίλες, οπότε ετούτο εδώ είναι προφανώς η μία από τις δύο. Επίσης: Ήξερες ότι ο μπαμπάς του Σωκράτη, ο Πέτρος Κόκκαλης, ήταν επιφανής κομμουνιστής, αντιστασιακός, μέλος της Κυβέρνησης του Βουνού και πως ο Σωκράτης σπούδασε στη Μόσχα; Άσχετο αυτό.

Γράψε όσες σχετικές πληροφορίες έχεις για τις κουτσομπολάγνες μάζες, και θυμήσου άλλα σπίτια πλούσιων και διάσημων που βρήκες στο σπιτόσκυλο:

Τραβόλτα!
Χατζηνικολάου!

Λάτσης!

Κοπελούζος!
Κασιδόκωστας!
Ρενουάρ!
Μόμπι!
Χάρι Πότερ!
Μάικ Τάισον!
Μάικλ Τζάκσον!
Μοσχολιού!
Σινάτρα!
Κάρι Γκραντ!
Άαρον Σπέλινγκ!
Μίστερ Μπιγκ!
Κι ακόμα πολλοί αστέρες!

Διαφήμιση 300×250 Google