Το Σπίτι Του Έερο Άρνιο

aarnio-entry-2_rect640

Σα να λες "η μπάλα μπάσκετ του Τζόρνταν". Ο Έερο Άρνιο είναι ο πολύ διάσημος Φινλανδός designer που σχεδίασε τη διάσημη μπαλοπολυθρόνα (τον βλέπεις αποπάνω να κάθεται στη βερσιόν που κρέμεται απ' το ταβάνι), το τραπέζι που μοιάζει με βίδα και τα διακοσμητικά πλαστικά σκυλάκια. Ήταν θεός των 60s αλλά τα σχέδιά του αποδείχτηκαν διαχρονικά, και εξακολουθεί να δουλεύει παράγοντας διάφορες μορφές ομορφιάς. Το Apartment Therapy πρόσφατα κατάφερε να τον επισκεφτεί στο σπίτι του και να το μουρλάνει στις φωτογραφίες, το ξεφτίλισε το θέμα, κι αυτό είναι καλό για όλους μας, καθώς πάντα έχει ενδιαφέρον να βλέπεις τι έχουν στο σπίτι τους αυτοί που ζουν απ' το να σου λένε τι να βάλεις στο σπίτι σου. Έμπα για φωτοκαταιγισμό και ινφο.

Πρόκειται για ένα σπίτι που φτιάχτηκε το 1989, από τον ίδιο φυσικά, και είναι λέει το 17ο στο οποίο έχει ζήσει με τη σπιτοσκύλα του την Πίρκο, από τότε που παντρευτήκανε, το 1956. Είναι ανοιχτό και άσπρο, όπως βλέπεις, κι έχει άπλα και συγκοινωνούντες χώρους. Και είναι αληθινό, δηλαδή ζει εκεί μέσα άνθρωπος, δεν είναι αποστειρωμένο, δεν σήκωσαν οτιδήποτε αγορασμένο σε σουπερμάρκετ για να το κρύψουνε, μην και φωτογραφηθεί. Κι έχει και σε περίοπτη θέση μια Expedit βιβλιοθήκη απ' το ΙΚΕΑ!

Φυσικά είναι τίγκα στα δημιουργήματά του και το σπιτόσκυλο προβληματίζεται: Πώς και δεν τα βαριεται; Πώς και δεν έχει σιχαθεί να τα βλέπει πενήντα χρόνια; Τόσο ερωτευμένος είναι με τα έργα του;

Κάτι ενδιαφέρον είναι τα πολλαπλά γραφεία: Το σπίτι είναι γεμάτο με χώρους εργασίας, πράγμα που το σπιτόσκυλο καταλαβαίνει και θαυμάζει: Άνθρωποι που δουλεύουν μπροστά σε ένα γκουμπιουτερ, καλή ώρα, θέλουν λίγη ποικιλία, βαριούνται όλο στο ίδιο γραφείο. Ακόμα αξιοσημείωτο: Η σάουνα. Τι είναι αυτή η μανία που 'χουν οι Φινλανδοί με τη σάουνα. Γουστάρουνε να βγαίνουνε στο χιόνι, να πηγαίνουν να κλείνονται σ' ένα σπιτάκι να λιώνουν στον ιδρώτα, και μετά να βουτάνε στην παγωμένη λίμνη απ' έξω.

Δεν πάνε καλά οι άνθρωποι.

Αλλά εσύ σκέψου:

Πώς το περίμενες το σπίτι ενός σταρ-designer;

Δες Αποτελέσματα

Loading ... Loading ...

Διαφήμιση 300×250 Google