Αξίζει Τα Λεφτά Του;

Το σπιτόσκυλο εγκαινιάζει μια νέα σειρά από ποστς στα οποία θα σου δείχνει ένα σπίτι που βρίσκεται προς πώληση, θα στο σχολιάζει, και θα σε ρωτάει αν αξίζει τα λεφτά που ζητά ο πωλητής. Είναι μια ωραία ιδέα, τολμά να πει,  και του ήρθε όταν ψαχούλευε σε ετούτο τον on-line μεσιτοaggregator, όπως κάνει συχνά, καθώς είναι και πελάτης, και ανακάλυψε αυτό εδώ το σπίτι. Έμπα μέσα να δεις περί τίνος πρόκειται και να αποφασίζεις αν (τα νταν) αξίζει τα λεφτά του!

Λοιπόν, έχουμε και λέμε: Πρόκειται για μια σπιταρόνα 530 τετραγωνικών στην Ανάβυσσο σε 7,5 στρέμματα οικόπεδο, που έχει κι έναν ξενώνα 140 τετραγωνικών κι ένα ακόμα μικρό κτίσμα 40 τετραγωνικών, δύο πισίνες (εσωτερική και εξωτερική), λιμνούλα, σάουνα, playroom, επτά υπνοδωμάτια, έξι μπάνια και 2 WC, περισσότερες από μία κουζίνες και γήπεδο τένις.

Πόσο ζητάει; Δύο εκατομμύρια, στρογγυλά.

Ας δούμε μερικές φωτογραφίες. Το μάστερ μπέντρουμ, ας πούμε:

Το πλακάκι δεν είναι και ό,τι καλύτερο, μα κατά τα άλλα έχει μιαν άπλα, και πολλές άσπρες κουρτίνες, που δίνουν μια νησιώτικη εσάνς, και προϋποθέτουν και πολύ πλυντήριο. Ας δούμε το μάστερ μπάθρουμ:

Το σπιτόσκυλο αποφάσισε να νοικιάσει το σπίτι στο οποίο μένει όταν διαπίστωσε πως το μπάνιο έχει δύο νεροχύτες. Το θεωρεί μεγάλο πράμα αυτό, και γενικά το μπάνιο έχει ιδιαίτερη βαρύτητα στη μενταλιτέ του, καθώς εκεί περνά αρκετό χρόνο της ημέρας παρέα με σοφιστικέ αγγλόφωνα περιοδικά, και δεν εννοεί στη μπανιέρα. Τέλος πάντων,  το μάστερ μπάθρουμ αυτού εδώ  του σπιτιού είναι θαυμάσιο, από τους νεροχύτες μέχρι τα φωτιστικά, κι απ' το ξύλινο ταβάνι μέχρι τις ψηφίδες στον τοίχο. Πάλι τα πλακάκια του πατώματος δεν είναι και ό,τι καλύτερο, αλλά κοίτα τί μεγάλα παράθυρα:

Ωραιότατο. Αλλά ας δούμε λίγο και το λίβινγκ ρουμ:

Πάλι αυτό το άτιμο το πλακάκι, και μια διαρρύθμιση περίεργη, με γωνίτσες, σαν να πρόκειται για λόμπι ξενοδοχείου για ζευγαράκια πάνω σε ένα βουνό. Ωραία τα ξύλινα δοκάρια στο ταβάνι, μα σαν κάτι να μοιάζει λάθος, σαν το μέγεθος και η μορφή του σαλονιού να μην ταιριάζουν σε σπίτι 530 τετραγωνικών με εσωτερική πισίνα.

Η οποία δεν είναι και πολύ μεγάλη, δυο απλωτές χωράς να κάνεις και τέρμα, οπότε το σπιτόσκυλο μάλλον ποτέ δεν θα τη χρησιμοποιούσε. Αντίθετα με τη σάουνα, που είναι δίπλα.

Επίσης θα χρησιμοποιούσε οπωσδήποτε το γήπεδο τένις, όταν βαριόταν να παίζει Wii Tennis. Το πρώτο πράγμα που θα έφευγε από το σπίτι, πάντως, θα ήταν αυτά τα γύψινα στρουμφοαγάλματα ψευτοαρχαίων μορφών, και θα έφευγαν δραματικά, παταγωδώς και ακαριαία: Με βαριοπούλα.

Να και μια από τις κουζίνες (το σπιτόσκυλο δεν είναι απολύτως σίγουρο για το πόσες υπάρχουν στο σπιτι), η οποία πάσχει από το ίδιο πράγμα που πάσχουν τα περισσότερα δωμάτια: Πρόκειται για μια τεράστια σπιταρόνα με την έκταση και τα κομφορ μιας χλιδάτης βίλας, τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί όμως μοιάζουν λιγότερο από ιδανικά/πολυτελή. Σαν να αδικούν ένα ακίνητο που κατά τα άλλα τα έχει όλα υπέρ του.

Βαρύγδουπο αυτό.

Αυτό είναι ένα από τα πολλά υπέρ: Ο 140 τετραγωνικών μέτρων ξενώνας, ότι πρέπει για τα πεθερικά που δεν τα θες όλη μέρα μες τα πόδια σου, ή για τον φιλοξενούμενο που δεν θες να αφοδεύει κάτω από την ίδια στέγη με σένα. Εδώ που τα λέμε έχει και το ιδανικό μέγεθος, τόσο που το σπιτόσκυλο το βλέπει το ενδεχόμενο να παίρνει τη σπιτοσκύλα και να μετακομίζουν εκεί, αν τους πιάσει η ψυχή τους απ' την ηχώ στο θηρίο των 530 τ.μ.

Για πες λοιπόν: 2 εκατομμύρια ευρώ. Τα αξίζει;

(το site του μεσίτη)

Διαφήμιση 300×250 Google