Σπίτι Χωμένο Στη Ραχούλα: Πάλι Αντίπαρος

Είναι ένα θέμα: Πώς συγκεντρώνει η Αντίπαρος τόσα σπίτια εναλλακτικά, χλιδάτα μεν, αλλά σεμνά και κομψά; Το σπιτόσκυλο σου 'χε δείξει άλλο ένα τέτοιο στο τρέντι Κυκλάδι, ένα σπίτι χωμένο στη λοφοπλαγιά, αλλά ετούτο το πάει το θέμα ένα βήμα παραπέρα, είναι χωμένο μες τη ραχούλα, εκεί που σμίγουν δυο λοφοπλαγιές, ολόκληρο μες τη γης. Δημιούργημα αυτών, αποπνέει μια αίσθηση "εγώ θα ζήσω όμορφα και πολυτελώς χωρίς να το πω σε κανένα και δε θέλω να ξέρετε ότι υπάρχω" με την οποία το σπιτόσκυλο πολύ ταυτίζεται και πολύ τη γουστάρει. Έμπα για φωτογραφίες, σχολιασμό, κους κους.

Το μόνο πρόβλημα, όπως βλέπεις από τη φωτογραφία την αποπάνω, είναι μη στρίψει κάνας χριστιανός απ' το χωματόδρομο και χωρίς το καταλάβει σου βρεθεί στην ταράτσα, να σου τσαλαπατάει τις ματζουράνες. κατά τα άλλα θαύμασε:

Μια ομορφιά όπως βλέπεις, μικρό και κομψό, λιτό και πολυτελές από μέσα, σε ένα επίπεδο, χωρίς φρου φρου κι αρώματα, ακόμα και τηνπισίνα που έχει από το ένα μέρος ντρέπονται να τη δείξουν στις φωτογραφίες. Το σπίτι, που λέγεται "Αλώνι" από ένα αλώνι που υπήρχε στο χωράφι, είναι ομολογουμένως πολύ διαφορετικό από τα λευκά πανομοιότυπα κουτιά που αραδιάζουν σα λέγκο στο ανεμοδαρμένο ξερό τοπίο των Κυκλάδων οι κατασκευαστές, και το σπιτόσκυλο το προτιμάει, κυρίως για τους προαναφερθέντες λόγους ταπεινότητας και ντροπαλοσύνης. Ανησυχεί μόνο μ' αυτές τις αυλές τις κεκκλιμένες. Αφήνουνε το φως να μπει μέσα, αλλά με μια γερή βρόχα μπορεί να φέρουν και τη λάσπη όλου του λοφίσκου αποπά. Δεν το πολυεμπιστεύεται το ρείθρο που υπάρχει, το καχύποπτο σπιτόσκυλο.

Για αρχιτέκτονες κι αυτούς που καταλαβαίνουνε: Ζωγραφιές!

UPDATE: Απάρεντλι, το Αλώνι είναι ένα από εννιά (ολογράφως: 9) σπίτια που χτίστηκαν σε ένα γιγάντιο και έρημο φιλέτο του νησιού, 80 στρέμματα κοντά, από μια εταιρία. Μπορείς να τα δεις όλα εδώ. Μερικά είναι προς ενοικίαση, άλλα έχουν πωληθεί, τα υπόλοιπα ένας θεός ξέρει. Είναι όλα πολύ πολυτελή πάντως, και μοιάζουνε προσεγμένα. Δες, δες.

via archdaily

Διαφήμιση 300×250 Google