To Σπίτι Του Μάικλ Τζόρνταν

jordan0

Εκεί που χάζευε στα Ίντερνετς το σπιτόσκυλο έπεσε πάνω σ' αυτό, το σπίτι ενός ανθρώπου πολύ διάσημου και διακεκριμένου για κατορθώματα μεγάλα και σπουδαία. Ο κύριος Μάικλ Τζόρνταν, πασίγνωστος τζογαδόρος, γκολφέρ, επιχειρηματίας και παλαίμαχος GOAT καλαθοσφαιριστής, διατηρεί αυτό το εντυπωσιακό μεγάσπιτο στο Ιλινόι, στα βόρεια του Σικάγου, κι είναι ένα κτίριο αξιοπρόσεκτο κι αξιοσχολίαστο. Έμπα να δεις φωτογραφίες, σχόλια, λεπτομέρειες κι άλλο ένα σπίτι του Τζόρνταν.

Το σπίτι αυτό για να ξέρεις είναι γύρω στα 2,5 χιλιάδες τετραγωνικά, περίπου 25 φορές μεγαλύτερο απ' του μέσου Έλληνα, δηλαδή. Έχει ένα μεγάλο γκαζόν με τρύπες για να παίζει ο συνταξιούχος ιδιοκτήτης γκολφ, ιδιωτική λιμνούλα για να πηγαίνει τα παιδιά του βαρκάδα, και γήπεδο τένις. Παρατηρείς ότι κάτι λείπει: Η πισίνα. Και κάτι άλλο: Το γήπεδο μπάσκετ. Η πισίνα, υποθέτει το σπιτόσκυλο, είναι κάπου στο εσωτερικό, ενώ το γήπεδο μπάσκετ βρίσκεται στο γυμναστήριο που είναι το σαν-υπόστεγο-αεροσκάφους κτίριο στα δεξιά. Δεν ήταν πάντα έτσι -κάποτε το γήπεδο μπάσκετ του Τζόρνταν ήταν ανοιχτό, street style:

house2

Αυτό που κάνει εντύπωση μεγάλη στο σπιτόσκυλο, δεδομένου ότι μιλάμε για το μεγαλύτερο μπασκετμπολίστα που μπίστηξε ποτέ τη σπυριάρα, είναι η τοποθεσία του σπιτιού. Δεν είναι μόνο ότι δεν είναι απάνω στη λίμνη του Μίσιγκαν με θέα το κύμα. Δες αυτή την εικόνα:

jordan2

Βλέπεις τις γραμμές πάνω αριστερά; Είναι ράγες τρένου. Δεν αποκλείεται τις νύχτες να ακούει απ' το δωμάτιό του τα τσαφ-τσουφ. Κι αν είσαι ένας απ' τους πλουσιότερους αθλητές στη Γη, δε χρειάζεται καθόλου να ακούς τσαφ-τσουφ οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

Τέλος πάντων, μελέτα κι άλλες φωτογραφίες απ' το εξωτερικό του γιγάντιου σπιτιού (εσωτερικές δε βρήκε το σπιτοσκυλο), καθώς και ενός εξοχικού που έχει στο Σεντ Τόμας της Καραϊβικής:

Θυμήσου κι άλλα σπίτια διασήμων:

Μπεν Στίλερ
Μπαράκ Ομπάμα!
Τζορτζ Μπούς! (κι εδώ)
Σαντάμ Χουσεΐν! (κι εδώ)
Κριστιάνο Ρονάλντο!
Ντιόρ!
Κάρολος Ντίκενς!

Τζορτζ Κλούνεϊ!
Σταύρος Νιάρχος!
Νίκολας Κέιτζ!

Στιβ Μάρτιν!
Λεονάρντο Ντι Κάπριο!
Μπραντ Πιτ!
Τρούμαν Καπότε!
Χιου Τζάκμαν!
Σωκράτης Κόκκαλης!
Τζον Τραβόλτα!
Νίκος Χατζηνικολάου!

Γιάννης Λάτσης!

Δημήτρης Κοπελούζος!
Περικλής Παναγόπουλος!
Θανάσης Λαβίδας!
Πάρις Κασιδόκωστας!
Ζαν Ρενουάρ!
Μόμπι!
Χάρι Πότερ!
Μάικ Τάισον!
Μάικλ Τζάκσον!
Βίκυ Μοσχολιού!
Φρανκ Σινάτρα!
Κάρι Γκραντ!
Άαρον Σπέλινγκ!
Σίντο Κρόφορντ!
Μίστερ Μπιγκ!
Ίνγκμαρ Μπέργκμαν!
Κι ακόμα πολλοί αστέρες!

Διαφήμιση 300×250 Google