Τα Μεγαλύτερα Σπίτια Στην Ελλάδα ΙΙΙ: WTF?

Διακόπτουμε το πρόγραμμά μας για ένα εξωφρενικό update. Ο αετομάτης αναγνώστης Μανώλης που επίσης χαζεύει στο Live Maps εντόπισε αυτό εδώ το τερατούργημα στην Κηφισιά και το έστειλε στο σπιτόσκυλο. Μεταδίδει:

"Βρίσκεται σε επαφή με το κτήμα Συγγρού προς Κηφισιά. Απ' έξω μόνο μια ψηλή μάντρα βλέπεις και δεν υποψιάζεσαι τι υπάρχει πίσω απ' αυτήν"

Το σπιτόσκυλο, βέβαια, σου δείχνει τακτικά τεράστια σπίτια πλούσιων και διάσημων στις Εκάλες και τις Φιλοθέες τα οποία μοιάζουν ιδανικά για τους Κάριγκτον, τους Κόλμπι ή τους Φόρεστερ. Ετούτο εδώ όμως μοιάζει φτιαγμένο για το Λουδοβίκο τον 14ο, ίσως και τον 16ο, δεν ξέρει το σπιτόσκυλο, τους μπερδεύει τους Λουδοβίκους. Ας το δούμε από μιαν άλλη γωνία:

Προσέχεις ότι τον καιρό που έπαιρνε φωτογραφίες ο δορυφόρος το "σπίτι" ήταν υπό κατασκευή, και μαντεύεις όπως και το σπιτοσκυλο ότι το landscaping θα κοστίσει όσα λεφτά βγάζει το σπιτόσκυλο και όλοι οι αναγνώστες του μαζί σε δώδεκα χρόνια (έχει πολλούς αναγνώστες). Πάμε λίγο πιο κοντά:

Είναι ξεκάθαρο: Οι κήποι αυτοί είναι σχεδιασμένοι για να μοιάζουν με τις Βερσαλλίες, ίσως και με τους της Βαβυλώνας. Το σπίτι είναι γιγάντιο (εύκολα πάνω από 3k τετραγωνικά), η πισίνα έχει 40 μέτρα μήκος (σχεδόν ολυμπιακή), και γύρω γύρω υπάρχει κάτι που μοιάζει με περιμετρικός δρόμος/πίστα, προφανώς για να τρέχει ο κροίσος ιδιοκτήτης με τη Ferrari -ή ίσως και με τη Bugatti.

Το θέμα μας τωρα: Τινού είν' τουτ; Σκέψου, ρώτα, και βοήθα. Το σπιτόσκυλο πολύ αναρωτιέται.

UPDATE: Γνώστες αναγνώστες υποστηρίζουν πως πρόκειται για το νέο σπίτι του Δημήτρη Κοπελούζου, εξαιρετικά πετυχημένου επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στην ενέργεια και αλλού, και ο οποίος το σπιτόσκυλο νομίζει ότι θυμάται πως μένει/έμενε στη Βαρυμπόπη. Παρακολούθα τα σχόλια για ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις. Φαγώθηκε κομμάτι του Άλσους Συγγρού για αυτό το σπίτι;

UPDATE 2: Στο troktiko.blogspot.com, που το πήρε ζεστά το θέμα, εμφανίστηκε ολόκληρο κατεβατό με λεπτομέρειες για το σπίτι, το οποίο ανήκει, λέει, στον επίσης πολύ επιτυχημένο επιχρειρηματία και συλλέκτη τέχνης Πρόδρομο Εμφιετζόγλου (οι λεπτομέρειες ήταν copy/paste από εδώ). Ο πάντα ενημερωμένος φίλος Μανώλης, βέβαια, επεμβαίνει καίρια και διορθώνει:

"Δεν είναι του Εμφιετζόγλου, εκείνος μένει σε άλλο, πολύ κοντά. Αυτά που αναφέρει το άρθρο είναι γνωστα μια και το σπίτι του Εμφιετζόγλου λειτουργεί σαν μουσείο καθε Τετάρτη απόγευμα και το επισκέπτονται σχολεία και ιδιώτες"

Ο Μανώλης στέλνει και την εξής φωτογραφία, που δείχνει πού βρίσκονται τα δυο σπίτια (του Εμφιετζόγλου με κόκκινο, το άλλο -του Κοπελούζου;- με μπλε):

Στο troktiko, παρεμπιπτόντως, διόρθωσαν τη φωτογραφία, σημειώνοντας ποιο είναι το σωστό σπίτι-μουσείο του κύριου Εμφιετζόγλου.

Ακόμα θυμήσου:

Εφτά σπίτια στην Εκάλη
Τα μεγαλύτερα σπίτια της Φιλοθέης
Σπίτια ξένων πλούσιων και διάσημων στο Google Maps
.
Σπίτια διάσημων ράπερ, επίσης στο Google Maps.
Τους μεγαλύτερους διάσημους αστέρες του real estate.

Διαφήμιση 300×250 Google