Διάλεξε: Το Χρυσό Τούβλο, 2013

goldnen_brickΆλλη μια χρονιά φεύγει, και ήταν μια χρονιά δύσκολη, τα μάτια μας πολλά είδαν, οι ψυχές πολλά έζησαν. Καθώς το 2014 έρχεται, ήρθε η ώρα να διαλέξουνε οι σπιτοσκυλοφάνζ το αγαπημένο τους αδιανόητο υπερθέαμα της χρονιάς: Το Χρυσό Τουβλο 2013.

Το "Χρυσό Τούβλο" απονέμεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Επιβραβεύει το πιο αλλόκοτο, εξωφρενικό, περίεργο, ξεκαρδιστικό δείγμα αρχιτεκτονικής και design που εμφανίστηκε σ' αυτό εδώ  το site φέτος, από ολόκληρη την ελληνική επικράτεια. Μπορεί να το είδες σε μια ξεκαρδιστική αγγελία ή σε μια πομπώδη παρουσίαση. Μπορεί να το είδες σε φωτογραφίες που έστειλαν περαστικοί σπιτοσκυλοφάνς ή σε site μεσιτικών γραφείων. Μπορεί να είναι ένα σπίτι ή ένα κτίριο γραφείων. Μονοκατοικία ή πολυκατοικία. Αλλά όπου κι αν το βρήκες, ό,τι κι αν είναι, είναι κραυγαλέο, σοκαριστικό, εντυπωσιακό, αδιανόητο. Ένα Χρυσό Τούβλο. Πέρυσι, ας πούμε, κέρδισε αυτό.

Διαλέγοντας ανάμεσα σε πολλούς άξιους υποψήφιους, το σπιτόσκυλο επέλεξε και φέτος έξι άξιους υποψηφίους, και καλεί εσένανε να διαλέξεις ποιο θα είναι το δεύτερο Χρυσό Τούβλο στην Ιστορία. Έχουμε και λέμε:

1) Πίσω από το Χίλτον

Τα αγάλματα. Οι γκρενά τοίχοι. Οι πράσινοι τοίχοι. Τα πολύχρωμα LED φωτάκια. Τα φανταχτερά φωτιστικά. Οι μικροπολυέλαιοι. Τα περίτεχνα μπιμπελό. Οι πίνακες. Οι βαργιές κουρτίνες. Οι προτομές. Οι τριχωτές γούνες στο πάτωμα και στα ανάκλιντρα. Τα ανάκλιντρα. Μα το σημαντικότερο σ' αυτό το αριστούργημα, το οποίο βρήκε κι έστειλε η σπιτοσκυλοφάν Χριστίνα, είναι κάτι άλλο. Η περιγραφή του ακινήτου τούτου, ενός διαμερίσματος 45 (!) τετραγωνικών στο Χίλτον, στην αγγελία. Γράφει:

"μινιμαλιστικής επίπλωσης και διακόσμησης ακαδημαϊκού χαρακτήρα".

[Not a valid template]

2) Ένα μυστικό στου Φιλοπάππου

Και τώρα, κάτι που ανακάλυψε κι έστειλε (στο Φέησμπουκ) ο σπιτοσκυλοφάν George: Ένα διαμέρισμα με ένα συναρπαστικό, αναπάντεχο μυστικό.

214919_389902_x

Ναι, αυτό είναι τουαλέτα:

214919_922170_x

Δες περισσότερα εδώ.

3) Λιτή κομψότητα, απέριττη πολυτέλεια στην Τρίπολη 

30394841_900x675

Εδώ, μια μονοκατοικία του 1977, 350 τετραγωνικά γεμάτα λιτή κομψότητα στην Τρίπολη της Αρκαδίας. Σπιτοσκυλοφάν βρήκε κι έστειλε το listing -πωλείται προς 450.000 ευρώ το σπίτι τούτο-, και το σπιτόσκυλο δε μπορούσε παρά να το μοιραστεί ευθύς αμέσως. Μερικά highlights εντός.

4) Η εκκλησία της Αγίας Φωτεινής στην Τρίπολη 

Εδώ, μια εκκλησία - μείγμα βυζαντινού και αρχαιοελληνικού στυλ με αιγυπτιακές πινελιές.

Χωρίς τίτλο

To σπιτόσκυλο έψαξε και έμαθε πολλά γι' αυτήν. Και βρήκε πολλές φωτογραφίες.

5) Το σπίτι πάνω απ' το σπίτι, στη Μεταμόρφωση

Αυτό:

homeonhome

6) Ένα σπίτι στην Ελλάδα

Greek

Πράγματι, βρίσκεται στην Κυλλήνη. Η πρόσοψη μιλάει την αλήθεια.

Η Ψήφος

Τα είδες, τα μελέτησες, γέλασες, έκλαψες, τώρα διάλεξε: Ποιο από τα έξι παραπάνω δείγματα design και αρχιτεκτονικής αξίζει να κερδίσει;

Ποιο Ψηφίζεις Για "Χρυσό Τούβλο 2013";

  • Το διαμέρισμα στο Χίλτον (24%, 127 Ψήφοι)
  • Την κομψή μονοκατοικία στην Τρίπολη (24%, 124 Ψήφοι)
  • Το διαμέρισμα με το μυστικό στου Φιλοπάππου (17%, 89 Ψήφοι)
  • Το ελληνόσπιτο στην Κυλλήνη (13%, 66 Ψήφοι)
  • Το σπίτι πάνω στο σπίτι στη Μεταμόρφωση (12%, 61 Ψήφοι)
  • Την εκκλησία της Αγίας Φωτεινής στην Τρίπολη (11%, 56 Ψήφοι)

Ψήφισαν: 521

Loading ... Loading ...

Η ψηφοφορία τελειώνει το μεσημέρι της Παρασκευής, 10 Ιανουαρίου 2014. Τότε θα ανακοινωθεί και ο φετινός νικητής.

Διαφήμιση 300×250 Google