Διάλεξε Το Χρυσό Τούβλο, 2012

goldnen_brickΆλλη μια χρονιά φεύγει, και φέτος το σπιτόσκυλο κι οι σπιτοσκυλοφάνς είδαν πράγματα πολλά κι αδιανόητα. Είδανε πράγματα απίστευτα. Και τώρα, καθώς το 2013 ξεκινά, ήρθε η ώρα να επιλεγεί το πιο αδιανόητο απ' όλα: Το Χρυσό Τουβλο 2012.

Το "Χρυσό Τούβλο" είναι ένας νέος κι επίζηλος τίτλος. Επιβραβεύει το πιο αλλόκοτο, εξωφρενικό, περίεργο, ξεκαρδιστικό δείγμα αρχιτεκτονικής και design της χρονιάς. Μπορεί να το είδες σε μια ξεκαρδιστική αγγελία ή σε μια πομπώδη παρουσίαση. Μπορεί να το είδες σε φωτογραφίες που έστειλαν περαστικοί σπιτοσκυλοφάνς ή σε site μεσιτικών γραφείων. Μπορεί να είναι ένα σπίτι ή ένα κτίριο γραφείων. Μονοκατοικία ή πολυκατοικία. Αλλά όπου κι αν το βρήκες, ό,τι κι αν είναι, είναι κραυγαλέο, σοκαριστικό, εντυπωσιακό, αδιανόητο. Ένα Χρυσό Τούβλο.

Διαλέγοντας ανάμεσα σε πολλούς άξιους υποψήφιους, το σπιτόσκυλο επέλεξε έξι δείγματα που έκαναν το μπαμ εφέτο, και καλεί εσένανε να διαλέξεις ποιο θα είναι το πρώτο εστεμμένο Χρυσό Τούβλο στην Ιστορία. Έχουμε και λέμε:

1) Λιτή πολυτέλεια στο Βόλο

volos00

Μια αγγελία που προκάλεσε αίσθηση: Ένα διαμέρισμα στο Βόλο που μοιάζει βγαλμένο -απείραχτο- από το 19ο αιώνα, αν και κατασκευάστηκε το 1985. Θυμήσου όλες τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες εδώ.

2) Λούτρινη ζούγκλα στο Μοσχάτο

232014_007342_x

Ένα διαμέρισμα εμποτισμένο με την ονειρική μαγεία της υποσαχάριας Αφρικής, από πολλές απόψεις. Μπες στη ζούγκλα, εδώ.

3) Ο Παρθενώνας της Ρόδου

rodos_spitoskylo_01

Μια κομψή γκρενά ωδή στο αρχαίο κάλλος. Μελέτα την ενδελεχώς εδώ κι εδώ.

4) Πολυκατοικία στο Αιγάλεω

egaleo_spitoskylo_01

Ετούτος ο πολύχρωμος αχταρμάς φτιάχτηκε από τον πολυσχιδή δημιουργό αυτού του αχταρμά στην ίδια περιοχή. Μπορείς να τον μελετήσεις εδώ κι εδώ.

5) Οι Σταλακτίτες στο Μπαλκόνι

stalactites01

Ποτέ δε μάθαμε πού βρίσκεται αυτό το καλλιτέχνημα: Ένας ψεύτικος βράχος από σταλακτίτες σε ένα Ελληνικό μπαλκόνι, με ψεύτικα δελφίνια (!) κι ομπρέλα. Δες εδώ.

6) Το Ημιυπόγειο και η Βερμούδα

021408_471871_x

Η μισή γοητεία αυτής της αγγελίας είναι το ημιυπόγειο με τα λούτρινα ζωάκια και τα φωτάκια. Η υπόλοιπη μισή, ο λεβέντης με τη βερμούδα. Δες ενδελεχώς όλες τις γαργαλιστικές λεπτομέρειες.

Η Ψήφος

Τα είδες, τα μελέτησες, γέλασες, έκλαψες, τώρα διάλεξε: Ποιο από τα έξι παραπάνω δείγματα design και αρχιτεκτονικής αξίζει να κερδίσει;

Ποιο ψηφίζεις για "Χρυσό Τούβλο 2012";

  • Πολύχρωμη πολυκατοικία στο Αιγάλεω (34%, 195 Ψήφοι)
  • Ο Παρθενώνας της Ρόδου (19%, 107 Ψήφοι)
  • Λιτή πολυτέλεια στο Βόλο (16%, 90 Ψήφοι)
  • Το ημιυπόγειο και η βερμούδα (13%, 74 Ψήφοι)
  • Οι σταλακτίτες στο μπαλκόνι (11%, 64 Ψήφοι)
  • Η λούτρινη ζούγκλα στο Μοσχάτο (7%, 38 Ψήφοι)

Ψήφισαν: 568

Loading ... Loading ...

(η ψηφοφορία θα κλείσει στις 10 Ιανουαρίου, 2012, στις 12 το μεσημέρι, οπότε και θα απονεμηθεί το βραβείο)

Διαφήμιση 300×250 Google