Το Όρθιο Γραφείο: Ένας Προβληματισμός

Κοίτα να δεις: Η επιστήμη έχει αποφανθεί. Είναι πια τεκμηριωμένο. Δεν υπάρχουν πολλές αμφιβολίες, αντίλογος, διαφωνίες.

Το καθισιό σκοτώνει. Σκοτώνει. Σκοτώνει λέμε.

Προκαλεί θάνατο.

Και παρ' όλα αυτά εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι περνούν τις ζωές τους καθιστοί μπροστά σε υπολογιστές, γράφοντας, νομίζοντας ότι εντάξει, με λίγη γυμναστική θα έρθουν στα ίσα, δε χάθηκε ο κόσμος.

Δεν είναι έτσι. Δυστυχώς.

Οπότε πολύς κόσμος έχει αρχίσει να σκέφτεται εναλλακτικούς τρόπους να δουλεύει στα γκομπιούτερ, και έτσι εμφανίστηκε η τάση των όρθιων γραφείων, επιφανειών δηλαδή που σου επιτρέπουν να γράφεις και να διαβάζεις καθώς στέκεσαι όρθιος. Το σπιτόσκυλο το 'χει δοκιμάσει και το ίδιο, έχει να σου πει, και είναι λίγο περίεργος τρόπος να κάνεις της δουλειά, αλλά πολύ λιγότερο από ό,τι φαντάζεσαι. Ωστόσο, υπάρχει ένα πρόβλημα, κι εδώ ξεκινά μια σειρά ποστς που θα το διερευνά: Δεν υπάρχουν πολλά όρθια τραπέζια.

Γιατί πες, εντάξει, θες να δοκιμάσεις να γράφεις όρθιος. Πού θα γράφεις; Ποια επιφάνεια του σπιτιού βρίσκεται σε ύψος κατάλληλο για να έχεις το κομπιούτερ και να δουλεύεις άνετα, δηλαδή πάνω-κάτω το ύψος των αγκώνων; Καμία, να ποια. Οπότε πρέπει να βρεις λύσεις. Πατέντες. Κόλπα. Το σπιτόσκυλο βρήκε μία βάζοντας ένα τραπεζάκι πρωινού για το κρεβάτι πάνω στο γραφείο του. Να άλλη μία, στο meandhome.gr:

 

Υπάρχουν κι άλλες. Το σπιτόσκυλο θα τις αναζητήσει και θα στις δείξει.

Διαφήμιση 300×250 Google