Της Παναγιάς Τα Μάτια Στο Ψυχικό

Ασφαλώς θυμάσαι την επική έπαυλη στην Εκάλη, αυτήν που ακόμα μνημονεύεται και σιγοτραγουδιέται τα χειμωνιάτικα απογεύγματα από σπιτοσκυλοφάνς απανταχού. Η σπιτοσκυλοφάν Ευγενία εντόπισε μια τεράστια φωτογράφιση του σπιτιού (νόμισε) και την έστειλε στο σπιτόσκυλο για να τη δεις κι εσύ. Alas, όπως λέει και το site το σπίτι δεν είναι η συγκεκριμένη έπαυλις της Εκάλης, μια μια άλλη, που βρίσκεται στο Ψυχικό και ανήκει σε μια κυρία που τη λένε Πόλα Βαγιωνή Τσακίρη. Πράγμα που σημαίνει ότι πρόκειται περί διακοσμητικής τάσης, και ότι τέτοια σπίτια υπάρχουνε πολλά, υπάρχουνε παντού ανάμεσά μας. Δες:

Το συγκεκριμένο site έχει ογδονταεννιά φωτογραφίες εξαιρετικής ποιότητας τραβηγμένες από τον Κώστα Πικάδα, και μπορείς και να τις κατεβάσεις/αγοράσεις σε τεράστιο μέγεθος άμα θες για να τις κορνιζάρεις ή να τις τυπώσεις σε χαρτιά να τις δει ο κόσμος όλος. (UPDATE: Απ' ό,τι φαίνεται το site κατέβασε τη συγκεκριμένη φωτογράφιση, και αυτή τη στιγμή δεν μπορείς να μπεις και να αγοράσεις αυτές τις φωτογραφίες, κι αυτό είναι κρίμα). Γιατί μπορεί να είναι πολύ προσεγμένες οι φωτογραφίες, αλλά η εξωφρενικότητα του ντεκόρ είναι πέρα απο κάθε φαντασία, και οι σπιτοσκυλοφάνς, μ' όσα έχουν δει τα μάτια τους, αν μη τι άλλο έχουν φαντασία.

Το ερώτημα που τίθεται, πέρα από θέματα αισθητικής που, εντάξει, είναι και υποκειμενικά: Πώς μπορούν οι άνθρωποι να ζουν σε δωμάτια με τόση οπτική φασαρία; Πώς αντέχεις να ζεις σε περιβάλλον γεμάτο πράγματα, χρώματα και τζιριτζάτζουλες που σου τριβελίζουνε τα μάτια 24/7, και δεν τ' αφήνουν να ησυχάσουν ούτε για μια στιγμή; Πόσα (διαρκή, έντονα) νεύρα θα πρέπει να έχουν οι άνθρωποι που ζουν σε τέτοια σπίτια;

Αναρωτιέται το σπιτόσκυλο, με αφέλεια.

Διαφήμιση 300×250 Google