Η Βιβλιοθήκη Billy Των ΙΚΕΑ Αλλάζει Εξαιτίας Των e-Books!

Σύμφωνα με αυτό το άρθρο του Economist τον επόμενο μήνα η ΙΚΕΑ θα ανανεώσει τη γνωστή βιβλιοθήκη που πιθανότατα βρίσκεται αυτή τη στιγμή που τα διαβάζεις αυτά στο σπίτι σου και κρατάει απάνω της τα όποια βιβλία σου. Και θα την ανανεώσει, διαβάζει το σπιτόσκυλο, επειδή ο κόσμος πια χρησιμοποιεί τις βιβλιοθήκες διαφορετικά, περισσότερο για να αποθηκεύει κάθε είδους τσουμπλέκια και χλαμπατσίμπαλα, παρά δεμένες στοιβάδες από χαρτιά που έχουν απάνω γραμμένα γράμματα.

Next month IKEA will introduce a new, deeper version of its ubiquitous “BILLY” bookcase. The flat-pack furniture giant is already promoting glass doors for its bookshelves. The firm reckons customers will increasingly use them for ornaments, tchotchkes and the odd coffee-table tome—anything, that is, except books that are actually read.

Το σπιτόσκυλο διαβασε την είδηση με την αμφιταλάντευση που εξ' ορισμού βιώνει κάθε βιβλιόφιλος τεχνολάγνος. Συμβαίνει να έχει στο σπίτι του όχι ένα, όχι δύο αλλά περίπου δύο χιλιάδες βιβλία, πολλά από τα οποία είναι στουμπηγμένα στις πέντε Billy που διαθέτει (τρεις εκ των οποίων φαίνονται στη φωτογραφία αποπάνω). Αλλά επίσης φέτος έχει διαβάσει μόνο πέντε χάρτινα βιβλία, και τα υπόλοιπα δεκαπέντε τα έχει διαβάσει στο iPad του. Και, οφείλει να ομολογήσει ότι η αγάπη του για τα χάρτινα βιβλία τείνει να αποχωριστεί εντελώς από την αγάπη του για το γραπτό λόγο, τείνει να γίνει ξέχωρη και, σιγά σιγά, κάτι λιγότερο από αγάπη, σκέτο φετίχ, δηλαδή λιγότερο υγιής και πιο ευάλωτη.

Λες τα ΙΚΕΑ να 'χουν δίκιο;

Διαφήμιση 300×250 Google