Το Κάστρο Του Κιλκίς Έχει Τη Μόνα Λίζα Στην Πρόσοψη

Η πόλη του φονικού φιλιού κρύβει μυστικά και μυστήρια τα οποία μόνο οι πιο intrepid σπιτοσκυλοφάνς μπορούν να αποκαλύψουν. Ένας από αυτούς, ο Κώστας, βρέθηκε στα πέριξ, και κατέγραψε το άνωθι αριστούργημα. Ας το δούμε από λίγο πιο κοντά.

Γράφει ο Κώστας:

Φέτος είχα πεταχτεί για έναν γάμο στο Κιλκίς (δίπλα είναι!). Αντίκρισα αυτό πηγαίνοντας και από την ώρα που το είδα είχα το νου μου να το βγάλω μια ωραία φωτογραφία για το σπιτόσκυλο. Λοιπόν, η φωτογραφία του σπιτιού που βρίσκεται 2-3 χλμ έξω από την πόλη του Κιλκίς είναι αυτή που επισυνάπτω. Έβγαλα 2-3 αλλά αυτή είναι η καλύτερη (σταμάτησα με το αμάξι στο πλάι του δρόμου, οπότε δεν μπορούσε να βγει κάτι καλύτερο, παρόλα αυτά φαίνεται πολύ καθαρά)!

Είναι ένα κάστρο με την Μόνα-Λίζα στο κέντρο και ρωμαϊκές στήλες στο πλάι! Πολύ θα ήθελα να πάω να το δω μέσα ή από πίσω και να ψάξω τις μικρές λεπτομέρειες που σίγουρα δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά, αλλά δεν μπορούσα! Μέχρι και απ' έξω έχουν αυτά τα βραχάκια με τους κρυστάλλους ανάμεσα τα οποία βρίσκεις και στην πλαϊνή είσοδο.

Μοναδική παρατυπία (χα) είναι τα κοντάρια για τις σημαίες-αλεξικέραυνα και τα φουγάρα που χαλάνε τη μόστρα! Ε, και ο φράχτης, θα μπορούσε να έχει τάφρο.

Προσπάθησα να το εντοπίσω στο google maps, και νομίζω το βρήκα (πρέπει να το έχτισαν πρόσφατα καθώς δεν το βρίσκω στην σημερινή του μορφή - άλλωστε πίσω στην αυλή έχει ακόμη μηχάνημα μίξης τσιμέντου, άρα ακόμη φτιάχνεται). Η άποψή μου ότι είναι ολόφρεσκο ενισχύεται αν δεις το Bing map. Όταν πήραν αυτοί φωτογραφία, ήταν οικόπεδο!!!


Το σπιτόσκυλο is amused. Μα το ερώτημα που τίθεται είναι αμείλικτο:  Ποιο είναι πιο εξωφρενικό, το κάστρο του Κιλκίς ή το κάστρο των Φιλιατρών; Ή μήπως το κάστρο της Ρόδου;

Θυμήσου περισσότερα παλαβόσπιτα:
Το καραβόσπιτο της Αλβανίας
Ένα δωμάτιο μπιλιάρδου κάτω από μια λίμνη
Ένα αληθινό σπηλιόσπιτο
Ένα σπίτι-καράβι στο Κρυονέρι
Ένα Αεροπλάνο-σουίτα στην Κόστα τη Ρίκα
Το Κάστρο στα Φιλιατρά
Ροζ απ’ όξω, πράσινο και αλλόκοτο από μέσα
Το σπίτι που έφαγε η αγελάδα
Ένα σπίτι φτιαγμένο από έξι εκατομμύρια μπουκάλια
Παλαβοπολυκατοικίες
Ένα σπίτι στην κορφή του ηφαιστείου
Μια παλαβοσπιταρόνα στην Κύπρο
Τρελές προσόψεις
Το σπίτι του μέλλοντος, 1972
Το skateόσπιτο
Το σηκωμένο σπίτι στην Ελβετία
140 παλαβόσπιτα
Η μαύρη πυραμίδα
Το κοχυλόσπιτο
Το ανάποδο σπίτι
Ο κύβος-εξάνθημα
Περισσότερα παλαβόσπιτα
Ακόμα περισσότερα παλαβόσπιτα
Μερικά ακόμα: Παλαβόσπιτα
Και (ω ναι) ακόμα περισσότερα παλαβόσπιτα

Διαφήμιση 300×250 Google