Τι Κρύβει Αυτός Ο Πύργος Από Κοντέινερ;

Η σπιτοσκυλοφάν (και μπλόγκερ) παπίτσα επισημαίνει το εξής εύρημα, έναν πύργο από κοντέινερ στη Ζυρίχη. Εξηγεί:

Είναι ένας πύργος 9 (εννέα) κοντέινερ και στη βάση τους έχουν και μερικά ακόμη. Ε, και; Θα υποθέσεις ότι είναι περισσευούμενα από κάποιο εργοτάξιο ή από το λιμάνι,  που δεν είχαν τι να τα κάνουν και τα στοίβαξαν έτσι για να μην πιάνουν χώρο. Και θα σβήσεις αυτό το email, αφού έχεις καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν παρουσιάζει κανένα ενδιαφέρον.

Όχι, μηηηη! Λάθος εντύπωση.

Αυτός είναι ο πύργος της Freitag (Freitag Turm) στη Ζυρίχη. Και είναι ένα μαγαζί με τσαντικά. Μπαίνεις μέσα, και βρίσκεσαι σε ένα κανονικό μαγαζί με τσάντες, με ράφια, πωλήτριες και πωλητές, ταμειακή μηχανή, βιτρίνα, όλα κανονικά. Οι τσάντες  βρίσκονται αραδιασμένες στους 4 πρώτους ορόφους - κοντέινερ. Οι υπόλοιοποι 5 έχουν απλά σκάλες, με τις οποίες φτάνεις στο τελευταίο κοντέινερ που είναι και ξεσκέπαστο. Και μπορείς να βγεις, να πάρεις τον αέρα σου και να δεις τη Ζυρίχη από ψηλά, αν δεν έχεις υψοφοβία. Και να βγάλεις και φωτογραφίες τα τρένα που περνούν. Η αλήθεια είναι ότι εκεί πάνω με τον αέρα παλαντζάρει ολίγον τι το όλο σύστημα, όχι σε επικίνδυνο βαθμό φυσικά. Αλλά σου προκαλεί μια αγωνία για το αν είναι βιδωμένα καλά τα μπουλόνια που δένουν τα κοντέινερ μεταξύ τους.

Οι τσάντες Freitag δεν είναι τίποτε τυχάρπαστες. Είναι φτιάγμενες από 3 συγκεκριμένα υλικά: μουσαμάδες από νταλίκες, παλιές ζώνες αυτοκινήτου και λάστιχα ποδηλάτων. Είναι πολύ διάσημες στην Ελβετία και σε όλη την Ευρώπη και ο καθένας έχει από μία. Παρόλο που είναι ο ορισμός της ανακύκλωσης, κοστίζουν ένα μάτσο ελβετικά φράγκα. Μία απλή ταπεινή, δεν κάνει λιγότερο από 200 φράγκα. Εμένα δε μ' αρέσουν καθόλου και τις βρίσκω εντελώς ατσούμπαλες και διόλου σικ.

Ενδιαφέρον, ε;

Θυμήσου ακόμα:
Κοντέινερ πάνω στα σπίτια
Πέντε κοντέινερ στο Τέξας
Το κοντέινερ-εξοχικό
Ευφάνταστα σπίτια από κοντέινερ
Πώς χτίζεται ένα τέτοιο σπίτι

Διαφήμιση 300×250 Google