Φωτογραφίες Του One Hyde Park, Της Ακριβότερης Πολυκατοικίας Του Σύμπαντος

Το σπιτόσκυλο βρέθηκε τις προάλλες στα Λονδίνα και στις βόλτες που έκανε τσουπ: Έσκασε στην μοδάτη περιοχή Νάιτσμπριτζ, γνωστή από το κατάστημα που για τους Έλληνες καταναλωτές των '00s είναι ό,τι ήταν το Μινιόν για τους Έλληνες καταναλωτές των '80s: Το Harrods. Απέναντι και διαγώνια, με θέα στο πάρκο, κολλητά δίπλα στο εξωφρενικά πολυτελές ξενοδοχείο Mandarin Oriental, βρίσκεται το One Hyde Park, το συγκρότημα τεσσάρων πολυκατοικιών που έχτισαν οι (Ελληνικής καταγωγής) αδερφοί Κάντι (Κάντι-Κάντι θα τους αποκαλούσε κανείς) και στο οποίο πρόσφατα πουλήθηκε το ακριβότερο (ένας τίτλος που σηκώνει συζήτηση, βεβαίως) διαμέρισμα στη Γης. Το σπιτόσκυλο άδραξε την ευκαιρία κι έφερε πίσω πολλές, ζουμερές φωτογραφίες.

Το λοιπόν, το σπιτόσκυλο πρεσβεύει ότι κανένα διαμέρισμα πουθενά δεν αξίζει 155 εκατομμύρια ευρώ, ούτε στο Λονδίνο ούτε πουθενά, αλλά έτσι είναι ο καπιταλισμός, μας έδωσε το iPad και το Ίντερνετς, αλλά γεννά και τέρατα. Αυτό εδώ το συγκρότημα κατοικιών μπορεί κανείς να πει ότι αποτελεί την αποθέωση της υπερβολής στην παγκόσμια κτηματαγορά, κι αυτός ο κάποιος μπορεί να μην έχει και πολύ άδικο.

Αλλά πέραν τούτων των φιλοσοφικών και οικονομικοκοινωνικών, το σπιτόσκυλο οφείλει να ομολογήσει το εξής:

Του άρεσε.

Έφερε μια γύρα τα χτίρια και τα βρήκε κομψά και φροντισμένα και όμορφα. Από μπρος κοιτάνε στο Χάιντ Πάρκ, που είναι ένα πάρκο γιγάντιο. Ο δρόμος που τα χωρίζει από αυτό δεν είναι και πολύ φασαριόζικος και δεν έχει πάρα πολλά αυτοκίνητα. Από την άλλη πλευρά η κατάσταση είναι αλλιώς: Πολλή κίνηση, πολύς θόρυβος. Στο ισόγειο της πλευράς εκείνης τα τρία από τα κτίρια έχουν και τρία καταστήματα: Μια μπουτίκ Rolex, μια τράπεζα της μέσης Ανατολής που δεν είχε ξανακούσει το σπιτόσκυλο, και μια αντιπροσωπεία της McLaren. Της McLaren.

Για τόσο εξκλούσιβ και ακριβό, ετούτο το συγκρότημα δεν ήταν και πολύ απομονωμένο. Από τις δυο πλευρές περνούν κανονικοί δρόμοι, από την άλλη, αυτή που είναι το Mandarin Oriental περνά πεζόδρομος (κάτω από το κλιμακοστάσιο του ανατολικότερου των κτιρίων!), από την τέταρτη άλλος ένας δρόμος (δίπλα στο αλλόκοτο άγαλμα). Η προσβασιμότητα του μέρους παραλίγο να οπλίσει το σπιτόσκυλο με αρκετό θάρρος ώστε να πάει στο θαλαμηπόλο ή όπως τον λένε στην κεντρική είσοδο και να του ζητήσει να ανέβει να δει ένα διαμέρισμα. Ευτυχώς δεν το έκανε. Μπορεί και να μην το ξανάβλεπες ποτέ πια.

Διαφήμιση 300×250 Google