Όλα Όσα Ήθελες Να Ξέρεις Για Την Πολυκατοικία Του Φρανκ Γκέρι Στη Νέα Υόρκη

Πριν από λίγες εβδομάδες άνοιξε επισήμως ετούτο εδώ το πράμα, η ψηλότερη πολυκατοικία της Νέας Υόρκης, που είναι γεμάτη με διαμερίσματα για ενοικίαση -αποκλειστικά για ενοικίαση και όχι για πώληση. Τα κυριότερα χαρακτηριστικά που την κάνουν να ξεχωρίζει είναι δύο: Πρώτον, στην είχε δείξει το σπιτόσκυλο πριν από δυόμισι χρόνια όταν την είχε βγάλει φωτογραφία από τη Μπρούκλιν Μπριτζ και από άλλα πέριξ. Και δεύτερον, την έχει σχεδιάσει ο Φρανκ ο Γκέρι, ο άρχοντας της κυματιστής ατσαλένιας πρόσοψης. Έμπα μέσα για μια εξτραβαγκάντσα φωτογραφιών, βίντεων και πληροφοριών σχετικών με το επονομαζόμενο "New York by Gehry". Πόσο λες να πάει το νοίκι;

Αυτό που λες είναι το πολύ ωραίο και μακρόστενο κτίριο, το οποίο είναι τοποθετημένο σε μια περιοχή που δεν πολυλατρεύει το σπιτόσκυλο, στα νότια, κοντά στα δικαστήρια και το Century 21 και τη Wall Street, και αρκετά μακριά από τους 30-40-50 δρόμους που αρχίζει το τζέρτζελο και που είναι κοντά στο πάρκο και που προτιμάει. Δες τις φωτογραφίες που είχε βγάλει το 2009:

Και δες πώς είναι τώρα:

Πολύ ωραίο μέρος, δε μπορείς να πεις, εντυπωσιακό και με τρομερή θέα ολούθε, και δες άλλο ένα βιντεάκι για το πώς φτιάχτηκε:

Το λοιπόν, τα 903 διαμερίσματα που περιέχει, απλωμένα στους 76 ορόφους του, ξεκινάνε από στούντιο, που είναι ένας πιο μίνιμαλ τρόπος να πεις "γκαρσονιέρα", και φτάνουν μέχρι τριάρια. Τα νοίκια ξεκινάνε από $2630 για γκαρσονιέρα σε χαμηλό όροφο και φτάνουν μέχρι 7-8000 δολάρια για μεγάλα διαμερίσματα σε ψηλούς ορόφους, όπου έχεις το Μανχάταν και το Μπρούκλιν και το Κουίνς και τον Ατλαντικό άμα λάχει πιάτο.

Διάβασε εδώ το review των New York Times για το χτίριο, διάβασε εδώ δηλώσεις τύπου που πήγε να τσεκάρει διαμερίσματα, και δες εδώ περισσότερες φωτογραφίες από το εσωτερικό.

Αν μη τι άλλο έχεις υλικό για φαντασιώσεις τώρα, δεν έχεις παράπονο.

Θυμήσου ουρανοξύστες:
Γιατί πρέπει να χτίζονται περισσότεροι
Τα 200 ψηλότερα κτίρια στη Γη
Στο Ντουμπάι μπορεί να κατεδαφίσουν άδειους ουρανοξύστες
Ένας πανέμορφος ουρανοξύστης στη Βραζιλία
Χωράνε κανονικοί ουρανοξύστες στο Λας Βέγκας;
Ένας πανέμορφος ουρανοξύστης στο Σικάγο
Ουρανοξύστες που μπαίνουν στο συρραπτικό
Ο γλυπτός λευκός πύργος της Ιαπωνίας
Ο ουρανοξύστης του Φρανκ Γκέρι στη ΝΥ
Βίντεο: Η θέα απ’ τον 103 όροφο
Το ψηλότερο κτίριο της Ευρώπης
Βίντεο: 10 λεπτά ουρανοξύστες
O κινούμενος στριφογυριστός ουρανοξύστης
Ο ουρανοξύστης του Φρανκ Λόιντ Ράιτ
Ο ακίνητος στριφογυριστός ουρανοξύστης
Ο ψηλότερος ακίνητος στριφογυριστός ουρανοξύστης
Νέοι ουρανοξύστες στο Παρίσι
Ο ξύλινος ουρανοξύστης
Το ακόμα ψηλότερο κτίριο του κόσμου

Διαφήμιση 300×250 Google