Ιδέες Για Μετανάστευση Ι: Λοφτ Στο Μόντρεαλ

Δεδομένης της συγκυρίας, το σπιτόσκυλο εγκαινιάζει μια σειρά posts που θα προσφέρουν ιδέες στέγασης σε πόλεις εξαιρετικά υψηλού βιοτικού επιπέδου του εξωτερικού, όπου μπορεί ο ίξ Έλλην νέος, ταλαντούχος και ορεξάτος να πάει και να ζήσει και να πράξει και να παράξει χρησιμοποιώντας τις υποδομές ενός κράτους που λειτουργεί, και δρώντας ανάμεσα σε ανθρώπους που έχουν ένα κατιτίς υψηλότερο επίπεδο παιδείας και ανατροφής. Στο σημερινό επεισόδιο θα ταξιδέψεις στο παγωμένο Μόντρεαλ του Καναδά, έναν ιδανικό προορισμό για γαλλομαθείς. Το συγκεκριμένο λοφτ βρίσκεται σε ένα παλιό χτίριο αλλά είναι εντελώς μοντέρνο στο απομέσα του. Μπες να δεις.

Το διαμέρισμα είναι ωραίο, ψιλολοφτοειδές, το λίστινγκ δεν αναφέρει τετραγωνικά αλλά βλέπεις ότι δεν είναι και τεράστιο, ό,τι πρέπει για ζεύγος ή σίνγκλ γκρικ μαν ή γούμαν, μόνο που έχει δύο προβλήματα:

Πρώτον, είναι τίγκα στα πράγματα. Είπαμε, να είσαι μέσα στα πράγματα, αλλά αυτό καταντά υπερβολή. Τίγκα στην τέχνη οι τοίχοι κι οι ακρούλες, πίνακες και γλυπτομπλιμπλίκια ολούθε, ένα οπτικό χάος, μια φασαρία. Κοτσάρεις και κοτζάμ πιάνο στη γωνία, και ολόκληρο μπιλιάρδο μες τη μέση, και μια κουζίνα που στραφταλίζει από τα λαμπερά ψηφίδια, ακόμα και φωτάκια στο μπάνιο που αναβοσβήνουν, αυτό δεν είναι διαμέρισμα, είναι επιληπτική κρίση waiting to happen. Αλλά τέλος πάντων, πουλάς τα 3/4 των πραγμάτων (που μεμονωμένα είναι αξιόλογα) και αδειάζει λίγο το μέρος.

Το δεύτερο πρόβλημα είναι τα λεφτά: Το διαμέρισμα κοστίζει περί το ένα εκατομμύριο δολάρια, δηλαδής 733 χιλιάδες ευρώ, που δεν είναι ποσό εξωφρενικό (όπως αυτό, ας πούμε), αλλά αν έχεις 700Κ για να ψωνίσεις σπίτι, εντάξει, δε θα σου πέσει και τόσο βαριά η πτώχευση της χώρας. Τα κουμάντα σου τα 'χεις κάνει.

Αλλά ο στόχος αυτών των posts δεν είναι πραχτικός. Ποτέ το σπιτόσκυλο δεν ήταν πραχτικό, εδώ που τα λέμε. Ο στόχος είναι να σου μπει η ιδέα στο μυαλό, να στο τριβελίσει. Να σου μπει το μικρόβιο.

Σου μπήκε;

Θυμήσου περισσότερο Καναδά:
Κάτι το ωραίο στο Τορόντο
Το σπίτι των βρικολάκων στο New Moon
Μια εικόνα γαλήνης απ’ τον Καναδά
Ένα στενόσπιτο στο Τορόντο
Ένα αληθινό σπίτι στο Βανκούβερ
Το σπίτι-Παρθενώνας στο Βανκούβερ
Ένα τέρας στο Βανκούβερ
Μια βίλα στη Βικτώρια
Ένα διαμέρισμα στο Κάλγκαρι
Ένα λοφτ στο Μόντρεαλ
Άλλο ένα στενόσπιτο στο Τορόντο
Ένα υπό κατασκευήν σπίτι στο Τορόντο

Διαφήμιση 300×250 Google