Τα Μεγαλύτερα Σπίτια Του Κόσμου: Beverly Park

Έχεις προσέξει, ασφαλώς, ότι τα δημοφιλέστερα άρθρα του σπιτόσκυλου είναι αυτά με σπίτια πλουσίων Ελλήνων όπως φαίνονται από ψηλά. E, από εδώ και πέρα το σπιτόσκυλο σπάει τα σύνορα και σε πάει ταξιδάκι στα μέρη όπου βρίσκονται τα σπίτια των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου (τον πλουσιότερο τον έχουμε ήδη καλύψει).

Τι είναι το Beverly Park, ρωτάς. Λοιπόν, πρόκειται για μια γειτονιά στους λόφους πάνω από το Beverly Hills, η οποία έχει δύο εισόδους, και στις εισόδους αυτές υπάρχουν πάντα φύλακες. Ουσιαστικά πρόκειται για μια ιδιωτική κοιλάδα στην οποία υποχρεωτικά χτίζονται μόνο γιγάντια και πανάκριβα μέγαρα. Το σπιτόσκυλο έκανε μια περασιά με το Live Maps, μετά ψαχούλεψε και στα ίντερνετς για να ταυτίσει το μεγαθήριο με τον σωστό σελέμπριτη, και σου παρουσιάζει τα σπίτια των διασήμων του Beverly Park.

Ένας από τους πρώτους αγοραστές στο μέρος ήταν ο Σιλβέστερ Σταλόνε, ο οποίος τσίμπησε τα τρία νοτιότερα οικόπεδα του οικισμού κι έφτιαξε το σπίτι του στο μεσαίο, ώστε να μπορεί να διαλέξει τους γείτονές του. Τον ένα γείτονα τον είδες στην αποπάνω φωτογραφία, είναι ο Σάμνερ Ρέντστοουν, ιδιοκτήτης της Viacom (δηλαδή του CBS, MTV, Universal και πολλών άλλων). Να τα σπίτια τους δίπλα δίπλα, ο Ρέντστοον αριστερά, ο Σταλόνε δεξιά (πάτα πάνω για μεγαλύτερη):

Ο άλλος γείτονας στον οποίο πούλησε ο Σταλόνε είναι ο Άβι Αραντ, το αφεντικό της Marvel. Να το δικό του σπίτι:

Προχωρώντας λίγο βορειότερα, βρίσκουμε το σπίτι του κωμικού Πολ Ράιζερ, τον οποίο το σπιτόσκυλο έχει χρόνια να δει σε οποιαδήποτε οθόνη. Μάλλον περνάει το χρόνο του στα τρία γήπεδα που έχει το σπίτι του:

Λίγο πιο πάνω, το σπίτι του Ντένζελ Ουάσινγκτον, για τον οποίο δεν χρειάζεται να σου βάλει λινκ το σπιτόσκυλο:

Το σπιτόσκυλο θέλει να προσέξεις κάτι, γι' αυτό θα στο δείξει κι από μια άλλη γωνία (πάτα πάνω για μεγαλύτερη):

Για να συλλάβεις το μέγεθος αυτών των σπιτιών, τσέκαρε το (δυόροφο) pool house του Ντένζελ. Έχει το μέγεθος μιας αξιοπρεπούς Ελληνικής βίλας στα Βόρεια Προάστια. Αν και όλα τα σπίτια στο Beverly Park έχουν μέγεθος ξενοδοχείου (από 1000 μέχρι 4000 τετραγωνικά), όμως, υπάρχουν και κάποια λίγο πιο ταπεινά, δεδομένης της περιοχής. Όπως αυτό του Έντι Μέρφι των φτωχών, ας πούμε, του κωμικού Μάρτιν Λόρενς:

"Δεδομένης της περιοχής", βεβαίως βεβαίως, καθώς μπορείς να διακρίνεις στο πάρκινγκ αριστερά μια καλυμμένη λιμουζίνα. Ποιος έχει τη δικιά του λιμουζίνα;

Εν τω μεταξύ, ο Έντι Μέρφι των πλουσίων, δηλαδή ο Έντι Μέρφι, επίσης έχει ένα σπίτι στο Beverly Park. Αν και είχε κάποια δικαστικά προβλήματα με τη μαμά του τελευταίου παιδιού του, και πρώην μέλος των Spice Girls (μεγάλη ιστορία), και κάτι περίεργα έγιναν με τα περιουσιακά τους, και το σπιτόσκυλο δεν ξέρει τι του ανήκει και τι όχι, τέλος πάντων, να το σπίτι:

Λίγο πιο νότια κατοικεί ο τραγουδιστής με τη βραχνή φωνή και το παρδαλό ξανθό μαλλί, ο τροβαδούρος του έρωτα Ροντ Στιούαρτ:

Μπορείς να δεις φωτογραφίες από το εσωτερικό του σπιτιού του Ροντ εδώ. Το ωραιότερο σπίτι στον οικισμό, πάντως, που είναι και το βορειότερο, το έχει ο εκδότης του περιοδικού Perfect 10 (κάτι σαν Playboy χωρίς σιλικόνη), ονόματι Νορμ Ζέντα. Ποιος ξέρει τι ακολασίες γίνονται εδώ (πάτα πάνω για μεγαλύτερη):

Τέλος, όπως καταλαβαίνεις ακόμα και σε ένα μέρος σαν το Beverly Park υπάρχουν κοινωνικές ανισότητες, και οι πολύ πλούσιοι δεν είναι το ίδιο με τους αδιανόητα πλούσιους. Υπάρχουν τουλάχιστον δύο εκτάσεις που περιλαμβάνουν πολλαπλά κτίρια και είναι εξωφρενικές. Η μία είναι το "σπίτι" του τηλεοπτικού μεγιστάνα (και παραγωγού των Power Rangers) Χαΐμ Σαμπάν (πάτα πάνω για μεγαλύτερη):

Η δε άλλη, last but not least, είναι το μεγαλύτερο οικόπεδο του Beverly Park, βρίσκεται στο βόρειο άκρο του, και περιλαμβάνει τα τρία σπιτάκια που βλέπεις στη φωτογραφία (όχι το κάτω δεξιά). Ανήκει (τα νταν) στη Βασιλική Οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας (πάτα πάνω για μεγαλύτερη):

Ω ναι, αγαπητοί μου.

Θυμίσου και σύγκρινε:
Τα Σπίτια στο Καβούρι
Το Μεγαθήριο της Εκάλης
Το μεγαλύτερο Μεγαθήριο της Κηφισιάς
Κι άλλα θηρία στην Εκάλη
Τα θηρία της Φιλοθέης

Διαφήμιση 300×250 Google