Αληθινά Σπίτια XXIX: Γκέτεμποργκ

Τα διαμερίσματα στη Σουηδία είναι όλα ίδια. Το σπιτόσκυλο σου 'δειξε το Γκέτεμποργκ, σού δειξε Στοκχόλμη, τώρα σου ξαναδείχνει Γκέτεμποργκ, ε, το πιάνεις το νόημα: Ασπρίλα, ξανθά ή άσπρα ξύλα, πινελιές χρώματος από τα έπιπλα ή τα αξεσουάρ, κι άλλη ασπρίλα, και λίγη ασπρίλα ακόμα: Έτσι το κάνουν στη Σουηδία. Δες και τα προσφερόμενα από αυτό εδώ το μεσιτικό γραφείο - ιντίριορ ντιζάιν όφις: Μοιάζουν ντεκοραρισμένα απ' τον ίδιο ντεκοραρίστα, άσπρα ξέξασπρα, κομψά ΙΚΕΑ άσπρα. Το σπιτόσκυλο δεν έχει πρόβλημα, γουστάρει. Αλλά τόσο καθολική επικράτηση μιας συγκεκριμένης (ξαναλέει: ωραίας) αισθητικής ολ όβερ; Είναι δυνατόν; Δεν τους είπε κάνας πελάτης "βάψε τον τοίχο λαχανή βρε αγαπούλα μου, να ζωντανέψει κάπως", μόνο στο Σπύρο Σούλη τυχαίνουν αυτοί οι περίεργοι; Έμπα να δεις περισσότερα από αυτό το συγκεκριμένο κουκλίστικο σπιτάκι, να μάθεις και λεπτομέρειες, και να δεις κι αν αξίζει τα λεφτά του, κι ας μην είμαστε σ' αυτό το σέξιον του σπιτόσκυλου.

Λοιπόν, το σπίτι είναι αιωνόβιο αλλά ραγδαία ανακαινισμένο, 65 τετραγωνικά με ξύλινα πατώματα σε σαλόνι, κρεβατοκάμαρα και κουζίνα, ένα χωλ για να κρεμάσεις το παλτό και μπανάκι παλιομοδίτικο μα καθαρό, είναι λευκό και καλοβαλμένο, εντελώς γυναικείο στις λεπτομέρειες και το ντεκόρ, βεβαίως, μόνο το σεξεντδεσίτη λείπει από την τηλεόραση. Βρίσκεται σε μια καλή γειτονιά του Γκέτεμποργκ και κοστίζει δύο εκατομμύρια κορώνες που ακούγεται πολύ αλλά στην πραγματικότητα είναι (μπλίκι μπλίκι το μπλιμπλίκι) 195.000 ευρώ. Όχι κακό.

Θυμήσου περισσότερα αληθινά σπίτια στο Τελ Αβίβ, στη Στοκχόλμη, πάλι στo Γκέτεμποργκ, στη Ουάσινγκτον, στο Μπρούκλιν πάλι (πάλι), στο Νιου Τζέρσεϊ, στα Πετράλωνα, στο Μετς, στο Χάρλεμ, στον Πειραιά, στο Ηράκλειο Κρήτης, στο Μιλάνο, στις Σέρρες, στη Ρόδο, στη Μαδρίτη, πάλι στο Νιου Τζέρσεϊ, στο Μπρούκλιν, στο Μπουένος Άιρες, στο Παρίσι, στη Λιλ, πάλι στις Σέρρες, πάλι στο Μπρούκλιν, στο Χέλσινγκμποργκ, στο Βανκούβερ, στη Χάγη, στο Φάληρο, στο Μανχάταν και πάλι στο Παρίσι.

Διαφήμιση 300×250 Google