Το Πιο Εκπληκτικό Σπίτι Που Θα Δεις Σήμερα: Μια Εκκλησία Στην Ουτρέχτη

Σ' αυτή την Ολλανδική πόλη που το όνομά της μοιάζει σα μια από τις 10 εντολές υπάρχει ετούτη εδώ η εκκλησιά, και υπάρχει από το 1870, όταν ήταν άλλες οι εποχές, γνώριζε πιένες το επάγγελμα, αλλά περνάν τα χρόνια, 14 δεκαετίες αργότερα δεν είναι και τόσο τρέντι real estate να έχεις μια εκκλησία. Οπότε την πιάσαν αυτοί και τη μετατρέψαν σε σπίτι, το οποίο πωλείται. Μπορείς να το αγοράσεις και να πας να μείνεις. Και πρόκειται για κάτι σαγονοριχτικό: Μπες να δεις φωτογραφίες, όχι μπες.

Το λοιπόν, η Ουτρέχτη μπορεί να είναι μια πόλη παλαβή, όπου το 1/3 των μετακινήσεων γίνεται με ποδήλατο και οι άνθρωποι αρέσκονται να ζουν σε εκκλησίες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αυτό που βλέπεις εδώ με τα μάτια σου δεν είναι ένα μοντέρνο αριστούργημα. Τα πατώματα, η λιτή ασπρίλα, τα βιτρό, τα επίπεδα, όλα είναι μια μούρλια, το σπιτόσκυλο άνετα έμενε σε κάτι τέτοιο, υπό δύο προϋποθέσεις:

1) Να του εγγυηθεί κάποιος ότι το να ζεσταθεί αυτός ο αχανής χώρος δεν σημαίνει αυτόματα το λιώσιμο της Ανταρκτικής.
2) Να βάλει κάποιος ένα χερούλι στη σκάλα γιατί εντάξει, μπορεί να είναι ο Οίκος του Θεού, αλλά δεν μπορείς να περιμένεις το αφεντικό να προσέχει κάθε φορά που ανεβοκατεβαίνεις τη σκάλα, χανγκοβεράτος.

Εδώ πέρα λέει ότι αυτό το σπίτι πωλείται, αλλά δεν λέει από ποιόν. Λέει μόνο το ποσό: 2.375.000 ευρώ. Ποιος μπορεί να μαζέψει τόσα λεφτά αυτή την εποχή;

Α ναι:

Θυμήσου:
Μοντερνεκκλησία στη Φινλανδία
Μπαρεκκλησία στην Αγγλία
Σπιτεκκλησία στην Αγγλία
Σπίτεκκλησία στην Ολλανδία
Σπιτεκκλησία στην Αυστραλία

Διαφήμιση 300×250 Google