Πωλείται: Ένα Σπίτι Του Άρη Κωνσταντινίδη Στην Πεντέλη

UPDATE: Το σπιτόσκυλο δέχτηκε τηλεφώνημα (και ένα αλλόκοτο σχόλιο εδώ) από το μεσιτικό γραφείο στο οποίο του ζητήθηκε εμφατικά να κατεβάσει ετούτο το άρθρο από το site, καθώς σύμφωνα με τη γνώμη του ιδιοκτήτη δεν έχει το δικαίωμα να το δημοσιεύσει. Οπότε τίθεται ένα σημαντικό θέμα: Τί έχει και τί δεν έχει δικαίωμα το σπιτόσκυλο να δημοσιεύει; Το listing του σπιτιού βρίσκεται online μαζί με τις φωτογραφίες του (εδώ), αγγελίες δημοσιεύτηκαν στις εφημερίδες, οπότε το ότι πωλείται το συγκεκριμένο σπίτι ή το ποια είναι τα χαρακτηριστικά του δεν είναι ιδιωτικό μυστικό -είναι πληροφορίες δημοσιευμένες στον Τύπο και online. Οι φωτογραφίες, παραδέχεται το σπιτόσκυλο, είναι άλλο θέμα. Αν και ποτέ δεν του έχει διαμαρτυρηθεί ξανά μεσίτης ή ιδιοκτήτης επειδή ανεβάζει φωτογραφίες ήδη δημοσιευμένες αλλού (συνήθως οι άνθρωποι δεν διαμαρτύρονται όταν διαφημίζεις το προϊόν τους δωρεάν), μπορεί ρε παιδί μου κάποιος να μη γουστάρει. Οι φωτογραφίες ανήκουν στο φωτογράφο ή όποιον έχει τα δικαιώματά τους, οπότε θα μπορούσε κάποιος να έχει βάσιμη ένσταση για τη χρήση τους σε ένα site. Το σπιτόσκυλο λοιπόν, που είναι γενικά ευαίσθητο σ' αυτά τα πράγματα, αφαίρεσε τις φωτογραφίες του σπιτιού από το παρόν post. Αλλά βέβαια οι φωτογραφίες δεν εξαφανίστηκαν από τα Ίντερνετς, μπορείς να πας να τις δεις εκεί. Αν σου φαίνεται παράλογο, είναι επειδή είναι. Onwards με το άρθρο:

Στην Ελλάδα δεν έχουμε και πολλούς starchitects, οι περισσότερες οικοδομές εδώ φτιάχνονται από πολιτικούς μηχανικούς, η αισθητική δεν είναι σχεδόν ποτέ προτεραιότητα, και ακόμα κι όταν είναι, συνήθως δεν υπάρχει. Ένας από τους πιο γνωστούς Έλληνες αρχιτέκτονες του περασμένου αιώνα είναι ο Άρης Κωνσταντινίδης, ο οποίος ήταν όσο αλλόκοτος θα περίμενε κανείς (τσατιζόταν όταν του άλλαζαν τα κτίριά του οι ιδιοκτήτες τ0υς -αυτοκτόνησε το 1993), και έφτιαξε μερικά πολύ ωραία Ξενία ανά την Ελλάδα καθώς και μερικά όχι και τόσο ωραία. Το σπιτόσκυλο ψαχουλεύοντας βρήκε αυτό εδώ το listing μιας βίλας 350 τετραγωνικών που έφτιαξε ο Κωνσταντινίδης το 1975 (το τελευταίο του κτίριο, λέει) σε ένα χτήμα 7,5 στρεμμάτων στην Πεντέλη. Μπες να δεις.

UPDATE: Δες το σπίτι εδώ.

Ναι, η αλήθεια είναι ότι δε βλέπεις και πολλές λεπτομέρειες από το εσωτερικό αλλά μια εικόνα την παίρνεις, οι δε πληροφορίες για το ακίνητο είναι αρκετά ενδιαφέρουσες:

Επαυλη 350τμ σε κτήμα 7.500τμ, σε ένα επίπεδο
Ανακαινισμένο εξαιρετικά από τον σημερινό ιδιοκτήτη του, με εικαστική διάθεση.
Πολύ όμορφοι χώροι υποδοχής που εξελίσονται περιμετρικά των κήπων και των αιθρίων του ακινήτου.
Το τζάκι κυρίαρχος με απλές δυνατές γραμμές,
3 υ/δ master 40τμ
2 γεωτρήσεις, 1 πηγάδι
Χτίζει επιπλέον 2.650τμ
Διαμορφωμένοι κήποι

Τιμή: 4.000.000€

Άουτς.

Πολλά; Λίγα; Το 'παιρνες αν τα 'χες;

Διαφήμιση 300×250 Google