Το Θέμα Των Προκάτ Πραγμάτων: Τίθεται

Το σπιτόσκυλο έχει εντοπίσει το επερχόμενο καυτό τρεντ στην εποχή της κρίσης, της φορολογίας της ακίνητης περιουσίας και των (πολύ αργά αλλά) σταδιακά αυξανόμενων αισθητικών απαιτήσεων: Φτηνά designer προκατ σπιτάκια, που δε χρειάζονται άδεια πολεοδομίας, τσουπ τα απιθώνεις στο οικόπεδο και την περνάς φίνα. Το νομικό τοπίο είναι ομιχλώδες, οι Έλληνες κατασκευαστές/εισαγωγείς στην πλειοψηφία τους δεν έχουν πάρει χαμπάρι τι γίνεται (υστερούν και ποιοτικά και αισθητικά σε σχέση μ' αυτά που βλέπει το σπιτόσκυλο στα ξένα), και οι επιλογές είναι λίγες/ανύπαρκτες. Η αναγνώστρια Βάσια έθεσε το θέμα ως εξής:

είμαι φανατική αναγνώστρια και θελω τη γνωμη σου σε κάτι. Εχουμε νοικιασει μακροχρόνια μια μικρή μονοκατοικια σε προαστειο της Αθήνας με μεγάλο κήπο. Το σπίτι ειναι 60 τμ και το οικοπεδο 680 τμ. Χρειαζόμαστε περισσότερο χώρο αλλά δεν θέλουμε να εγκαταλειψουμε το σπίτι κυρίως λόγω του κήπου. Σκεφτήκαμε να προσθέσουμε δίπλα μια προκατασκευή  αλλα δεν ξέρουμε τι και θα θελαμε τη γνώμη σου. Επίσης θα προτιμούσαμε βέβαια να μη χρειαζόμαστε οικοδομική αδεια για αυτο. Πιστεύεις ότι μας συμφέρει το ολο κόνσεπτ ή είμαστε για δεσιμο? Α, και όταν φύγουμε θα το πάρουμε μαζί μας. Τέλος, οφειλουμε να ενημερώσουμε τον ιδιοκτητη για αυτό? Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου και να ακούσω και άλλες απόψεις.

Οπότε το σπιτόσκυλο θέτει το θέμα επί τάπητος: Προκατασκευασμένα ντιζαϊνάτα σπίτια στην Ελλάδα, 2010. Που; Πώς; Πότε; Πόσο; Γράψε ό,τι info έχεις από κάτω στα σχόλια ή στείλε e-mail στο σπιτόσκυλο. Η Βάσια, το σπιτόσκυλο, ο λαός ολόκληρος: Περιμένουν.

Θυμήσου ξένα σπιτοκαλυβάκια:

Καμαρούλα τέσσερα επί τέσσερα
Ένα γυάλινο προκάτ σπίτι
Ένα προκάτ σπίτι με extras
Κάτι όμορφο στο Σαν το Φρανσίσκο

Το προκατ του Λίμπεσκιντ

Μια κουκλίστικη καμπάνα
Δες μια καλύβα αριστούργημα
μια καλύβα για ένα συγγραφέα
ένα βίντεο για μίνι-καλύβες
την αριστουργηματική πυραμιδοκαλύβα
μια καλύβα που χτίζεται σε πέντε ώρες
το χαρτόσπιτο
ένα χομπιτόσπιτο στην Ουαλία
μια καλύβα στο Γουαϊόμινγκ
μια καλύβα στο ποτάμι
το σπίτι που περπατάει
μια καλύβα 8 τετραγωνικών
και το πολύ μικρό σπίτι στο λιβάδι

Διαφήμιση 300×250 Google