Αληθινά Σπίτια ΧΧVI: Γκέτεμποργκ

1

Ετούτο εδώ το κουκλί βρίσκεται σε μια καλή περιοχή του Γκέτεμποργκ, στη Σουηδία, και είναι μια καλοφωτογραφημένη ολόασπρη μαγεία. Το σπιτόσκυλο δεν έχει πολλά να σου πει για το ποιανού είναι και το τί το κάνει, μόνο ότι πωλείται για 2,1 εκ. κορώνες (ή όπως αλλιώς το λένε το νόμισμά τους) που μεταφράζεται σε (μπλικι μπλικι) 195 χιλιάδες ευρώ. Ναι, σωστά πληκτρολόγησε το σπιτόσκυλο, για να ζήσεις σ' ένα όμορφο διαμέρισμα 66 τετραγωνικών με ξύλινα πατώματα σε μια καλή περιοχή της σοσιαλιστικής Σουηδίας πληρώνεις όσο για να μείνεις σε κακοδιατηρημένη και κακοδιαρρυθμισμένη τρύπα 40ετίας με σκασμένα μωσαϊκά στην Κυψέλη. Τώρα, το σπιτόσκυλο μπορεί να είναι άδικο και ετούτο εδώ να έχει άλλα προβλήματα -τα σουηδικά του είναι λίγο σκουριασμένα-, αλλά το νούμερο του έκανε εντύπωση, ειδικά σε συνδυασμό με τις φωτογραφίες. Τις οποίες θα δεις εντός.

3

11

8

7

Όπως βλέπεις, το κυριότερο χαρακτηριστικό του διαμερίσματος είναι το λευκό. Άσπρα ξέξασπρα τα πάντα όλα, τοίχοι ταβάνια και πατώματα. Το σπιτόσκυλο δεν έχει αντίρρηση για τους άσπρους τοίχους, ούτως ή άλλως αν το είχε ετούτο θα τους γέμιζε με βιβλιοθήκες και με πίνακες, χρώμα θα υπήρχε, και του αρέσει η ιδέα του άσπρου ξύλου, αλλά στην εκτέλεση τη βρίσκει λίγο υπερβολική. Σε συνδυασμό με τα άσπρα έπιπλα, βλέπει ότι οι ιδιοκτήτες το κάνουν εξεπίτηδες, και σίγουρα δεν πάσχουν από φωτοφοβία. Το σπιτόσκυλο θα προτιμούσε το πάτωμα να είναι από άλλο χρώμα ξύλο -ξανθό ξύλο;

4

5

6

Η κουζίνα είναι καλά εξοπλισμένη για το μέγεθος του διαμερίσματος, αλλά επίσης ολόλευκη. Κι εκεί που αρχίζεις να σκέφτεσαι άσυλα ανιάτων, σου σκάει:

13

Γκντόινγκ! Το μπάνιο είναι κατάμαυρο -και πανέμορφο και μοντέρνο. Ακόμα και το κάλυμα της λεκάνης είναι μαύρο. Οπότε προφανώς αν πάθει λαλά ο αμφιβληστροειδής σου στο υπόλοιπο σπίτι, πας στο μπάνιο για να στανιάρεις. Μ'  άλλα λόγια, σ' αυτό το σπίτι θα ζεις όπως τα έντερά σου.

14

15

Απ' ό,τι φαίνεται, η ισορροπία επιτυγχάνεται στο υπνοδωμάτιο, όπου το πάτωμα είναι θαυμάσιο μαύρο ξύλο, και η σικ ασπρίλα διατηρείται ολούθε τριγύρω. Αν ήταν έτσι όλο το σπίτι, το σπιτόσκυλο θα το συμπαθούσε ακόμα περισσότερο. Δες αυτές τις φωτογραφίες και μερικές ακόμα σε μεγαλύτερο μέγεθος:

Θυμήσου περισσότερα αληθινά σπίτια στη Ουάσινγκτον, στο Μπρούκλιν πάλι (πάλι), στο Νιου Τζέρσεϊ, στα Πετράλωνα, στο Μετς, στο Χάρλεμ, στον Πειραιά, στο Ηράκλειο Κρήτης, στο Μιλάνο, στις Σέρρες, στη Ρόδο, στη Μαδρίτη, πάλι στο Νιου Τζέρσεϊ, στο Μπρούκλιν, στο Μπουένος Άιρες, στο Παρίσι, στη Λιλ, πάλι στις Σέρρες, πάλι στο Μπρούκλιν, στο Χέλσινγκμποργκ, στο Βανκούβερ, στη Χάγη, στο Φάληρο, στο Μανχάταν και πάλι στο Παρίσι.

Και μην ντρέπεσαι: Μπορείς να στείλεις και το δικό σου αληθινό σπίτι, για να το δείξει το σπιτόσκυλο στο σύμπαν.

via desire to inspire

Διαφήμιση 300×250 Google