Τα Μεγαλύτερα Σπίτια Του Κόσμου IV: Key Biscayne

Σήμερα το σπιτόσκυλο θα σε πάει βόλτα σε ένα μέρος ζεστό και εντελώς διαφορετικό από ό,τι έχεις συνηθίσει να βλέπεις στη χώρα σου, ένα νησάκι νοτίως του Μαΐάμι, το Κι Μπισκέιν. Είναι ένα μέρος προνομιούχο από διάφορες απόψεις: Είναι νησί, αλλά πολύ κοντά στην ξηρά, οπότε υπάρχει γέφυρα που σε οδηγεί εκεί. Είναι δίπλα σε μια μεγαλούπολη, οπότε έχεις όλα τα κομφόρ. Είναι μικρό και μαζεμένο (οι ίδιοι το αποκαλούν "χωριό"). Και είναι και χτισμένο μόνο σε ένα μέρος του, το κεντρικό, με Εθνικά πάρκα στο βορρά και στο νότο. Μοιάζει παραμυθένιο. Φτάνει να μην είχε τους τυφώνες.

Το Κι Μπισκέιν, βλέπεις, καθώς είναι εκτεθειμένο μέσα στον Ατλαντικό, και έχει υψόμετρο κάτι εκατοστά, είναι από τα  πρώτα μέρη που εκκενώνονται κάθε φορά που έχει θεομηνία. Δηλαδή φαντάσου μια φορά το χρόνο να ξεσπιτώνεσαι και να την κάνεις για την ενδοχώρα, μη ξέροντας τι θα βρεις πίσω όταν επιστρέψεις.

Το μέρος, πάντως, είναι πολύ κομψό και upscale, με ένα σωρό μεγάλα σπίτια χτισμένα πάνω στο νερό, στην ακτή και σε κανάλια. Τα παραθαλάσσια σπίτια έχουνε πάρκιν απ' τη μία και μώλο από την άλλη, προσφέροντας ένα lifestyle που το σπιτόσκυλο πολύ θα απολάμβανε αν δεν πάθαινε ναυτία ακόμα και στη μπανιέρα.

Τέλος πάντων, το σπιτόσκυλο έκανε μιαν εναέρια βόλτα πάνω από το Κι Μπισκέιν, και σου 'χει εντός κάποια από τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα που είδε. Έμπα.

Να μια τυπική γειτονιά, με το διπλό δρόμο (με νησίδα!) στη μέση, και τις σπιταρόνες εκατέροθεν, η καθεμιά τεράστια, με πισινάρα, και μώλο για να παρκάρεις το σκάφος.

Ένα από τα εντυπωσιακότερα σπίτια της περιοχής ήτανε αυτό, γιγάντιο σε μέγεθος (και με τεράστιο σκάφος παρκαρισμένο δίπλα), με νερό all around. Very nice. Αλλά υπήρχε κι ένα ακόμα πιο εντυπωσιακό:

Στα βόρεια του οικισμού μια χερσόνησος σα δαγκάνα έχει απάνω ένα μοναδικό σπίτι σε μέγεθος μικρού ξενοδοχείου, με το δικό του απάνεμο λιμανάκι. Αν και μοιάζει ελαφρώς παραμελημένο, είναι πολύ εντυπωσιακό. Δες το από την άλλη:

Φανταστικό, δεν είναι;

Βέβαια, και τα πιο κοινά σπίτια στο Κι Μπισκέιν τεράστια και χλιδάτα είναι. Η Wikipedia λέει πως οι κάτοικοι του νησιού, περί τις 10.000 όλοι όλοι, είναι στην πλειοψηφία τους ευκατάστατοι Κουβανοί (6 στους 10 έχουν μητρική γλώσσα τα Ισπανικά), πράγμα που φαίνεται από τα σπίτια. Η αποπάνω είναι μια άλλη τυπική γειτονιά.

Και, βέβαια, μερικά σπίτια είναι ακόμα πιο τεράστια από άλλα. Το σπιτόσκυλο δεν μπόρεσε να συγκρατήσει το γέλιο του βλέποντας το μέγαρο-καλύβα πάνω πάνω, ή το γήπεδο τένις στην ταράτσα του υποκίτρινου παλατιού από κάτω (του θύμισε αυτό!).

Και το σπιτόσκυλο κλείνει την ξενάγησή του σ' αυτό το θαυμάσιο νησάκι, εξηγώντας σου λίγο την πολεοδομική διαρρύθμιση του μέρους. Τα σπίτια και οι γειτονιές που είδες είναι στη δυτική πλευρά του οικισμού, που κοιτά προς την ενδοχώρα και το Μαϊάμι. Στην άλλη πλευρά, τον Ατλαντικό, που έχει και παραλία με άμμο, έχουν χτιστεί mega-resorts που προσελκύουν βλαχοτουρίστες και γέρους από όλη την υπόλοιπη Αμερική. Σαν αυτό που βλέπεις αποπάνω.

Παρεμπιπτόντως, όλες αυτές οι φωτογραφίες είναι πολύ μεγαλύτερες από όσο φαίνονται. Οπότε κάνε άλλο ένα πέρασμα στο ποστ και κλίκαρέ τες, να δεις καλύτερα.

Θυμήσου ακόμα:
Οι σπιταρόνες της Σάντα Μπάρμπαρα
Τα εκπληκτικά σπίτια στους γκρεμούς της Λα Χόγια
Τα γιγάντια σπίτια του Beverly Park
Ένα τρίγωνο τέρας στην Εκάλη
Το τέρας της Κηφισιάς
(κι εδώ, κι εδώ, κι εδώ)
Περίεργες βίλες στην Πολιτεία
Κάτι πολύ περίεργο στο Κεφαλάρι
Βίλες στο Καβούρι
Το θηρίο των Λάτσηδων στην Εκάλη
Άλλα θηρία στην Εκάλη
Κι άλλα τέρατα στη Φιλοθέη

Διαφήμιση 300×250 Google