Ένα Σπίτι Με Έξτρα Και Απ' Όλα Και Ζβέλτα - Έφτασεε

Ο αναγνώστης stelakbeis βρήκε ένα πολύ ενδιαφέρον site που πουλάει σπίτια προκατασκευασμένα που συναρμολογούνται in situ και στα οποία μπορείς να διαλέξεις extras όπως θα διάλεγες σε ένα αυτοκίνητο.

Βρήκα αυτό το site ψάχνοντας για κάτι υλικά και βρήκα ενδιαφέρον τον τρόπο κατασκευής αλλά πολύ περισσότερο την διαδραστικότητα στην τελική μορφή που έχει το σπίτι με διάφορες παρεμβάσεις ανάλογες με αυτές που κάνει κανείς όταν χρησιμοποιεί τα configurators απο site αυτοκινητοβιομηχανιών για να εξατομικεύσει την παραγγελία του. Επίσης ελπίζω τα πολύ απλά και σωστά σχέδια που προτείνει να αλλάξουν λίγο το γούστο όσων θέλουν να φτιάξουν τώρα σπίτι και να τους εμπνεύσουν. Φυσικά δεν εννοώ να τα παραγγείλουν αφού και τεχνικά δύσκολο θα είναι αλλά και αδύνατο να υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό στην Ελλάδα για να το εφαρμόσει/συντηρήσει.
Οι κύριοι των Living Homes, που όπως βλέπεις απευθύνονται σε clientele υψηλού επιπέδου και μορφωμένο και οικολογικά ευαίσθητο, σου πουλάνε τα σπίτια έτοιμα, με πατώματα κουζίνες ντουλάπες τα πάντα, και σου βγάζουν και πόσο ενεργειακά εφίσιεντ είναι το τελικό αποτέλεσμα. Φτηνά δεν τα λες (από 370 χιλιάδες δολάρια και πάνω), αλλά η συναρμολόγηση γίνεται μέσα σε λίγες ώρες, και αυτοί σου κάνουν τα πάντα και ενδεχομένως και τα κοάλα, και από τη μια μέρα στην άλλη βρίσκεσαι από οικοπεδοχτηματίας νοικοκύρης. Συν ότι είναι ωραιότατα.
Εξάλλου, ο stelakbeis έστειλε κι ένα βιντεάκι που δείχνει ένα εργαλείο τρισδιάστατης προβολής ενός χώρου χρησιμοποιώντας 2D σχέδια. Δείχνει ένα από τα παραπάνω σπίτια:

Επίσης το παρακάτω μαρτζαφλάρι είναι πολύ ενδιαφέρον για όσους αδυνατούν να κατανοήσουν ένα χώρο με δυσδιάστατα σχέδια ακόμα, ακόμα και με τρισδιάστατα όταν δεν μπορούν να "τοποθετηθούν" μέσα σε αυτά
Θυμήσου περισσότερα προκατασκευασμένα:
Κάτι όμορφο στο Σαν το Φρανσίσκο

Το προκατ του Λίμπεσκιντ

Μια κουκλίστικη καμπάνα
Δες μια καλύβα αριστούργημα
μια καλύβα για ένα συγγραφέα
ένα βίντεο για μίνι-καλύβες
την αριστουργηματική πυραμιδοκαλύβα
μια καλύβα που χτίζεται σε πέντε ώρες
το χαρτόσπιτο
ένα χομπιτόσπιτο στην Ουαλία
μια καλύβα στο Γουαϊόμινγκ
μια καλύβα στο ποτάμι
το σπίτι που περπατάει
μια καλύβα 8 τετραγωνικών
και το πολύ μικρό σπίτι στο λιβάδι

Διαφήμιση 300×250 Google