Πόσο Κάνει Το Διαμέρισμα Του Άρη Σπηλιωτόπουλου;

H εφημερίδα Πρώτο Θέμα κυκλοφόρησε εχτές με πρωτοσέλιδο χτύπημα για το νέο διαμέρισμα που αγόρασε ο βουλευτής και πρώην Υπουργός Παιδείας Άρης Σπηλιωτόπουλος και προκάλεσε διάφορες συζητήσεις κι αντιγνωμίες. Το σπιτόσκυλο έπρεπε να investigate, και investigate it did.

Το λοιπόν, το σπίτι όπως το δείχνει η εφημερίδα είναι μια μεζονέτα στην κορυφή μιας μικρής πολυκατοικίας στο νούμερο 69 της οδού Δημοχάρους, η οποία είναι ένας ήσυχος δρόμος παράλληλος της Δεινοκράτους, πράγμα που έχει γίνει προφανώς εξεπίτηδες για να μπερδεύονται οι πιτσαδόροι. Βρίσκεται δυο στενά πάνω απ' το Μέγαρο Μουσικής και η μια πλευρά του οροφοδιαμερίσματος βλέπει προς το βουνό. Να το μπρος:

Να και το πίσω:

Πρόκειται για μεζονέτα 247 τετραγωνικών (μαζί με το πάρκινγκ) που καλύπτει τον τρίτο και τον τέταρτο όροφο (τελευταίοι) πολυκατοικίας του 1983, ενώ περιλαμβάνει και την ταράτσα με το μικρό της δώμα. Δύο είναι τα σημεία που συζητιούνται περισσότερο: Πρώτον, πόσο να κόστισε ένα τέτοιο διαμέρισμα.

Σύμφωνα με το άρθρο ο Άρης ο Σπηλιωτόπουλος πήρε δύο δάνεια από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ύψους 377.298 ευρώ (η αντικειμενική αξία) και 122.702 (επισκευαστικό) που ανεβάζουν το όλον στο πολύ βολικό και στρογγυλό 500.000 ευρώ. Που, φυσικά, είναι ένα κλάσμα της πραγματικής αξίας του ακινήτου, δεδομένης και της περιοχής. Το άρθρο αναφέρει πως η εμπορική αξία του διαμερίσματος πρέπει να είναι γύρω στο 1,5 εκατομμύριο, και το σπιτόσκυλο που το 'ψαξε λίγο έχει να πει πως το νούμερο είναι αρκετά ακριβές, ίσως και συντηρητικό. Δες ας πουμε αυτό εδώ (203 τμ, 5ος, του '78) για το οποίο ζητάνε 2,1 εκατομμύρια, ή αυτό εδώ (275τμ, 4ος-5ος, του '70) για το οποίο ζητάνε 1,65 εκ. Δεδομένης και της κρίσης, μιαν έκπτωση γερή εύκολα τη χτυπάς σ' αυτές τις τιμές, οπότε το 1,5 sounds appropriate.

Πού το βρήκε το εκατομμύριο που περισσεύει;

Είναι μια απορία. Απ' ό,τι μαθαίνει το σπιτόσκυλο, ο Άρης ο Σπηλιωτόπουλος είναι 44 ετών, ανύπαντρος, από οικογένεια όχι πλούσια. Οι μόνες δουλειές που έχει κάνει στα 15-20 χρόνια που δουλεύει είναι "στο κόμμα" και στη Βουλή. Ως βουλευτής και υπουργός, σίγουρα μπορεί να δικαιολογήσει ένα δάνειο 500.000 ευρώ. Αλλά το εκατομμύριο από πού ήρθε; Ακόμα και 2000 ευρώ το μήνα να έβαζε στην άκρη τα τελευταία 20 χρόνια, ζώντας μια ζωή σπαρτιάτικη (αχέμ) πάλι ούτε τα μισά δε θα κατόρθωνε να συγκεντρώσει. Το σπιτόσκυλο δεν ξέρει, υποθέτει πως κάποια λογική εξήγηση θα υπάρχει, κάποια κληρονομιά, κάποιο Τζόκερ, ποιος ξέρει, το αφήνει στα λαγωνικά της δημοσιογραφίας, και στρέφει την προσοχή του στο δεύτερο ενδιαφέρον σημείο: Το τζακούζι.

Το οποίο ο Άρης ο Σπηλιωτόπουλος εγκατέστησε στο δώμα. Και το οποίο χωράει 4-6 άτομα.

WTF?

Άλλα σπίτια διασήμων Ελλήνων:
Πάρις Κασιδόκωστας
Γιάννης Λάτσης
Σωκράτης Κόκκαλης
Δημήτρης Κοπελούζος
Βίκυ Μοσχολιού
Περικλής Παναγόπουλος
Θανάσης Λαβιδας
Νίκος Χατζηνικολάου

via protothema.gr

Διαφήμιση 300×250 Google