Αληθινά Σπίτια ΧΙ: Μπουένος Άιρες

Ποιος το περίμενε, 40 τετραγωνικά στο Μπουένος Άιρες, να κοστίζουν 110 χιλιάδες ευρώ. Ε; Εντάξει, το διαμέρισμα ετούτο βρίσκεται σε μια χαρά περιοχή, τη Ρεκολέτα, κι όλα είναι σε απόσταση περπατήματος, και το κτίριο έχει 24ωρη φύλαξη, και παίρνεις και δυο θέσεις πάρκινγκ μαζί, αλλά να σου θυμίσω ότι η οικονομία της χώρας το 2001 κατέρρευσε, ολοκαύτωμα έγινε, κι από τότε μόνο εφτά χρόνια έχουν περάσει, και θα περίμενε κανείς τέτοια διαμερίσματα να είναι φτηνότερα, οπωσδήποτε πενταψήφιο κόστος, όχι τιμές Μαρουσιού (2750 ευρώ το τετραγωνικό!). Πες ότι έχεις κατακλέψει την εταιρία σου, ή το κράτος, ή έχεις κάψει μερικά εκατομμύρια μέλη μιας αντιπαθούς σε εσένα εθνικής μειονότητας, και θες να πας να κρυφτείς σε ένα λατινοαμερικανικό κράτος. 110 χιλιάρικα για μια τρύπα στο 12ο όροφο μιας πολυκατοικίας; Ε όχι!

Τέλος πάντων, το σπιτόσκυλο σου δείχνει τώρα μερικές φωτογραφίες του ταπεινού αυτού διαμερίσματος, εντός του ποστ, για να αποφασίσεις μόνος σου.

Να το τσουρούτικο σαλόνι (αγνόησε τον εκτρωματικό καναπέ, είναι ο πρώτος που θα πάρει πόδι), με το παλιομοδίτικο ξύλινο σαλόνι, τα ωραία σποτάκια, άσχημη τέχνη και ένα κλιματιστικό-πληγή του δωματίου.

Η κουζίνα. Το σπιτόσκυλο δεν έχει σχόλια για την κουζίνα, μόνο αναρωτιέται τι στο καλό θα βάζεις σ' αυτά τα θεόστενα και αναμφίβολα βαθιά ραφάκια κάτω δεξιά.

Μια σύνθεση με σποτάκια δίνει μια πολύ απαραίτητη δόση class στο διαμερισματάκι. Το σπιτόσκυλο θα την ξήλωνε σε dt για να στήσει βιβλιοθήκη στη θέση της, βέβαια.

Να και η θέα από το μικροσκοπικό μπαλκόνι, έτσι για να σου 'ρχονται οι θύμησες από την πατρίδα, και το γεμάτο σκουπίδια ακάλυπτο της πολυκατοικίας σου στην Κυψέλη.

Διάβασε περισσότερα για το διαμέρισμα στους New York Times.

Και δες κι άλλα αληθινά σπίτια στο Παρίσι, στη Λιλ, στις Σέρρες, στο Μπρούκλιν, στο Χέλσινγκμποργκ, στο Βανκούβερ, στη Χάγη, στο Φάληρο, στο Μανχάταν και πάλι στο Παρίσι.

Διαφήμιση 300×250 Google