Αληθινά Σπίτια ΧΙΧ: Πειραιάς

Η αναγνώστρια (και διακοσμητοblogger) Εύα έστειλε φωτογραφίες από το σκυλόσπιτό της στον Πειραιά. Γράφει:

"Σπιτοσκυλακι μου ή σκυλοσπιτακι μου, είπα και εγώ να σου στείλω φωτό απο το σπιτάκι μου -που περιλαμβάνει και σκύλο- που πρσφάτως έφαγε τα ωραία μου λεφτάκια αλλά και το χρόνο και τα νυχάκια μου (βλ. προσωπική εργασία). Νομίζω ότι άξιζε τον κόπο, αλλά θα το δεις να μη σε προϊδεάζω. Είναι 102τμ. και κάποτε είχε το ελάττωμα να είναι δύο σπίτια, με μια τυφλή κουζίνα και μια τυφλή κρεββατοκάμαρα. Τώρα είναι το ανακτοράκι μου κι εμένα και του καρόσκυλου μου. (σκύλος που λέγεται Κάρυ). Βέβαια όπως κάθε φυσιολογικός Έλληνας θα ήθελα ακόμα να το βελτιώσω, αλλά τι τα έχουμε τα χρόνια μπροστά μας. Καλά να είμαστε και όλα γίνονται. Ελπίζω να μη σου φανούν πολλές (όχι ότι δεν είναι) αλλά βάλε όσες θές".

Το σπιτόσκυλο θα σου πεί ένα. Δες προσεκτικά την αποπάνω φωτογραφία. Καταλαβαίνεις τι εννοεί: Όχι, δεν αναφέρεται στον καφετοίχο, ούτε στα γράμματα (BEAD ή READ;), ούτε στον ανεμιστήρα. Στο πολύχρωμο ψεύτικο κεφάλι ελαφιού στον τοίχο αναφέρεται. Αυτό σου λέει όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για το σπίτι της Εύας. Έμπα μέσα για φωτογραφίες και σχόλια.

Αυτό δεν είναι ένα σπίτι τυχαίο που κάποιος έφτιαξε βάζοντας μέσα τα πράγματα που είχε στο προηγούμενο σπίτι και  τρία καινούρια έπιπλα. Όχι. Η Εύα του δωσε και κατάλαβε, με πολύ προσεκτικούς φωτισμούς, μπόλικη τέχνη, ενδιαφέροντα χρώματα και ακριβά υλικά.

Η κουζίνα έχει κάτι που πολύ αρέσει και στη σπιτοσκύλα, νησί.

Νάτη κι από πιο κοντά, με μπόλικους αποθηκευτικούς χώρους, και μια εντυπωσιακή industrial καφετιέρα στο βάθος που υπονοεί πως η Εύα είναι μονίμως στην τσίτα.

Κοιτάζοντας απ' την άλλη, διαπιστώνουμε πως ήταν λάθος η νυχτερινή φωτογράφιση (βγαίνουν λίγο κουνημένες), πως το σαλόνι είναι φτιαγμένο για να ξαπλάρεις και να βλέπεις τηλεόραση (όπως του σπιτόσκυλου) και πως έξω από τη μεγάλη μπαλκονόπορτα υπονοείται μπαλκόνι σπέσιαλ και urban θέα γκράντε. Ωστόσο, το μεγαλύτερο ατού του σπιτιού βρίσκεται στο δωμάτιο που το σπιτόσκυλο λατρεύει να λατρεύει:

Αν και δεν έχει διπλό νιπτήρα, το επικολυρικό μπάνιο της Εύας έχει όλα τα άλλα: Καταπληκτικό χρώμα στους τοίχους, το πάτωμα, το νιπτήρα, σωστό όρθιο καλοριφέρ/πετσετοκρεμάστρα, ραφάκι για reading materials, πολύ προσεγμένο φωτισμό (τα δύο σποτάκια πάνω απ' τη λεκάνη: ιδιοφυές), είναι θαυμάσιο. Μόνο για το χαλάκι που φτάνει μέχρι κάτω απ' τη λεκάνη διατηρεί μια επιφύλαξη το σπιτόσκυλο, που κατουράει όρθιο, και δεν υποτιμά τον κίνδυνο των πιτσιλιών. Κατά τα άλλα, ίσως προσέχεις δίπλα στην πετσετοκρεμάστρα κάτι γράμματα:

Το σπιτόσκυλο δεν είναι σίγουρο άν η σωστή συνταγή του μπάνιου είναι "μουσική σαμπάνια και φίλοι", αλλά, σου λέει, άμα κάθεσαι στο θρόνο και δεν έχεις τι να διαβάσεις, διάβασε τον τοίχο και σκέψου. Είναι μια άποψη κι αυτή.

Παραμένοντας στο μπάνιο, ο Έλβις του Γουόρχολ με πιστόλι στο χέρι σε καλεί να σαπουνιστείς πιο γρήγορα, thankyouvarymoch.

Δυστυχώς η Εύα δεν έστειλε φωτογραφίες απ' το άβατο της κρεβατοκάμαρας ή τυχόν άλλα δωμάτια (λείπουν κάμποσα από τα 102 τετραγωνικά), αλλά ένα συμπέρασμα βγαίνει, και είναι θετικό. Και  το σπιτόσκυλο  δεν το λέει αυτό επηρεασμένο από την πεντάμορφη σκύλα της Εύας, την Κάρυ:

UPDATE: Περισσότερες φωτογραφίες από το σπίτι της Εύας!

Γράψε την πολυαναμενόμενη γνώμη σου αποκάτω, και θυμήσου περισσότερα αληθινά σπίτια: Στο Ηράκλειο Κρήτης, στο Μιλάνο, στις Σέρρες, στη Ρόδο, στη Μαδρίτη, στο Νιου Τζέρσεϊ, στο Μπρούκλιν, στο Μπουένος Άιρες, στο Παρίσι, στη Λιλ, πάλι στις Σέρρες, πάλι στο Μπρούκλιν, στο Χέλσινγκμποργκ, στο Βανκούβερ, στη Χάγη, στο Φάληρο, στο Μανχάταν και πάλι στο Παρίσι.

Διαφήμιση 300×250 Google