Πίσω Από Τον Τσιμεντένιο Τοίχο: Ένα Σπίτι Στην Ιαπωνία

Η απονία, που έγραφε στο σκολείο ο Μιλτιάδης Έβερτ, είναι άτιμο πράγμα, σε οδηγεί στη μοναξιά και στο να κλείνεσαι στον εαυτό σου, κι αυτό είναι κρίμα. Στην Ιαπωνία πολλοί αθρώποι το παθαίνουνε αυτό, και κλείνονται στα σπίτια τους και δεν θέλουνε να επιδεικνύουν αυτό που είναι ή να τους βλέπει οποιοσδήποτε γουοτσοέβερ. Το σπιτόσκυλο έχει δυο κοινά με τους Ιάπωνες, αυτό και το ότι βγάζει συνέχεια φωτογραφίες. Ετούτο το σπίτι που βλέπεις, που βρίσκεται στο Τόκιο, του προξένησε το ενδιαφέρον γιατί η πρόσοψή του είναι ένας τυφλός τσιμεντένιος τοίχος με μια τεχνοτροπία κάτω που κάνει την πόρτα και τη γκαραζόπορτα αόρατες, και τίποτα άλλο. Δε βλέπεις τίποτα, περαστικέ. Το σπιτόσκυλο γούσταρε, ιντριγκαρίστηκε, και θέλησε να διερευνήσει περαιτέρω.

Το λοιπόν, το σπίτι είναι μόλις 142 τετραγωνικά σε δύο επίπεδα σε ένα μικροσκοπικό οικόπεδο των 180 τετραγωνικών, και γι' αυτό που είναι είναι μια χαρά, με το γκαράζ του, τις αυλούλες του (στη μία κατοικεί μια χελώνα -σου είπε το σπιτόσκυλο ότι είναι περίεργοι), ένα υπνοδωμάτιο και αρκετό χώρο, δεδομένου του μεγέθους. Είναι και κομψά φτιαγμένο, με τσιμέντα γυαλισμένα και ξύλο ολ όβερ, μια χαρά. Μα πρόσεξε: Αν έχει παραθύρια πολλά και στις φωτογραφίες δείχνει πως έχεις και φως να μπαίνει, παρατηρείς πως μπαίνει κάπως περίεργα. Λοξά. Γιατί έξω από το παραθύρι έχουνε ορθώσει το τσιμεντουβάρι, ώστε να μην τους βλέπει κανείς απ' έξω, να μην υποπτεύονται καν ότι υπάρχει παράθυρο από κει πίσω, και ο ήλιος να μπαίνει, έστω και με σλάλομ.

Το σπιτόσκυλο δεν το βρίσκει κακό. Του αρέσουν κάτι τέτοια.

ΟΚ, κάποιος μπορεί να το θεωρήσει ασφυκτικό, εκκεντρικό ή σα φυλακή. Το σπιτόσκυλο δεν έχει πρόβλημα: Οι φυλακές υπάρχουν μόνο στα μυαλά μας, ή κάτι τέτοιο επαναστατικό.

Θυμήσου Big in Japan
Ένας αλλόκοτος ουρανοξύστης
Μια μαύρη πυραμίδα
Ένα σπίτι με βάθος και γυαλάδα
Το κοχυλόσπιτο
Προσόψεις σπιτιών και άλλα κοκοσόψαλα
Κέρδισε περιοδικό με Ιαπωνία μέσα
Ένας άδειος πλαστικός κύβος
Εκτυφλωτικός μινιμαλισμός
Μια άλλη, καλύτερη μαύρη πυραμίδα
Τα σπίτια της Toyota
Ένα τετραόροφο σε οικόπεδο 46 τετραγωνικών

Διαφήμιση 300×250 Google