Χωρίς Έπιπλα Στη Θεσσαλονίκη: Μια Ιδέα

Όποτε ένα ελληνικό σπίτι εμφανίζεται στα σάητς τα ξένα το ίνμποξ του σπιτόσκυλου πλημμυρίζει με ημέηλς που λένε "το είδες; το είδες;" (συνήθως ναι). Το μοιράζεται αυτό το θεματάκι το σπιτόσκυλο, το καταλαβαίνει, ξέρεις ποιο εννοεί, αυτό, που βλέπεις τους τίτλους τέλους στις ταινίες και υποσυνείδητα ψάχνεις το Ελληνικό όνομα και χαίρεσαι όταν σκάσει; Αυτό. Οπότε χάρηκε όταν ένα ξένο σάητς έδειξε αυτό εδώ το Θεσσαλονικιώτικο διαμέρισμα, που ήτανε παλιό και προβληματικό και το πήρανε οι τελίτσα 27 και το ξεπατώσανε. Μόνο που επειδή δε μπορούσανε να ρίξουν τοίχους, έκαναν κάτι άλλο: Κατάργησαν τα έπιπλα.

Όπως βλέπεις η ιδέα είναι ενδιαφέρουσα και ρηξικέλευθη: Στο σαλόνι μια ξύλινη κατασκευή με λοφάκια και τρούπες αντικαθιστά τα έπιπλα προσφέροντας πεζούλες για να κάτσεις και τρούπες για να χώσεις βιβλία, ηχεία και γκαζετζιριτζάτζουλα για το home theater. Δε χρειάζεται τίποτα να υπάρχει στους τοίχους, όλα είναι στο πάτωμα.

Στην τραπεζαρία οι καρέκλες χώνονται μέσα στο τραπέζι φτιάχνοντας ένα ορθογώνιο κουτί, στο δε υπνοδωμάτιο μια κατασκευή πάνω απ' το κρεβάτι κρύβει τις ντουλάπες. Όλα ωραία και ενδιαφέροντα.

Αλλά.

Υπάρχουν κάποια αλλά.

1: Το σπιτόσκυλο θα φοβότανε να κοιμηθεί σ' αυτό το κρεβάτι με τη ντουλάπα-εναέρια κατασκευή από πάνω του. Το λέει και δε ντρέπεται. Θα έβλεπε εφιάλτες ότι πέφτει ο ουρανός.

2: Αυτή λογικά θα πρέπει να είναι η πιο δύσχρηστη βιβλιοθήκη στην ιστορία του σύμπαντος: Θα πρέπει να πέσεις στα τέσσερα για να βρεις το βιβλίο που θέλεις.

3: Όλη αυτή η μοντερνιά κάνει λίγο clash με τις παλιές πόρτες και τα καλοριφέρ και τις κάσες για το ρολό στο σαλόνι. Αλλά μπορεί να μην είχαν τα παιδιά να τα αλλάξουν όλα μονομιάς, δικαιολογείται, δεν υπάρχει θέμα.

Αυτά, δεν έχει άλλα. Κατά τα άλλα μια χαρά έξυπνη ιδέα μοιάζει, αν είσαι thus inclined. Και το δωμάτιο που λειτουργεί περισσότερο απ' όλα και στο οποίο θα άραζε ευχαρίστως και ατελείωτα το σπιτόσκυλο είναι το γραφείο. Φωτεινό και άνετο, πέρφεκτ.

Θυμήσου περισσότερη Θεσσαλονίκη
1250 τετραγωνικά, φύλλα χρυσού κι ένα εκκλησάκι
Κακάσχημες εικόνες καθημερινής Θεσσαλονίκης
Ξεπερνώντας τα όρια στη Θεμιστοκλή Σοφούλη
Ένα τέρας στη Θεσσαλονίκη
Η νέα παραλία
Μια πράσινη πολυκατοικία

Διαφήμιση 300×250 Google