Τα Μεγαλύτερα Σπίτια Του Κόσμου VIΙI: Καλιφόρνια Γκόλφιν

Ο αναγνώστης-μάστορας του Virtualglobetrotting- Δημήτρης χτύπησε ξανά μ' αυτό το εντυπωσιακό εύρημα, ένα γιγάντιο σπίτι 1700 τετραγωνικών στο Ράντσο Μιράζ της νότιας Καλιφόρνιας, κοντά στο Παλμ Σπρινγκς, δηλαδής, καταμεσής στην έρημο. Μα κοίτα: Αυτό δεν είναι ένα απλό γιγάντιο σπίτι. Όοοχι. Γιατί αυτό έχει χίλια στρέμματα κήπο, σωστά διάβασες, χίλια, και μάλιστα κήπο διαμορφωμένο. Σε γήπεδο γκολφ. Πλήρες γήπεδο, με 18 (+1) τρύπες. Που έχει τοποθετηθεί από έγκριτο γκολφοπεριοδικό στο #13 της λίστας με τα καλύτερα γήπεδα γκολφ της Καλιφόρνιας. Στην έρημο. Και το οποίο είναι ιδιωτικό.

Έμπα για να δεις φωτογραφίες και λεπτομέρειες, σε ποιον ανήκει, τι άλλο έχει μέσα και (φυσικά) πόσο πωλείται.

Ας πάμε πρώτα στις εναέριες φωτογραφίες του θαυματουργού Bing:

Μιλάμε για θηρίο, όχι αστεία, χίλια στρέμματα σου λέει ο άλλος, το δικό σου γήπεδο γκολφ, 1700 τετραγωνικά κυρίως σπίτι, κι άλλα οκτώ σπίτια, τα τέσσερα από 60 τετραγωνικά, τα άλλα τέσσερα από 160, για τους σκλάβους το πολυάριθμο προσωπικό και τους όχι πολύ αγαπητούς συγγενείς. Ακόμα: πισίνα, λιμνούλες, ποταμάκι, σιντριβάνι που φτύνει πιδακες 25 μέτρα ψηλά και, είπαμε, δεκαεννιά τρύπες, φουλ επαγγελματικό γήπεδο, ακόμα και την έξτρα τρύπα για τις ισοπαλίες έχει. Αλλά ας πλησιάσουμε:

Η σπιταρόνα, λέει, έχει όλα τα κομφόρ που θα περίμενες, με home theater και δωμάτιο για μπιλιάρδο και μάστερ μπέντρουμ σουίτα με θέα τον καταρράκτη και, δώσε προσοχή, ξεχωριστή πτέρυγα για τα παιδιά και τη νταντά τους, προφανώς ώστε να μην τα βλέπουν και πάρα πολύ οι γονείς και ζαλίζονται, από μακριά κι αγαπημένοι. Μπόνους: Η νταντά έχει το δικό της μπάνιο.

Το σπίτι δε έχει και ενδιαφέρουσα ιδιοκτησιακή ιστορία. Ανήκει στον κύριο Τιμ Μπλίξετ, ένα ματσό λεφτά που ήταν ο ιδιοκτήτης του πολύ πρεστίτζιους "Yellowstone Club" στο οποίο ήταν μέλη δισεκατομμυριούχοι από όλο τον κόσμο σαν το Μπιλ το Γκέιτς που μαζεύονταν στη Μοντάνα για να κάνουν σκι και μπάνιο σε αίμα παρθένων, ή ό,τι κάνουν οι πολύ πλούσιοι και εκκεντρικοί. Ε, το κλαμπ πτώχευσε κι ο κύριος είναι στα δικαστήρια κατηγορούμενος για υπεξαίρεση εκατομμυρίων από αυτό, πράγμα που σημαίνει ότι το κλαμπ ήταν κάτι σαν την ΑΕΚ. Εν τω μεταξύ ο κύριος Μπλίξετ έμπλεξε και σε ένα πολυδάπανο διαζύγιο με την κυρία και πάει η περιουσία, καπνός, οπότε το αδιανόητο ετούτο σπίτι είναι προς αναζήτηση νέου φανατικού γκόλφερ αγοραστή. Η τιμή του: 75 εκατομμύρια δολάρια.

Το σπιτόσκυλο σκέφτεται το ενδεχόμενο να ειχε 75 εκατομμύρια διαθέσιμα προς αγορά κατοικίας, και βλέπει αυτό το πράγμα και του πιάνεται η ψυχή, σκεπτόμενο μόνο τα έξοδα και το νερό που θα έπρεπε να σπαταλήσει για να συντηρήσει όλο αυτό το γκαζόν και τα ποτάμια και τις λίμνες και τους καταρράχτες μέσα στην έρημο. Ούτε με σφαίρες, τσιφ.

Θυμήσου ακόμα:
Ένα τέρας -με τάφρο- στο Μαϊάμι
Το αντίστοιχο Ελληνικό τέρας που χτίζεται τώρα στην Κηφισιά (κι εδώ, κι εδώ, κι εδώ)
Το μεγαλύτερο σπίτι της Ρωσίας
Τα μεγαλύτερα σπίτια της Πάτρας
Τα μεγαλύτερα σπίτια της Γλυφάδας
Το σπίτι του Γιώργου Βαρδινογιάννη στην Εκάλη
Ένα τέρας στη Θεσσαλονίκη
Τα σπίτια στους γκρεμούς της Βούλας
Τα σπίτια στο Κι Μπισκέιν
Τα θηρία του Μπελ Έρ
Τα θηρία της Σάντα Μπάρμπαρα
Ένα γιγάντιο σπίτι στην Εκάλη
Τα εκπληκτικά σπίτια στους γκρεμούς της Λα Χόγια
Τα γιγάντια σπίτια του Beverly Park
Περίεργες βίλες στην Πολιτεία
Κάτι πολύ περίεργο στο Κεφαλάρι
Βίλες στο Καβούρι
Το θηρίο των Λάτσηδων στην Εκάλη
Άλλα θηρία στην Εκάλη
Κι άλλα τέρατα στη Φιλοθέη

Διαφήμιση 300×250 Google