Τα Μεγαλύτερα Σπίτια Στην Ελλάδα ΧΙΙΙ: Πάτρα

patras01

To Bing Maps επέκτεινε τις δορυφορικές του λήψεις σε διάφορες επαρχιακές Ελληνικές πόλεις, οπότε ήταν ευκαιρία για το σπιτόσκυλο να χαζέψει τις παρυφές της Πάτρας, η οποία ως γνωστόν είναι μερος της Πελοποννήσου μόνο γεωγραφικά, τέλος πάντων, άλλη ιστορία. Βρήκε αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα, όχι τέρατα σαν της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (ίσως γιατί έψαχνε μόνο παραθαλάσσια, δεν τα ξέρει πολύ καλά τα μέρη), και μπορείς ευθύς αμέσως να τα δεις παρακάτω.

Η αποπάνω εικόνα είναι η μόνη ενδιαφέρουσα που βρήκε το σπιτόσκυλο στα μέρη τα νότια, πάνω στη θάλασσα και δίπλα στην Εθνική Πατρών-Πύργου, αυτό τον υπέροχο και καθόλου επικίνδυνο δρόμο. Εκεί υπάρχουν αρκετά παραλιόσπιτα τα οποία μοιάζουν με παράγκες, πράγμα που δείχνει το πώς αντιμετωπίζει το prime real estate ετούτος εδώ ο λαός, αλλά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, κάποια παλιά σπίτια ωραία και κομψά, καθόλου κραυγαλέα. Τα περισσότερα ενδιαφέροντα σπίτια πάντως υπάρχουν βόρεια, στην ακτή που πάει προς τη γέφυρα.

patras02

Δεν μιλάμε ακριβώς για Μαλιμπού (ανάμεσα στα παραθαλάσσια σπίτια βλέπεις οικόπεδα με ελιές, ας πούμε, αλλά είναι κάτι. Αν και το κιτς υπάρχει, δεν είναι το κυρίαρχο στοιχείο. Το ανεκμετάλλευτο του πράγματος είναι. Τα βλέπεις και λες "α και να το 'χα αυτό το οικοπεδάκι, θαύματα θα έφτιαχνα". Πιθανότατα το ίδιο σκέφτηκαν κι αυτοί (εκτός από αυτούς με τις ελιές) αλλά δεν τους βγήκε ακριβώς.

patras03

Και νάτη και η μοντερνιά μες τη μέση, που έχει μόνο την είσοδο απ' το λάθος μέρος (μπροστά) να δουλεύει εναντίον της. Επίσης: Το πίσω σπίτι τι ρόλο να βαράει;

patras04_2

Και μια και λέμε για μοντερνιά, πάρε το πιο κραυγαλέο από τα σπίτια που είδε το σπιτόσκυλο, ίσως και το πιο κραυγαλέο της Αχαΐας (πάτα για μεγαλύτερο). Ένα τρομερά μακρόστενο οικόπεδο με μακρύ driveway, ανεξάρτητο κλειστό πάρκινγκ, ένα τεράστιο κυρίως σπίτι, πισίνα (άδεια) και χώρο για να οργανώσεις γάμους και βαφτίσια (ταυτόχρονα) και είναι και μπροστά στη θάλασσα. Κάτι τέτοιο το 'βλεπες άνετα στο Μαλιμπού. Όχι ότι του αρέσει ιδιαίτερα του σπιτόσκυλου, αλλά το 'βλεπες. Πάρε και άλλες δυο λήψεις, από μπρος κι από πίσω:

patras04_1patras04_3

Και να και μερικά ακόμα, λιγότερο εντυπωσιακά αλλά αξιοσημείωτα ναβερδελές:

patras05

patras06

patras071

Θυμήσου ακόμα:
Τα μεγαλύτερα σπίτια της Γλυφάδας
Το σπίτι του Γιώργου Βαρδινογιάννη στην Εκάλη
Ένα τέρας στη Θεσσαλονίκη
Τα σπίτια στους γκρεμούς της Βούλας
Τα σπίτια στο Κι Μπισκέιν
Τα θηρία του Μπελ Έρ
Τα θηρία της Σάντα Μπάρμπαρα
Ένα γιγάντιο σπίτι στην Εκάλη
Το τέρας της Κηφισιάς (κι εδώ, κι εδώ, κι εδώ)
Τα εκπληκτικά σπίτια στους γκρεμούς της Λα Χόγια
Τα γιγάντια σπίτια του Beverly Park
Περίεργες βίλες στην Πολιτεία
Κάτι πολύ περίεργο στο Κεφαλάρι
Βίλες στο Καβούρι
Το θηρίο των Λάτσηδων στην Εκάλη
Άλλα θηρία στην Εκάλη
Κι άλλα τέρατα στη Φιλοθέη

Διαφήμιση 300×250 Google