Ένα Συγκρότημα Κατοικιών Που Μοιάζει Με Λόφους, Αλλά Όχι Ακριβώς

Η σπιτοσκυλοφαν Rasberry έστειλε στο σπιτόσκυλο αυτό το φανταστικό, απίστευτο εύρημα σημειώνοντας:

βρήκα αυτό το link το οποίο μου φαίνεται πάρα πολύ ενδιαφέρον! Πρόκειται για κινέζους αρχιτέκτονες οι οποίοι θέλουν να χτίσουν ένα σύμπλεγμα κατοικιών που μοιάζει με λόφους! οι φωτογραφίες είναι καταπληκτικές!

Οι φωτογραφίες-renderings είναι όντως καταπληκτικές από διάφορες απόψεις. Έμπα για φωτογραφίες και πολύ -μα κομψό- θάψιμο απ' το σπιτόσκυλο.

Αυτό που βλέπεις είναι ένα πρότζεκτ που υποτίθεται ότι θα χτιστεί σε μια παραλιακή πόλη της Κίνας από ένα αρχιτεκτονικό γραφείο που λέγεται MAD, και πώς αλλιώς θα μπορούσε να λεγόταν. Η ιδέα, λέει, είναι αυτά τα πολυόροφα χτίρια (φτάνουν τα 200 μέτρα σε ύψος!) να μοιάζουν με λόφους παρόμοιους με τους φυσικούς λόφους της περιοχής. Μόνο που το σπιτόσκυλο, αν δεν κάνουνε τα μάτια του πουλάκια από την αϋπνία, δεν βλέπει τίποτα που να μοιάζει με λόφους στις φωτογραφίες: Βλέπει καμπύλες θεόρατες πολυκατοικίες με τρύπες. Που, αν τις δεις φάτσα-κάρτα ενδέχεται να προσπαθούν να συλλαβίσουν "MAD" ή "ΜΑΟ". To αλλόκοτο αυτό σύμπλεγμα μοιάζει σαν ένα γιγάντιο τείχος από τσιμέντο και γυαλί που κλείνει τη θάλασσα σε ό,τι υπάρχει από πίσω. Και αυτό θα ήταν χρήσιμο, ας πούμε, στο ενδεχόμενο ενός τελεολογικού τσουνάμι, αλλά έλα που το τείχος έχει τρύπες, και το νερό θα μπάζει. Λένε οι αρχιτέκτονες:

the solution is twofold: to cut into the slab, creating a sculpted form which references
the shape of the hills that dominate the region's landscape, and to cut openings through
the structure, allowing views and light to penetrate the structure.

Ακριβώς, όσοι άτυχοι μένουν πίσω από αυτό το καμπυλόμορφο τσιμεντένιο θηρίο μπορούν να βλέπουν τη θάλασσα μέσα από τις τρύπες. Τρώγοντας παντεσπάνι, προφανώς, κι όλα καλά. Το σπιτόσκυλο εύχεται στον αρχιτέκτονα που το σκέφτηκε αυτό το πράγμα και το διεφθαρμένο κυβερνητικό υπάλληλο που θα το εγκρίνει (αν το εγκρίνει) να τους καεί το iPhone. Για μια ώρα. Όχι παραπάνω. Μην είμαστε κι απάνθρωποι.

Θυμήσου:
Παλαβές πολυκατοικίες

Διαφήμιση 300×250 Google