Κάτι Απροσδιόριστο, Αχαρακτήριστο, Αλλόκοτο: Στο Βερολίνο

Ετούτο το σπίτι είναι ενός αρχιτέκτονα, και οι περίσσοτεροι αρχιτέκτονες είναι μουρλοί, και συνήθως βγάζουν στα σπίτια τούς όλα τα απωθημένα που τους έχουν προκαλέσει οι στριφνοί κι ακαλαίσθητοι πελάτες τους, κι αυτό ένα τέτοιο είναι. Αλλά έχει ενδιαφέρουσα ιστορία. Μπες να διαβάσεις και να δεις φωτογραφίες φίνες.

O συγκεκριμένος αρχιτέκτονας, ας τον πούμε Γεργκ (γιατί έτσι τον λένε, Γεργκ), το 1999 έψαχνε ένα οικόπεδο να αγοράσει στο ανατολικό Βερολίνο για να χτίσει κάτι για τον εαυτό του και για να πουλήσει, και βρήκε αυτό το χώρο στη Μίτε που ήταν μόλις 154 τετραγωνικά και βρισκόταν ζουληγμένο ανάμεσα σε δυο άλλα κτίρια, τόσο μικρό που το κράτος δεν είχε τι να το κάνει και ευχαρίστως του το πούλησε για 40 χιλιάδες ευρώ, ναι, σωστά διάβασες, 260 ευρώ το τετραγωνικό, τέτοιες τιμές έπαιζαν εκεί τότε. Κατέληξε να χτίσει κάτι πολύ πιο ιδιαίτερο: Ένα τετραόροφο σπιτι 100 τετραγωνικών με ένα σωρό αλλόκοτα επίπεδα και περίεργους όγκους εσωτερικά, τέσσερα τεράστια παράθυρα προς το δρόμο για να γίνει πόλος έλξης ματάκηδων, και 300 χιλιάδες πρασινωπές ψηφίδες για μια εξαντρίκ πρόσοψη. Εκκεντρικό; Περίεργο; Γιου μπέτσα. Το σπιτόσκυλο δεν μπορεί να καταλάβει καλά τους όγκους από τις φωτογραφίες, πού αρχίζει το ένα δώμα και πού τελειώνει ο άλλος όροφος, το μόνο πράγμα που του έκανε εντύπωση και μπορεί να καταλάβει είναι το εξής:

Ένα πινακάκι με φωτογραφίες όλων όσοι βοήθησαν στο χτίσιμο του σπιτιού, απ' τους οικοδόμους και τους υδραυλικούς μέχρι τον αρχιτέκτονα Γεργκ στο κέντρο.

Διάβασε περισσότερα για την ιστορία του σπιτιού εδώ, και θυμήσου: Όλους τους παλαβούς Βερολινέζους αρχιτέκτονες Γεργκ τους λένε;

Διαφήμιση 300×250 Google